کد خبر: ۶۱۵۳۶
۱۵:۱۷ -۲۶ اسفند ۱۴۰۳
در نشان تجارت بخوانید

فواید مصرف انگور چیست؟

انگور به دلیل دارا بودن مواد مغذی و آنتی اکسیدانی فراوان، فواید زیادی برای سلامتی دارد. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که بیشترین فواید انگور و غلظت آنتی اکسیدان آن، در پوست و دانه‌های انگور وجود دارد.

فواید مصرف انگور

نشان تجارت - عالیه اعتمادیان: انگور به مدت هزاران سال توسط انسان‌ها کشت می‌شده است و در دوران کهن، مورد تمجید و احترام بسیاری از تمدن‌های دوران باستان بوده است. انواع مختلفی انگور از جمله سبز، قرمز، سیاه، زرد و صورتی وجود دارد. آن‌ها به اشکال مختلف نیز وجود دارند، از کشمش گرفته تا آبدار و تازه. این میوه در انواع دانه‌دار و بدون دانه یافت می‌شود.

انگور به دلیل دارا بودن مواد مغذی و آنتی اکسیدانی فراوان، فواید زیادی برای سلامتی دارد. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که بیشترین فواید انگور و غلظت آنتی اکسیدان آن، در پوست و دانه‌های انگور وجود دارد. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که انگور به همراه پوست و دانه‌هایش مصرف شود. 

مصرف انگور؛ کاهش سطح قند خون و محافظت در برابر دیابت

در هر فنجان انگور حدود ۲۳ گرم قند وجود دارد، این میوه سالم در کاهش قند خون نقش مهمی را ایفا می‌کند. 

ترکیبات موجود در این میوه نه تنها میزان قند خون را افزایش نداده است، بلکه در کاهش دادن آن نیز موثر هستند. با این حال گفته می‌شود که انگور میوه‌ای مفید و پرخاصیت برای افراد دیابتی است.

دلیل این امر، وجود عنصری تحت عنوان رسوراترول در این میوه است. این عنصر مفید قادر است توانایی بدن شما در استفاده از گلوکز را افزایش داده و در نتیجه باعث کاهش سطح قند خون می‌شود. بطور کلی کاهش قند خون یکی از مهمترین خواص انگور است.

آنتی اکسیدان موجود در انگور از بروز بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کند

انگور بیش از ۱۶۰۰ ترکیب گیاهی مفید را در خودش جای می‌دهد. گفتنی است که بیشتر این آنتی اکسیدان‌ها در پوست و هسته انگور یافت می‌شوند. با این حال گفته می‌شود که انگور قرمز نسبت به انگور سبز آنتی اکسیدان بیشتری را درون خودش جای داده است.

انگور حاوی مواد مغذی، به ویژه نیاسین و کربوهیدرات است. شاید برای شما جالب باشد بدانید که انگور قرمز یا سبز حاوی مواد مغذی، چون کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، ویتامین C، ویتامین K، تیامین، مس، منگنز و… است. این ویتامین‌ها برای حفظ سلامت بدن مهم هستند. به عنوان مثال تیامین یک ویتامین محلول در آب بوده و برای تقویت قلب ضروری است یا برای مثال کربوهیدرات یک ماده مغذی ضروری برای سلامت بدن است که مصرف آن به سلامت قلب، بهبود سلامت ذهن و کاهش وزن کمک می‌کند.

مصرف انگور راهی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان

رزوراترول به وفور در انگور پیدا می‌شود. گفتنی است که این ماده نوعی آنتی اکسیدان است که به پیشگیری در برابر سرطان کمک کرده و از رشد و زیاد شدن سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری به عمل می‌آورد.

کروسین، آنتوسیانین و کاتچین از دیگر موادی هستند که در انگور وجود دارند. انگور قرمز حاوی مقدار بیشتری از این مواد است. محققان پزشکی می‌گویند تمام اینها اثرات مفیدی در برابر پیشگیری از سرطان دارند.

بهبود حافظه، توجه و خلق و خو خاصیت مصرف انگور

چنانکه می‌خواهید مغزتان همیشه سالم بماند و حافظه‌تان نیز تقویت شود، مصرف انگور را جدی بگیرید. انگور می‌تواند حافظه افراد مسن را تقویت کند. شاید برایتان جالب باشد که طی تحقیقاتی که در همین زمینه صورت گرفته است، این نتیجه حاصل شده که اگر افراد مسن انگور را در برنامه روزانه شان بگنجانند می‌توانند به نحو قابل توجهی حافظه‌شان را بهبود بخشیده و میزان توجه‌شان را افزایش دهند.

همچنین در یک مطالعه دیگر ثابت شده که نوشیدن دست کم یک لیوان آب انگور در طول روز، سبب می‌شود تا جوانان نیز مهارت‌های مربوط به حافظه را به نحو بهتری به انجام برسانند و همزمان خلق و خویشان را نیز بهبود ببخشند.

سلامت چشم‌ها در گرو مصرف انگور

انگور حاوی بعضی از مواد شیمیایی است که می‌توانند از چشم در برابر ابتلا به بعضی از بیماری‌ها جلوگیری کنند.

انگور حاوی یک ماده مغذی به نام رزوراترول است. این ماده وظیفه دارد تا از سلول‌های شبکیه در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت کند. همچنین گفتنی است که عنصر رزوراترول به محافظت در برابر گلوکوم، و آب مروارید نیز می‌پردازد.

خاصیت انگور

انگور در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی بسیار مفید است

محققان می‌گویند مصرف این میوه خوشمزه، سلامت قلب را تضمین می‌کند و این خاصیت یکی از مهمترین فواید انگور است. آن‌ها می‌گویند که مصرف روزانه آن، مقدار زیادی پتاسیم را وارد بدن می‌کند. این ماده برای افرادی که فشار خون دارند، مفید بوده و می‌تواند تا حد زیادی به کاهش فشار خون کمک کند. همچنین برای افرادی که فشار خون ندارند، می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد.

مصرف انگور سلامت استخوان را تضمین می‌کند

اگر به سلامت استخوان‌هایتان اهمیت می‌دهید، حتما انگور بخورید. انگور حاوی مواد معدنی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و ویتامین K بوده و همه اینها بر سلامت استخوان تاثیر گذارند. تحقیقات جالبی در همین زمینه بر روی انسان و حیوان به انجام رسیده و نتیجه‌ای که حاصل شده این بوده که مصرف انگور باعث می‌شود تا انسان و حیوان، کلسیم بیشتری جذب کرده و استخوان‌های سالم‌تری داشته باشند.

گفتنی است که مصرف انگور همچنین می‌تواند برای افرادی که دچار مشکل شکستگی استخوان هستند مفید بوده و به بهبود سریع استخوان آسیب دیده کمک کند.

مصرف انگور روند پیری را به تعویق می‌اندازد

وجود ماده رزوراترول، در این امر مهم موثر بوده و می‌تواند طول عمر را در انواع گونه‌های جانوری به طرز شگفت‌آوری افزایش دهد.

این ماده گروهی از پروتئین‌ها به نام سیرتوئین را تحریک می‌کند. محققان معتقدند که این ماده حاوی یکی از مهمترین ژن‌هایی است که رزوراترول آن‌ها را فعال می‌کند و این همان ژنی است که در افزایش طول عمر مفید است.

از دیگر فواید مصرف انگور

•    اگر به سالاد میوه علاقه دارید می‌توانید با انگور، سالاد میوه درست کنید.

•    اگر در طول روز احساس گرسنگی کردید می‌توانید انگور را به عنوان میان وعده بخورید. انگور به عنوان یک میوه میان، وعده سالمی محسوب می‌شود.

•    در حین تهیه سالاد سبزیجات یا مرغ، می‌توانید به آن انگور اضافه کنید.

•    انگور، جزو میوه‌هایی است که می‌توان آن را فریز کرد و در فصل‌های دیگر مصرف کرد. با این قابلیت می‌توانید مطمئن باشید که در تمام فصل‌های سال انگور خواهید داشت.

•‌    می‌توانید انگور را آب گرفته و با آن بستنی و اسموتی درست کنید.

•    انگور به دلیل طعم شیرین، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تهیه دسر است. پس بعد از خوردن غذا از مصرف انگور غافل نشوید.

خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون