کد خبر: ۵۷۹۳۱
۲۱:۱۰ -۰۸ آذر ۱۴۰۳
در نشان تجارت بخوانید

جویدن آدامس چه فواید و مضراتی دارد؟

اگر آدامسی که استفاده می‌کنید، واقعا بدون قند باشد و از شیرین کننده‌های مضرر در تولید آن استفاده نشده باشد، در افزایش سطح بهداشت دهان و دندان‌هایتان موثر است.

فواید و مضرات جویدن آدامس

نشان تجارت - عالیه اعتمادیان: تاثیر آدامس بر روی دندان‌ها می‌تواند همزمان مثبت یا منفی باشد. جویدن آدامس باعث افزایش تولید بزاق تا ۱۰ برابر می‌شود؛ بزاق به عامل دفع باکتری‌های درون دهان کمک می‌کند و با جلوگیری از خشکی دهان باعث محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی تا ۴۰ درصد می‌شود.

یکی از ترکیبات بزاق، آنزیم است که موجب تسریع هضم کربوهیدرات‌ها در دهان می‌شود؛ بنابراین کربوهیدرات‌ها خیلی زود وارد مری شده و مدت زمان کمتری با دندان‌ها در تماس هستند که این خود به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. جویدن آدامس باعث فعالیت عضلات زبانی و دهانی می‌شود و دفع مواد سمی را به همراه دارد.

انواع آدامس‌ها

در گذشته فقط آدامس‌های شیرین، تولید و عرضه می‌شد و چیزی به نام آدامس بدون قند، در بازار نبود. استفاده از این نوع آدامس بسیار مخرب و تداوم جویدن آن باعث از بین رفتن سلامت دهان و دندان می‌شد. امروزه انواع آدامس‌های بدون قند تولید می‌شوند که بسیار محبوب هم هستند.

آدامس‌های بدون قند

اگر در ترکیبات این ماده غذایی از شیرین کننده‌هایی مثل آسپارتام، مانیتول، زایلیتول و سوربیتول استفاده شود، آدامس بدون قند نامیده می‌شود. در ترکیب این نوع آدامس از شکر استفاده نشده است.

آدامس مفید است یا مضرر؟

•    تاثیرات مثبت جویدن آدامس

اگر آدامسی که استفاده می‌کنید، واقعا بدون قند باشد و از شیرین کننده‌های مضرر در تولید آن استفاده نشده باشد، در افزایش سطح بهداشت دهان و دندان‌هایتان موثر است. 

•    خوش بو شدن دهان

به علت وجود طعم دهنده‌های مختلف در ترکیبات آدامس، جویدنش باعث خوش بو شدن دهان می‌شود.

•    جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها

یکی از دلایل مثبت بودن تاثیر آدامس بر روی دندان‌ها این است که با جویدن آدامس بدون قند، از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌شود. اگر در هر روز و پس از میل کردن غذا تا ۲۰ دقیقه آدامس‌های بدون قند بجوید، سطح قند موجود بر روی دندان‌ها تا ۵۰% کاهش می‌یابد. یکی از دلایل کاهش احتمال پوسیدگی دندان ها، همین مورد است.

•    افزایش ترشح بزاق دهان

جویدن آدامس باعث ترشح بزاق دهان شده و این امر، اسید‌هایی که برای هضم غذا در دهان تولید می‌شوند را رقیق می‌کند. هر ماده‌ای که باعث افزایش ترشح بزاق دهان شود، می‌تواند عمل خود شویی دهان را به دنبال داشته باشد. این مورد در خصوص بیمارانی که بنا به دلیلی از یک سمت دهان خود نمی‌توانند استفاده کنند، بسیار کمک کننده خواهد بود. چراکه در آن قسمت از دهان، تجمع پلاک و باکتری بالا است.

•    کاهش اسیدیته دهان

همانطور که گفته شد، از موارد دیگر تاثیر آدامس بر روی دندان‌ها و دهان می‌توان به افزایش ترشح بزاق دهان اشاره کرد. این افزایش، تا ۱۰ برابر بوده ودر نتیجه باعث کاهش اسیدیته محیط دهان می‌گردد. کاهش اسیدیته، یکی از عوامل خود شویی محیط دهان است.

•    کاهش استرس

از فواید دیگر آدامس می‌توان به تاثیر آن در کاهش استرس و اضطراب اشاره کرد. با کاهش استرس، توان مغز افزایش یافته و قدرت یادگیری افراد نیز بیشتر می‌شود.

•    بهبود سریع بیماران پس از جراحی

به بیمارانی که جراحی روده انجام داده‌اند، جویدن آدامس توصیه می‌شود. عمل جویدن باعث تحریک دستگاه گوارش شده و دوران نقاهت پس از جراحی را کوتاه‌تر خواهد کرد.

دیگر فواید آدامس

کاهش احتمال خونریزی لثه
کمک به تمرکز
بهبود حافظه
بهبود توان یادگیری
کاهش دریافت نیکوتین در افراد سیگاری
کاهش استرس و تنش
از بین رفتن ۵۰ کیلوژول انرژی در هر ساعت
کالری سوزی
کاهش گرفتگی گوش‌ها ناشی از تغییرات فشار هوا حین پرواز.

آدامس جویدن

تاثیرات منفی جویدن آدامس

•    پوسیدگی دندان‌ها

در صورتی که از آدامس‌های معمولی استفاده شود، احتمال پوسیدگی دندان‌ها بسیار بالا می‌رود. چراکه در ترکیبات آن از شکر برای شیرین کردنش استفاده می‌شود؛ بنابراین به دلیل تاریک و مرطوب بودن محیط دهان، محیط مناسبی برای تبدیل قند به اسید توسط باکتری‌ها فراهم می‌شود.

•    آزاد شدن جیوه در دهان

اگر دندان پر کرده با جیوه دارید، آدامس نجوید. چراکه جیوه آزاد شده از طریق دهان وارد خون شده و مسمومیت‌های شدیدی را به وجود می‌آورد.

•    آسیب به مفاصل فک

در هنگام جویدن آدامس، فقط عضلات یه سمت از دهان درگیر جویدن می‌شوند. به این ترتیب توازن فعالیت ماهیچه‌ها به هم خورده و حتی ممکن است باعث ایجاد اختلال در مفاصل فک نیز بشود.

جویدن آدامس، جایگزینی برای مسواک؟

با وجود نکات مثبتی که در خصوص تاثیر آدامس بر روی دندان‌ها گفته شد، لازم است نکته مهمی را به خاطر بسپاریم. آدامس هرگز جایگزین مسواک، نخ دندان و سایر روش‌های مراقبتی از بهداشت دهان و دندان نمی‌شود. همانطور که گفته شد، گاهی آدامس نیز دلیل پوسیدگی دندان‌ها است.

خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون