کد خبر: ۶۴۷۵۶
۱۰:۳۰ -۱۴ تير ۱۴۰۴
نشان تجارت گزارش می‌دهد

کارت بازرگانی چیست و برای دریافت آن چه باید کرد؟

کارت بازرگانی به‌عنوان یکی از مدارک رسمی و معتبر در حوزه تجارت بین‌المللی، سندی است که به افراد حقیقی و حقوقی اجازه می‌دهد تا به‌صورت قانونی و با رعایت مقررات، به واردات و صادرات کالا‌ها روی بیاورند. این کارت به شما امکان دسترسی به بازار‌های جهانی را می‌دهد و از مزایای ویژه‌ای مانند: تخفیفات گمرکی، معافیت‌های مالیاتی و تسهیل در انجام امور تجاری نیز برخوردار خواهید شد.

کارت بازرگانی چیست

نشان تجارت - هدی کاشانیان: کارت بازرگانی مجوزی است که بر اساس قوانین ایران برای فعالیت‌های تجاری و بازرگانی بین‌المللی از جمله واردات و صادرات کالا ضروری است. این کارت به اشخاص حقیقی و حقوقی امکان می‌دهد تا به طور قانونی و با رعایت مقررات، به تجارت خارجی بپردازند.

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی به‌عنوان یکی از مدارک رسمی و معتبر در حوزه تجارت بین‌المللی، سندی است که به افراد حقیقی و حقوقی اجازه می‌دهد تا به‌صورت قانونی و با رعایت مقررات، به واردات و صادرات کالا‌ها روی بیاورند. این کارت به شما امکان دسترسی به بازار‌های جهانی را می‌دهد و از مزایای ویژه‌ای مانند: تخفیفات گمرکی، معافیت‌های مالیاتی و تسهیل در انجام امور تجاری نیز برخوردار خواهید شد. داشتن کارت بازرگانی برای هر کسب و کاری که به دنبال گسترش فعالیت‌های خود در عرصه بین‌المللی است، ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. این کارت اعتبار قانونی شما را در بازار‌های بین‌المللی تضمین می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا با شرکای تجاری خود با اطمینان بیشتری تعامل کنید و به توسعه و رشد کسب و کار خود بپردازید.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی که در انواع مختلف وجود دارد، یک شناسنامه تجاری محسوب می‌شود و دارندگان این کارت به دلیل فعالیت‌های تجاری بین‌المللی خود شناخته می‌شوند. اعتبار کارت بازرگانی یکساله است و باید سالیانه تمدید شود.

۱. کارت بازرگانی تجاری: رایج‌ترین و ضروری‌ترین نوع کارت بازرگانی است. با در دست داشتن این کارت می‌توانید به فعالیت‌هایی مانند صادرات، واردات، ترخیص کالا از گمرک و... بپردازید.

۲. کارت بازرگانی موردی: این کارت یک بار مصرف است که عمدتاً توسط افرادی استفاده می‌شود که فقط یک بار نیاز به ترخیص کالا از گمرک دارند.

۳. کارت بازرگانی صنعتی و تولیدی: واحد‌های صنعتی و تولیدی که کالا‌ها و مواد مختلف را تولید می‌کنند برای انجام کار خود نیاز به مواد اولیه و لوازم دارند؛ بنابراین آن‌ها برای انجام مستقل و دائمی تحویل مواد اولیه و صادرات برخی کالا‌ها به کارت بازرگانی نیاز دارند.

۴. کارت بازرگانی خدماتی: برخی واحد‌ها نیز برای ارائه خدمات خود نیاز به واردات مواد اولیه دارند. برای این واحد‌ها کارت بازرگانی خدماتی صادر می‌شود که ماهیت و فرآیند کاربردی مشابه کارت بازرگانی صنعتی و تولیدی دارد.

۵. شرکت‌های تعاونی: شرکت‌های تعاونی نیز برای انجام کار خود نیاز به کارت بازرگانی دارند که از اتاق‌های تعاون قابل دریافت است.

۶. کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی: این کارت برای افرادی صادر می‌شود که شخصاً به فعالیت‌های تجاری، وارداتی و صادراتی می‌پردازند.

۷. کارت بازرگانی اشخاص حقوقی: شرکت‌ها، اتحادیه‌ها، مؤسسات و امثال آن به عنوان اشخاص حقوقی شناخته می‌شوند. برای انجام فعالیت‌های تجاری، اشخاص حقوقی نیاز به اخذ این کارت دارند.

چه افرادی نیاز به کارت بازرگانی دارند

چه افرادی به کارت بازرگانی نیاز دارند؟

کارت بازرگانی ابزاری ضروری برای تمام افرادی است که در حوزه تجارت بین‌المللی فعالیت می‌کنند. این کارت برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی که قصد دارند به واردات و صادرات کالا بپردازند، لازم است. شرکت‌های تولیدی، بازرگانان، فعالان حوزه واردات و صادرات، شرکت‌های حمل‌ و نقل بین‌المللی و حتی کسب و کار‌های نوپا که به دنبال گسترش فعالیت‌های خود به بازار‌های خارجی هستند، همگی به کارت بازرگانی نیاز دارند. بدون این کارت، امکان انجام قانونی و مؤثر فعالیت‌های تجاری بین‌المللی وجود ندارد و این امر می‌تواند به محدودیت‌های جدی در رشد و توسعه کسب و کار منجر شود.

مزیت داشتن کارت بازرگانی چیست؟

بدون شک تمامی تجار دخیل در واردات و صادرات کالا برای بهره‌مندی از فرصت‌های استثنایی تجاری نیازمند داشتن کارت بازرگانی هستند. اخذ کارت بازرگانی، مزایای زیادی دارد که می‌تواند پاسخگوی نیاز معامله‌گران باشد. بدیهی است اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی دریافت کارت بازرگانی باید شرایط متفاوتی داشته باشند. اما مزایای دریافت کارت بازرگانی برای هر دوی این افراد یکسان است. هر دو می‌توانند از این کارت برای واردات، صادرات، حمل و نقل هوایی، حمل و نقل دریایی، ترخیص کالا از گمرک و بسیاری موارد دیگر استفاده کنند. در واقع باید بگوییم که مزایای کارت بازرگانی هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی یکسان است و هر دو از مزایای یکسانی برخوردارند. به‌عنوان مثال تمامی تجار با اخذ کارت بازرگانی به راحتی می‌توانند به فعالیت‌های وارداتی و صادراتی بپردازند. اما برای دریافت کارت بازرگانی باید به یکی از شعب اتاق بازرگانی وزارت صنایع و معادن مراجعه کنند. مزیت‌های مختلف کارت بازرگانی از جمله:

• روش‌های ساده ترخیص کالا از گمرک

• واردات کالا از مناطق آزاد

• سهولت ثبت سفارش

• صادرات کلیه کالا‌های تجاری مجاز به سایر کشور‌ها

• ابتکار انجام تجارت در گمرک

• صدور ویزای تجاری

• فعالیت تجاری در واردات و صادرات کالا

• صدور گواهی مبدا

• شرکت آسان در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی

• عضویت در اتاق بازرگانی

• ارتباط با تمامی بازرگانان خارجی

• تبادل و ایجاد روابط تجاری در سطح جهانی

معایب کارت بازرگانی چیست؟

داشتن کارت بازرگانی علاوه بر مزایا و محاسن فراوانی که دارد، معایب بسیار کمی نیز دارد که دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست. دارندگان کارت بازرگانی علاوه بر هزینه اولیه اخذ کارت، شامل قوانین مالیاتی نیز خواهند شد. علاوه بر آن در سال‌های اخیر دیده شده اشخاصی که کارت بازرگانی خود را اجاره داده‌اند، دچار مشکلاتی در این زمینه نیز شدند.

مدارک مورد‌نیاز برای دریافت کارت بازرگانی

با توجه‌ به اینکه شخص حقیقی یا حقوقی برای دریافت کارت بازرگانی باید اقدام کند، مدارک مورد‌نیاز نیز متفاوت خواهند بود. به‌طورکلی هر شخص حقیقی برای دریافت کارت بازرگانی و اخذ مجوز ارسال بار به ایران و بالعکس به مدارک زیر نیاز خواهد داشت:

• عکس پرسنلی با پس‌زمینه سفید

• تحویل فرم تکمیل‌شده اتاق بازرگانی که به تایید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد

• کپی یا اسکن کارت ملی

• اصل مدرک تحصیلی (دیپلم به بالا) یا ارائه سه سال سابقه فعالیت مرتبط

• گواهی سوء پیشینه

• گواهی بانکی تاییدیه حساب جاری

• کارت پایان خدمت یا کارت معافیت

• کد اقتصادی

اشخاص حقوقی علاوه‌ بر موارد بالا، موظف هستند که اسناد مربوط به محل کار (سند مالکیت یا اجاره‌نامه هولوگرام‌دار)، کارت ملی مدیرعامل، گواهی سوء پیشینه مدیرعامل، اظهارنامه ثبت‌نام در دفاتر بازرگانی و تقاضانامه ثبت شرکت‌هایی با مسئولیت محدود را به اتاق بازرگانی تحویل دهند.

مراحل دریافت کارت بازرگانی چیست؟

۱. ثبت نام در سامانه جامع تجارت

ابتدا باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کرده و مدارک لازم را بارگذاری کنید.

۲. تکمیل فرم درخواست

فرم درخواست کارت بازرگانی را از اتاق بازرگانی دریافت و تکمیل کنید.

۳. ارائه مدارک

مدارک مورد نیاز، از جمله مدارک هویتی، مدارک شرکت (در صورت حقوقی بودن)، مدارک مالیاتی، و سایر مدارک مرتبط را ارائه دهید.

۴. بررسی مدارک و صدور کارت

پس از بررسی مدارک توسط اتاق بازرگانی، کارت بازرگانی برای شما صادر خواهد شد.

۵. پرداخت هزینه‌ها

هزینه‌های مربوط به صدور و تمدید کارت بازرگانی را پرداخت کنند.

نحوه تمدید کارت بازرگانی

دارندگان کارت یا نماینده قانونی آن‌ها با ارایه اصل کارت بازرگانی و مدارک زیر برای انجام تشریفات تمدید باید به اتاق بازرگانی مراجعه کنند.

• ارایه گواهی مالیاتی مبنی بر پرداخت بدهی مالیات قطعی شده قانون مالیات‌های مستقیم

• ارایه آگهی آخرین تغیرات در شرکت‌ها و اظهارنامه ثبت‌نام در دفقتر ثبت تجاری اشخاص حقیقی

• ارایه مفاصاحساب بیمه

چه افرادی نیاز به اخذ کارت بازرگانی ندارند

طبق تبصره ۳ ماده ۳ قانون واردات صادرات، شرکت‌های تعاونی مرزنشین، ملوانان، پیله‌وران و کارگران ایرانی مقیم خارج از کشور دارای کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی (مجاز) از داشتن کارت بازرگانی معاف هستند. همچنین در ماده ۳ قانون واردات صادرات به این نکته اشاره شده است که افرادی که مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری می‌کنند نیاز به اخذ کارت بازرگانی دارند.

مدت اعتبار کارت بازرگانی چقدر است؟

زمان لازم برای صدور کارت بازرگانی از زمان تایید مدارک، ۱۵ روز کاری است و مدت اعتبار این کارت برای بازرگانان یک سال و برای واحد‌های تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری و صادرکنندگان ممتاز و نمونه ملی، حداکثر تا پنج سال به درخواست متقاضی است.

خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون