کد خبر: ۵۵۲۱۴
۱۹:۱۵ -۱۲ شهريور ۱۴۰۳
در نشان تجارت بخوانید

مزایا و معایب جرم‌گیری دندان چیست؟

یکی از مشکلات و مسائلی که همه انسان‌ها با آن روبرو هستند، جرم یا پلاک دندان است. پس از میل غذا یا میان وعده، پلاک بر روی دندان‌ها و لابه‌لای آن‌ها ایجاد می‌شود. پلاک ایجاد شده بر روی دندان یک نوع باکتری است که به آن جرم دندانی نیز می‌گویند. با ماندگاری این جرم بر روی دندان و عدم‌رعایت بهداشت دهان و دندان، می‌توان شاهد بروز و ایجاد پوسیدگی، خرابی و دیگر مشکلات بود.

مزایا و معایب جرم‌گیری دندان

نشان تجارت - هدی کاشانیان: جرم‌گیری دندان یک روش حرفه‌ای برای حذف پلاک‌ها و رسوبات سخت‌شده روی سطح دندان‌ها و لثه‌هاست که به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می‌کند. جرم‌گیری دندان، که به آن scaling و root planing نیز گفته می‌شود، فرآیندی است که طی آن جرم و پلاک سخت شده از سطح دندان‌ها و زیر خط لثه برداشته می‌شود. این کار توسط یک دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان و دندان با استفاده از ابزار‌های مخصوص انجام می‌شود.

جرم‌گیری دندان

جرم‌گیری دندان و پلانینگ ریشه به درمان بیماری مزمن پریودنتال کمک می‌کند. این موضوع عمیق‌تر از تمیز کردن دندان‌های معمولی هستند. اکثر بیماری‌ها لثه توسط لایه نازکی از باکتری به نام پلاک که روی سطح دندان تشکیل می‌شود به وجود می‌آیند.

پلاک به صورت مداوم بر روی سطح دندان‌ها در حالی تشکیل شدن است و اگر بهداشت دهان به خوبی رعایت نشود این لایه نازک به مرور زمان ضخیم‌تر شده و به صورت لایه‌ای سفید یا زرد رنگ بر روی سطح دندان ظاهر می‌شود و باکتری‌های موجود دراین لایه می‌توانند باعث ایجاد التهاب در لثه‌ها و بیماری‌های دیگر لثه مانند تحلیل لثه، تحلیل استخوان و لقی ریشه دندان شود.

یکی از مشکلات و مسائلی که همه انسان‌ها با آن روبرو هستند، جرم یا پلاک دندان است. پس از میل غذا یا میان وعده، پلاک بر روی دندان‌ها و لابه‌لای آن‌ها ایجاد می‌شود. پلاک ایجاد شده بر روی دندان یک نوع باکتری است که به آن جرم دندانی نیز می‌گویند. با ماندگاری این جرم بر روی دندان و عدم‌رعایت بهداشت دهان و دندان، می‌توان شاهد بروز و ایجاد پوسیدگی، خرابی و دیگر مشکلات بود. با توجه به آنکه جرم دندان یک لایه نازک است و به دندان می‌چسبد، باید آن را از روی دندان حذف کرد، در صورت عدم حذف پلاک به صورت دستی و با مسواک، بیمار باید به دندان‌پزشک مراجعه کند و با استفاده از وسایل مناسب، جرم‌گیری انجام شود.

روش‌ها و تکنیک‌های جرم‌گیری دندان

جرم‌گیری مکانیکی

جرم‌گیری مکانیکی یکی از رایج‌ترین روش‌های جرم‌گیری دندان است و با استفاده از ابزار‌های مکانیکی و دستی انجام می‌شود. در این روش، ابزار‌هایی مانند مسواک‌های الکتریکی، برس‌های دندان، و نخ‌های دندانی برای پاکسازی رسوبات و پلاک دندانی به کار گرفته می‌شوند. این روش عمدتاً برای تمیز کردن سطح بیرونی دندان‌ها و حذف پلاک دندانی مؤثر است. 

جرم‌گیری با فرکشن‌های صوتی (اولتراسونیک)

جرم‌گیری با فرکشن‌های صوتی یا همان اولتراسونیک، از امواج صوتی برای شکستن و برداشتن رسوبات دندانی استفاده می‌کند. امواج اولتراسونیک میتوانند با سرعت بالا و ارتعاشات متناوب باعث ایجاد ارتعاشات مکانیکی بر روی رسوبات دندانی شوند. 

جرم‌گیری با لیزر

جرم‌گیری با لیزر از انرژی نوری لیزر برای حذف رسوبات و پلاک دندانی استفاده می‌کند.

جرم گیری دندان

زمان جرم‌گیری دندان

توصیه می‌شود جرم‌گیری دندان حداقل دو بار در سال انجام شود، اما در برخی موارد، ممکن است نیاز به جرم‌گیری زودتر و یا هر شش ماه یک بار نیاز است. بهتر است با دندانپزشک خود در مورد زمان‌بندی مناسب برای جرم گیری دندان صحبت کنید.

جرم‌گیری دندان در منزل

جرم‌گیری دندان در گذشته و در زمان پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما با مواد طبیعی و در خانه انجام می‌شد. اما امروزه روش‌ها و دستگاه‌های جدیدی برای از بین بردن جرم دندان در خانه دسترس هستند. حقیقت این است که بهترین روش جرم‌گیری دندان، روشی است که به دست یک دندانپزشک باتجربه و با تجهیزاتی خاص انجام شود. اگر به عکس‌های جرم‌گیری دندان قبل و بعد از انجام این کار نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که سطح دندان بعد از جرم گیری کاملاً تمیز می‌شود و دندان‌ها درخشندگی و سفیدی خاصی پیدا می‌کنند که این نتایج معمولاً با روش‌های خانگی ایجاد نمی‌شود. دبنابراین پیشنهاد می‌شود جرم‌گیری را در مطب دندانپزشکی و زیر نظر پزشک انجام دهید تا هم سطح دندان‌ها به صورت عمیق تمیز شوند و هم مشکلی برای سلامت لثه‌های شما ایجاد نشود.

مزایای جرم‌گیری دندان‌ها 

جرم‌گیری دندان به عنوان یک تکنیک دندانپزشکی برای پیشگیری و درمان بیماری‌های دندان و لثه و جلوگیری از آسیب دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و مزایای آن شامل موارد زیر است:

۱. کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های دندانی و لثه‌ای: جرم‌گیری دندان با کاستن و یا از بین بردن باکتری‌های موجود در دهان، یاری می‌دهد که بیماری‌های دندان و لثه و التهابات آن از بین رفته و یا از بروز آن جلوگیری می‌کند.

۲. بهداشت دهان را بهبود می‌بخشد: جرم‌گیری دندان باعث تمیز شدن سطح دندان و شستشوی عمیق‌تر و کامل‌تر دهان می‌شود که این مساله از تجمع باکتری‌ها و مواد غذایی در دندان‌ها جلوگیری کرده و مسواک زدن را نیز راحت‌تر می‌کند.

۳. تقویت مینای دندان: برخلاف تصور عموم، جرم‌گیری دندان می‌تواند به نحوه عملکرد مینای دندان کمک کند و باعث تقویت آن شود.

۴. بهبود ظاهر دندان‌ها: علاوه بر مزایای درمانی که دارد، جرم‌گیری دندان می‌تواند باعث از بین رفتن لکه‌های روی دندان‌ها و پاکسازی فضای بین دندان‌ها که انباشته از مواد غذایی و باکتری است شود. همچنین ظاهر آن را سفید و درخشان می‌کند که در واقع یکی از روش‌های اصلاح طرح لبخند است.

۵. از بین بردن بوی بد دهان: جرم‌گیری دندان می‌تواند با کاهش تجمع باکتری‌های موجود در دهان، کمک کند تا بوی بد دهان از بین برود.

معایب جرم‌گیری دندان‌ها

۱. حساسیت پس از جرم‌گیری: برخی از افراد ممکن است پس از جرم گیری دندان حساسیت دندانی احساس کنند. این حساسیت ممکن است به دندان‌ها در مواجهه با مواد سرد و گرم یا فشار اضافی رخ دهد. این حساسیت معمولاً موقتی است و بعد از چند روز به طور طبیعی کاهش می‌یابد.

۲. ایجاد زخم در لثه: اگر جرم گیری دندان به طور نادرست و خشن انجام شود، ممکن است به لثه‌ها آسیب برساند و زخم‌های لثه‌ای ایجاد کند.

۳. ریسک آسیب به پوشش‌های لثه‌ای: جرم گیری دندان اگر به طور نادرست انجام شود، ممکن است به پوشش‌های لثه‌ای آسیب وارد کند و باعث خونریزی و التهاب لثه‌ها شود.

۴. درد در لثه: برخی افراد ممکن است در مواجهه با جرم گیری دندان احساس آزار در لثه کنند، به خصوص اگر دارای حساسیت دندانی یا لثه‌ای باشند.

۵. هزینه‌های مالی: جرم‌گیری دندان معمولاً نیاز به وقت و تلاش دارد و هزینه‌هایی برای پرداخت به دندانپزشک یا دستیار وی دارد.

۶. نیاز به تکرار: جرم گیری دندان باید به صورت منظم حداقل سالی یک بار تکرار شود تا به نتیجه مطلوب دست یافت. این به معنای انجام دوره‌های مکرر جرم‌گیری است.

نکته پایانی

با توجه به مزایا و معایب جرم گیری دندان، اهمیت حفظ بهداشت دهانی و انجام این فرآیند به صورت منظم آشکار است. برای جلوگیری از معایب جرم گیری دندان، مهم است که این فرآیند توسط یک حرفه‌ای مجرب و با رعایت توصیه‌های بهداشتی انجام شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون