نشان تجارت - گاهی به دلایل زیادی مثل مشغله کاری، فرصت کافی برای تهیه روزانه غذا وجود ندارد و به ناچار حجم زیادی غذا برای دو یا چند وعده تهیه میکنیم. در مواردی دیده شده که برخی افراد مقدار زیادی غذا برای چند وعده تهیه کرده و آن را فریز میکنند.
غذای مانده یعنی غذایی که بعد از مصرف مقدار اضافی آن در یخچال نگهداری میشود، از نظر کیفیت و ارزش غذایی قابل مقایسه با غذایی که تازه و بعد از پخت مصرف میشود، نیست. مصرف غذای مانده ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود.
_ غذای پخته شده به هیچ وجه نباید بیشتر از دو ساعت بیرون از یخچال بماند، زیرا فرصتی برای رشد میکروارگانیسمها فراهم میشود.
_ نان یکی از خوراکیهایی است که توصیه میشود بعد از تهیه و سرد کردن، به سرعت فریز شود تا از بیات شدن آن جلوگیری شود.
_ حتی اگر برای زمان کوتاهی میخواهیم غذا را در یخچال نگهداری کنیم، تاکید میشود آن را در ظرفهای درب دار قرار دهیم تا احتمال آلودگی را به کمترین میزان برسانیم.
_ اگر غذا بیشتر از دو روز در یخچال باقی بماند، ممکن است در طعم و بوی آن تغییر محسوس نباشد، اما احتمال آلوده بودن آن بالاست که ممکن است بعد از مصرف باعث علائم گوارشی مثل اسهال، دل پیچه و حالت تهوع شود.
_ برای گرم کردن غذایی که از یخچال بیرون آورده ایم، اجازه دهیم غذا کامل گرم شود و حرارت به کل غذا منتقل شود.
_ از فریز کردن و منجمد کردن برنج خودداری کنید.
_ گوشت خام را نباید بیشتر از دو روز در محفظه یخچال نگهداری کرد و باید آن را فریز کنیم.
_ قبل از قرار دادن غذا در یخچال اجازه دهیم غذا از داغی بیفتد، سپس به سرعت آن را در یخچال قرار دهیم.
_ مواد غذایی مثل ماهی و میگو فسادپذیری بیشتری دارند و باید در خرید و سپس نگهداری آنها در یخچال دقت بیشتری شود. غذاهای دریایی نباید بیشتر از یک یا دو روز در یخچال نگهداری شوند.
_ غذایی که در ترکیباتش سس مایونز به کار رفته شده را نباید مدت زمان زیادی در یخچال نگهداری کرد.
به طور کلی لازم است به خاطر داشته باشیم هرگروه از مواد غذایی شرایط نگهداری خاص خود را دارد و در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد.