کد خبر: ۵۳۹۳۵
۱۰:۱۸ -۰۷ تير ۱۴۰۳
در نشان تجارت بخوانید

حسین راغفر کیست؟

حسین راغفر دارای دکترا در اقتصاد از دانشگاه ساسکس انگلستان است و در حال حاضر به عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه الزهرا (س) تهران فعالیت می‌کند. او همچنین پژوهش‌ها و مطالعات متعددی در زمینه اقتصاد اجتماعی، سیاست‌های عمومی و توسعه اقتصادی انجام داده است.

حسین راغفر کیست؟

نشان تجارت - هدی کاشانیان: «حسین راغفر» یک اقتصاددان برجسته و استاد دانشگاه است که در زمینه‌های فقر، نابرابری و توسعه اقتصادی فعالیت می‌کند. او به دلیل پژوهش‌ها و دیدگاه‌های خود در زمینه اقتصاد اجتماعی و نقد سیاست‌های اقتصادی نئولیبرالی در ایران شناخته شده است.

بیوگرافی حسین راغفر

حسین راغفر متولد سال ۱۳۳۲، اقتصاددان و پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی است. دکتر راغفر سال‌ها است دروس مختلف اقتصادی را تدریس می‌کند و عضو هیئت علمی دانشگاه است. او علاوه بر فعالیت در حوزه اقتصاد، چهره‌ای ورزشی هم محسوب می‌شود. راغفر در دهه پنجاه دروازه‌بان تیم‌های راه‌آهن، بوتان، ماشین‌سازی و تیم ملی جوانان بود و در سال ۱۳۶۰ به مدت شش ماه ریاست فدراسیون فوتبال را به عهده داشت.

تحصیلات و سوابق علمی حسین راغفر

حسین راغفر دارای دکترا در اقتصاد از دانشگاه ساسکس انگلستان است و در حال حاضر به عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه الزهرا (س) تهران فعالیت می‌کند. او همچنین پژوهش‌ها و مطالعات متعددی در زمینه اقتصاد اجتماعی، سیاست‌های عمومی و توسعه اقتصادی انجام داده است.

سوابق دانشگاهی حسین راغفر

عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا، گروه اقتصاد، از ۱۳۶۴ تاکنون
مدیر گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا، سال ۱۳۸۵ الی ۱۳۸۸
عضو شورای پژوهشی دانشگاه الزهرا
عضو هیأت مدیره انجمن بهداشت ایران
عضو هیأت مدیره جمعیت توسعه علمی و فناوری ایران
عضو کمیته علمی همایش بزرگداشت روز نان
عضو اتاق فکر و شورای مشورتی دانشگاه الزهرا
عضو کمیسیون تخصصی گروه علوم انسانی (اقتصاد، مدیریت و حسابداری) هشتمین دوره هیئت ممیزه دانشگاه
مشاور راهبردی رییس دانشگاه الزهرا
عضو کمیته هدایت و نظارت طرح کلان حوزه اقتصاد مقاومتی (ارتقاء و تبدیل ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی) ۱۳۹۶
سوابق اجرایی در حوزه اقتصاد و مدیریت و برنامه‌ریزی
مشاور سازمان تأمین اجتماعی، سال ۱۳۸۱ الی ۱۳۸۲
معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و رییس مؤسسه عالی آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سال ۱۳۸۲ الی ۱۳۸۳
مشاور وزارت رفاه و تأمین اجتماعی ایران سال ۱۳۸۳ الی ۱۳۸۶
مدیر ملی پروژه حمایت‌های اجتماعی بانک جهانی در ایران سال ۱۳۸۲ الی ۱۳۸۳
مشاور معاونت اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سال ۱۳۸۲
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر همکار‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران سال ۱۳۶۸ الی ۱۳۷۲
سردبیر کیهان اینترنشنال سال ۱۳۶۵ الی ۱۳۷۰

سوابق فوتبالی حسین راغفر

حسین راغفر در سال ۱۳۴۹ دروازه‌بان تیم فوتبال راه‌آهن شد و جوان‌ترین بازیکن جام باشگاه‌های تهران محسوب می‌شد. او در سال‌های بعد برای دارایی، بوتان، ماشین‌سازی تبریز و تیم ملی جوانان در دهه ۵۰ دروازه‌بانی کرد. او همراه تیم ملی جوانان در سال ۵۱ به عنوان سوم و در سال ۱۳۵۲ به عنوان قهرمانی مسابقات فوتبال جوانان آسیا دست یافت. راغفر همچنین یک بازی ملی برای تیم ملی فوتبال ایران را در کارنامه دارد. او در دیدار با تیم المپیک برزیل در فروردین ۱۳۵۵ در ترکیب تیم ملی ایران قرار داشت.

راغفر پس از انقلاب اسلامی ایران در سن ۲۵ سالگی از فوتبال خداحافظی کرد و حدود ۳ سال بعد در سال ۱۳۶۰ برای مدت ۶ ماه رییس فدراسیون فوتبال ایران شد. حسین راغفر در سال ۱۳۶۰، در حالی که ۲۸ سال داشت حکم ریاست به نامش مهر شد و از این حیث عنوان جوان‌ترین رییس فدراسیون تمام ادوار تاریخ فوتبال ایران را دارد. برخی معتقدند که او به دلیل آشنایی پیشین با مصطفی داوودی، رییس وقت سازمان تربیت‌بدنی، بر مسند ریاست این فدراسیون نشست، اما پس از مدتی از ریاست فدراسیون فوتبال کشور ایران استعفا داد و علت استعفای او این بود که ۷ نفر از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران در آن زمان به دلایل عجیبی همچون داشتن خودروی بی ام دبلیو قرمز رنگ و یا نواختن ساز گیتار و... (با فشار‌هایی خارج از کادر فنی و مسئولان فدراسیون) از تیم ملی کنار گذاشته شده بودند، اما او پیشنهاد بازگشت آن‌ها به تیم ملی را داد و ضمانت کرد که همه آن‌ها از مسابقات خارجی به کشور بازمی‌گردند. پس از پذیرفته نشدن این پیشنهاد، حسین راغفر از ریاست فدراسیون فوتبال استعفا داد.

کتاب‌های حسین راغفر

راهبرد‌های توسعه اقتصادی، کیت گریفین، حسین راغفر (مترجم)، محمدحسین هاشمی (مترجم)، ناشر: نشر نی دولت، فساد و فرصت‌های اجتماعی: تعامل اندیشه‌ها در اقتصاد سیاسی توسعه، رابرت کاکس، حسین راغفر (مترجم)، ناشر: نقش و نگار نظریه اقتصاد خرد، ریچارد بایلاس، حسین راغفر (مترجم)، ناشر: نشر نی در باب نابرابری اقتصادی، سن آمارتیاکومار، حسین راغفر (مترجم)، ناشر: موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی - ۱۳۸۱ اخلاق و اقتصاد، افشین خاکباز، محمدحسین هاشمی، حسین راغفر (ویراستار)، ناشر: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی نابرابری‌ها در آیینه پژوهش، حسین راغفر، محمدرضا واعظ مهدوی، فرشاد مومنی، فاطمه حیدری، ناشر: دانشگاه شاهد توسعه به مثابه آزادی، آمارتیاکومار سن، حسین راغفر (مترجم)، ناشر: کویر - ۱۳۸۱ معرفت‌شناسی و متدولوژی آینده‌شناسی: محصول نخستین کارگاه آینده‌اندیشی، علی پایا و حسین راغفر، تهران، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، ۱۳۸۳ آینده‌اندیشی و مطالعات فرهنگی: محصول دومین کارگاه آینده‌اندیشی، علی پایا و حسین راغفر، تهران، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، ۱۳۸۳

دیدگاه‌ها و فعالیت‌های حسین راغفر

حسین راغفر به دلیل دیدگاه‌های انتقادی خود نسبت به سیاست‌های اقتصادی نئولیبرالی و تاثیرات آن‌ها بر فقر و نابرابری در ایران شناخته شده است. او بر این باور است که سیاست‌های نئولیبرالی و خصوصی‌سازی‌های بی‌رویه منجر به افزایش نابرابری و فقر در جامعه شده است.

برخی از دیدگاه‌ها و نظرات مهم حسین راغفر

نقد سیاست‌های نئولیبرالی: راغفر معتقد است که سیاست‌های نئولیبرالی، مانند خصوصی‌سازی‌های گسترده و کاهش دخالت دولت در اقتصاد، منجر به افزایش فقر و نابرابری در جامعه ایران شده است.

توجه به عدالت اجتماعی: او بر اهمیت عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه منابع تاکید دارد و معتقد است که سیاست‌های اقتصادی باید به نفع اقشار کم‌درآمد و محروم جامعه تنظیم شوند.

پیشنهادات اقتصادی: راغفر پیشنهاداتی برای اصلاحات اقتصادی ارائه داده است که شامل تقویت نقش دولت در اقتصاد، حمایت از تولید داخلی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون