نشان تجارت - شاید شما هم داستانهای عجیب و غریبی که در اینترنت در مورد خطر نوشیدن نوشابههای گازدار با قوطی آلومینیومی وجود دارد را شنیده باشید. در یکی از این داستانها آمده است که خانوادهای به دلیل این که نوشابهی خود را با قوطی خورده بودند در اثر بیماری لپتوزپیروسیس (leptospirosis) همگی جان خود را از دست دادند.
از اینرو تصمیم گرفتیم در مورد خطراتی که این عادت خواهد داشت اطلاعاتی را در اختیار شما قرار داده و درستی یا نادرستی این داستانها را به شما نشان دهیم.
بگذارید روراست باشیم. خوردن نوشابههای گازدار با قوطی عادت بسیار متداول و البته لذت بخشی است به ویژه اگر از خانه دور باشیم.
مهمترین کاری که باید در این موارد انجام داد این است که قبل از باز کردن قوطی نوشابه درب آن را به پارچه یا یک دستمال کاغذی کاملا پاک و تمیز کنیم.
زیرا قسمت بیرونی قوطی در معرض انواع میکروبها و عوامل بیماری زا قرار دارد. اما آیا تنها همین کار کافی بوده و بی خطر بودن نوشیدن نوشاه گازدار با قوطی را تضمین خواهد کرد؟ برای جواب به این سوال با ادامه متن همراه باشید.
تمامی قوطیهای نوشابه در کارخانه در بسته بندیهای پلاستیک قرار گرفته که آنها را از تماس با گرد و خاک و هر نوع کثیفی دیگری مصون نگه میدارد. معمولا نوشابههای گازدار با همین بسته بندی خاص و ایزوله به سوپرمارکتها منتقل میشوند.
این قوطیهای نوشابه در بهترین حالت دستکم چند روز را در قفسههای فروشگاهها باقی میمانند که در این مدت ممکن است مقداری گرد و خاک روی آنها بنشیند بنابراین تمیز کردن درب آنها قبل از نوشیدن کار بسیار منطقی به نظر میرسد. اما به ندرت دیده میشود که قوطی نوشابه آن قدر کثیف شود که نیاز به شستن با محلولهای تمیز کننده داشته باشد.
قبل از باز کردن و نوشیدن نوشابه آن را تمیز کنید، زیرا نمیدانید که این قوطی در چه مکانی و تحت چه شرایطی نگهداری شده است.
اگر برای تمیز کردن درب قوطی از دستمال کاغذی استفاده میکنید باید بدانید که دستمال کاغذی تنها گرد و خاک را تمیز میکند و تاثیری بر روی میکروبهای احتمالی که ممکن است روی درب قوطی تلنبار شده باشند ندارد.
مطمئن شوید که قوطی در شرایط ظاهری مناسبی قرار دارد. قوطی نباید زنگ زده، باد کرده یا آسیب دیده باشد.
اگر قوطی باد کرده است، این موضوع میتواند نشانهای بر آلودگی محتویات آن به دلیل فرآیند نادرست استریلیزه کردن باشد. البته باد کردن قوطی میتواند به دلیل وجود سوراخها یا فرورفتگیهای ریز در بدنهی آن نیز باشد که در هر صورت مشکل زا خواهند بود.
اگر قوطی نوشابه به هر نحوی آسیب دیده باشد ممکن است به دیواره عایق داخلی که از تماس مستقیم مایع (نوشابه) با فلز قوطی جلوگیری میکند صدمه وارد شده باشد. در این موارد فلز اکسید شده و این اکسید با مایع نوشابه ترکیب میشود که برای سلامتی خطرناک است. پس سعی کنید از نوشیدنیهای که قوطی آنها دچار آسیب شده استفاده نکنید.
در نهایت باید به شما یک توصیهی بسیار ساده بکنیم: لازم نیست که شما داستانهای عجیب و غریب موجود در اینترنت را باور کنید، اما به یاد داشته باشید که از آنجایی که نمیدانید این قوطیها چگونه و در چه فضایی نگهداری شده اند بهتر است قبل از نوشیدن محتویات آنها دربشان را تمیز کنید، زیرا این قوطیها نیز مانند هر بطری یا ظرف دیگری با دهان شما تماس خواهند داشت و ممکن است میکروبها و عوامل بیماری زا از این طریق وارد بدن شما شوند.