کد خبر: ۴۷۲۴۵
۲۲:۰۵ -۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
در نشان تجارت بخوانید

عوارض مسواک نزدن چیست؟

سلامت و زیبایی دندان‌ها به عوامل مختلفی از جمله تغذیه مادر در هنگام بارداری، ژنتیک، تغذیه و رژیم غذایی مناسب و از همه مهم‌تر استفاده روزانه و بجا از مسواک بستگی دارد.

عوارض مسواک نزدن چیست؟

نشان تجارت - هدی کاشانیان: امروزه بهداشت و سلامتی بدن برای همه افراد جامعه بسیار مهم و ضروری است. یکی از بخش‌های بدن که به طور جدی باید برای بهداشت و سلامت آن وقت گذاشت، دهان و دندان‌ها است. سلامت و زیبایی دندان‌ها به عوامل مختلفی از جمله تغذیه مادر در هنگام بارداری، ژنتیک، تغذیه و رژیم غذایی مناسب و از همه مهم‌تر استفاده روزانه و بجا از مسواک بستگی دارد.

متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها به دلیل وجود دندان‌های شیری و افتادن آن‌ها اهمیتی به آموزش مسواک زدن کودکان نمی‌دهند و وقت کافی برای این موضوع نمی‌گذارند، فارغ از اینکه بهداشت دهان و دندان فقط مربوط به سلامت دندان‎‌ها و زیبایی آن‌ها نیست، بلکه برروی سلامت قلب، فشار خون، دیابت و... نیز تاثیر می‌گذارد.

اثرات نزدن مسواک

۱. پوسیدگی دندان: دو بار مسواک زدن در طول روز برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و بیماری لثه است. مسواک زدن روزانه و منظم باعث از بین رفتن باکتری‌های موجود در دهان می‌شود.

۲. بوی بد دهان: به دلیل وجود باکتری‌های زنده و تغذیه آن‌ها از قند‌های موجود در دهان، تنفس بویی نامطبوع خواهد داشت، چراکه این باکتری‌های موجود در دهان مواد زائدی مانند سولفیت‌ها را آزاد و باعث بوی بد دهان می‌شوند. نزدن مسواک باعث ایجاد باکتری بیشتر و بوی بد دهان می‌شود.

۳. مشکلات قلبی: دانشمندان به دنبال ارتباط بین سکته قلبی و سلامت دهان و دندان هستند، اما شواهد اولیه بیانگر ارتباط خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز به این موضوع است. در واقع اگر هر روز مسواک نزنید، باکتری‌های دهان می‌توانند وارد جریان خون شده و به اعضای حیاتی بدن مانند قلب برسند. در این صورت این باکتری‌ها روی پلاک‌های آتروم (رسوبات چربی روی دیواره سرخرگ‌ها) جمع می‌شوند و خطر بروز سکته قلبی افزایش پیدا می‌کند.

۴. دیابت: پزشکان مدت‌های زیادی است که در مورد بیماری دیابتی به دلیل بیماری‌های لثه اخطار می‌دهند. وجود باکتری بر روی دندان سبب التهاب در بدن شده و به بدتر شدن دیابت کمک می‌کند در نتیجه پردازش انسولین را برای بدن دشوار می‌کند.

۵. زخم معده: باکتری‌های هلیکوباکتر عامل اصلی به وجود آمدن زخم معده یا سرطان معده هستند. هنگامی که پلاکی روی دندان ایجاد می‌شود، توسط مواد غذایی وارد معده و سپس وارد گردش خون می‌شود، همین مسئله سبب زخم معده و بیماری‌های مختلف گوارشی خواهد شد.

۶. ذات الریه: بسیاری از بیماران ذات الریه از سلامت دهان و دندان کمی برخوردار هستند. باکتری‌هایی که باعث ایجاد این بیماری می‌شوند، قبل از تنفس ریوی برروی دندان‌ها نشسته‌اند. بیماران کهنسال در برابر این شرایط آسیب پذیری بیشتری خواهند داشت.

۷. مشکلات کلیوی: یکی از عوامل مهم در بیماری‌های کلیوی، بیماری لثه است؛ و جالب است بدانید افراد مسن که به بیماری‌های کلیوی مبتلا هستند با وجود آنکه دندانی نیز ندارند ۱۱ برابر بیشتر از افرادی که دندان دارند به این بیماری مبتلا خواهند شد.

عوارض مسواک نزدن

۸. ایجاد پلاک دندانی: پلاک ماده‌ای چسبناک، بدون رنگ و سمی است که در اطراف خط لثه جمع شده و غشایی از باکتری است که سبب آسیب به دندان‌ها و لثه می‌شود. اگر در کم‌تر از ۲۴ ساعت مسواک زده نشود باکتری‌ها از قند موجود در دهان تغذیه و رشد می‌کنند. باکتری‌های موجود در پلاک مواد زایدی، چون اسید‌ها را تولید و باعث قرمزی، تورم و خونریزی لثه می‌شوند. در صورتی که پلاک از بین نرود ضخیم‌تر شده و به جرم تبدیل خواهد شد.

۹. آبسه مغزی: آبسه، چرکی زیر پوستی است و ناشی از بهداشت ضعیف دهان و دندان می‌باشد. پزشکان دلایل کافی برای این بیماری ثبت کرده اند و لازم دانسته‌اند برای ادامه حیات روزی سه بار مسواک بزنیم که در غیراینصورت احتمال ابتلا به آبسه مغزی افزایش خواهد یافت.

۱۰. التهاب لثه: همه افرادی که بیماری لثه دارند به التهاب لثه (پریودنتیت) مبتلا نخواهند شد، البته ژنتیک در ایجاد این مشکل دخیل است و اگر بیماری دیابت داشته باشند یا استعمال دخانیات کنند ابتلای آن به‌ وجود می‌آید. پریودنتیت باعث سست شدن دندان‌ها و نهایتاً پوسیدگی و ریزش آن‌ها خواهد شد.

۱۱. نابودی مینای دندان: هنگامی که پلاک تشکیل می‌شود، باکتری‌ها اسید آزاد می‌کنند. به محض حل شدن این اسید در بزاق ساختار مینای دندان تجزیه خواهد شد. این فرایند تجزیه زدایی یا تخریب زدایی نامیده می‌شود.

۱۲. مشکلاتی در بارداری: محققان بر این باورند که بیماری لثه باعث ایجاد مشکلاتی برای زنان باردار و جنین آن‌ها می‌شود. این بیماری با کاهش وزن هنگام تولد و تولد زودرس نوزاد همراه است، زیرا باکتری‌هایی که در بیماری لثه سبب التهاب می‌شوند از جریان خون مادر عبور می‌کنند و به جنین می‌رسند.

کلام آخر

متوجه شدیم که مسواک نزدن باعث چه مضرراتی می‌شود. البته نباید مصرف مواد لبنی را در رژیم غذایی خود فراموش کرد. حتماً از نخ دندان و محلول دهان شویه استفاده کرد و هر شش ماه یکبار چکاپ دندانپزشکی انجام داد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون