کد خبر: ۴۶۳۶۰
۱۰:۱۷ -۲۶ اسفند ۱۴۰۱
در نشان تجارت بخوانید
چای نعناع یک نوشیدنی خوشمزه و پرطرفدار است و خواص شگفت انگیزی برای افزایش سلامت دارد. نوشیدن چای نعناع می‌تواند به رفع بوی بد دهان، بهبود هضم، کاهش درد، از بین بردن التهاب، آرامش بدن و ذهن، کاهش تنگی نفس، کمک به کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

خواص چای نعناع

نشان تجارت - هدی کاشانیان: پرورش نعناع بسیار آسان بوده و تنها کافی است که آن را از عوامل مهاجم حفظ کنید. چای نعناع از طریق دم‌کردن برگ‌های آن تهیه می‌شود. این چای برخلاف چای معمولی کافئین ندارد، بنابراین کسانی که مشکل خوابیدن دارند، می‌توانند بدون نگرانی آن را قبل از خواب میل کنند.

نعناع با نام علمی «مِنتا پیپریتا» در واقع چیزی بین نعنای آبی (water mint) و نعنای دشتی (spearmint) است. نعناع بومی اروپاست، ولی کاربرد‌های متنوع‌اش موجب گسترش آن به سرتاسر جهان شده است. تهیه چای نعناع نیز در سرتاسر جهان تقریبا به یک شکل است.

چای نعناع یک نوشیدنی خوشمزه و پرطرفدار است و خواص شگفت انگیزی برای افزایش سلامت دارد. نوشیدن چای نعناع می‌تواند به رفع بوی بد دهان، بهبود هضم، کاهش درد، از بین بردن التهاب، آرامش بدن و ذهن، کاهش تنگی نفس، کمک به کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

از نعناع برای رایحه دادن به محصولات مختلف مثل خمیر دندان و دهان‌شویه استفاده می‌شود. علاوه بر این، از نعناع در محصولات درمانی و زیبایی هم به کار برده می‌شود. مصرف چای نعناع یک گزینه عالی برای بهره بردن از خواص درمانی نعناع به شمار می‌رود. این نوشیدنی کافئین ندارد و به داشتن خواص بهبوددهنده شناخته می‌شود. این چای با برگ‌های خشک شده نعناع تهیه می‌شود. از جمله خواص چای نعناع می‌توانیم به تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین کاهش سطح استرس و خستگی اشاره کنیم، اما قبل از نوشیدن این چای باید بدانید که ممکن است بعد از مصرف آن دچار بعضی از عوارض جانبی شوید.

خواص چای نعناع در یک نگاه

اگر یک نگاه ساده به روش تهیه چای نعناع و مدل استفاده از این گیاه بیاندازیم به راحتی متوجه خواهیم شد که مهمترین مزیت و خاصیت این گیاه، همین موضوع است که در کل سال می‌تواند در دسترس شما باشد.

مهمترین فواید و خواص چای نعناع

۱. سلامت پوست و رفع بیماری‌های آن

اگر از مشکلات پوستیِ هورمونی مانند آکنه رنج می‌برید، چای نعناع می‌تواند راه‌حل طبیعی‌تان باشد. چای نعناع موجب افزایش خفیف سطح هورمون استروژن در برخی افراد می‌شود. در نتیجه از بروز این مشکلات هورمونی جلوگیری و به پاک‌سازی پوست‌تان از آکنه کمک می‌کند.

اگر می‌خواهید حداکثر استفاده را از این خاصیت چای نعناع داشته باشید، مقداری چای نعناع را به آب وان حمام اضافه کنید. این کار به تسکین سوختگی‌ها، جوش‌ها و سایر التهابات پوستی کمک می‌کند.

۲. کاهش وزن و لاغری

وقتی صحبت از کاهش وزن باشد، همه ما دنبال یک راه معجزه‌آسا برای لاغری می‌گردیم. شاید برای لاغری، هیچ راه معجزه‌آسایی وجود نداشته باشد، ولی برخی چیز‌ها مانند چای نعناع می‌توانند به لاغری کمک بکنند.

خاصیت چای نعناع در کاهش اشتها به اثبات رسیده است. رایحه روغن نعناع و ترکیبات آلی موجود در آن به کنترل اشتها کمک می‌کند و مانع از پرخوری و چاقی می‌شود. همچنین طعم شیرین طبیعی چای نعناع به آن معناست که یک فنجان از آن را می‌توان به جای دسر‌های سرشار از شکر و چاق‌کننده مصرف کرد.

۳. کاهش استرس و داشتن خواب آسوده

وقتی صحبت از استرس و نگرانی باشد، چای نعناع می‌تواند بهترین دوست‌تان باشد. منتول خاصیت آرامش‌بخش و آنتی‌اسپاسمودیک (ضداسپاسم و کاهنده تنش عضلات) دارد و به آرامش ذهن کمک می‌کند. همچنین منتول به آرامش عضلات کمک می‌کند و همین امر می‌تواند در نهایت موجب کاهش استرس و نگرانی بشود. طبیعت ضدالتهاب چای نعناع می‌تواند فشار خون و دمای بدن را کاهش بدهد و به ایجاد آرامش کمک کند. شاید همین ویژگی‌ها، علت محبوبیت روغن نعناع در آروماتراپی (رایحه‌درمانی) باشند.

نوشیدن چای نعناع قبل از رفتن به رختخواب، به خواب راحت کمک می‌کند و این ویژگی از منتول موجود در نعناع نشات می‌گیرد. نه‌تنها آرامش عضلات می‌تواند موجب خواب آرام بشود، بلکه این چای ویژگی‌هایی دارد که حتی می‌تواند باعث دیدن خواب‌های بهتر شود.

کاهش درد دوران قاعدگی با خوردن چای نعناع

۴. کاهش درد‌های دوران قاعدگی

خاصیت ضداسپاسمی دم‌نوش نعناع کمک به کاهش درد قاعدگی ناشی از اسپاسم عضلات رحم را به همراه خواهد داشت.

۵. رفع ناراحتی‌های معده و شکم درد

چای نعناع درمانی طبیعی برای برخی بیماری‌های معده شامل نفخ، باد معده و یبوست است. مطالعات باستان‌شناسی نشان می‌دهد که بیش از ۱۰۰۰۰ سال است که از نعناع به‌عنوان دارو استفاده می‌شده است. امروزه نیز روغن نعناع توسط برخی پزشکان برای تسکین علائم مشکلات روده مانند سندروم روده تحریک‌پذیر تجویز می‌شود.

چای نعناع محتوی عناصر کارمیناتیو (ضدسوء‌هاضمه، نفخ و درد ناشی از آن) بوده و باعث می‌شود باد معده پس از تشکیل به‌جای اینکه در یک جا بماند و باعث ناراحتی فرد بشود، حرکت بکند؛ بنابراین از بروز نفخ، گرفتگی و ناراحتی معده جلوگیری می‌کند؛ بنابراین جای تعجب ندارد که چرا بسیاری از دارو‌های اسهال، یبوست و نفخ بدون نسخه طعم نعناع می‌دهند.

۶. سلامت دندان‌ها و رفع بوی بد دهان

طعم منتول در کنار خاصیت ضدباکتری چای نعناع آن را به راهی مناسب برای از بین بردن بوی بد دهان تبدیل کرده است. عناصر ضدباکتری نعناع میکروب‌های عامل بوی بد دهان را می‌کُشند و هم‌زمان منتول موجود در نعناع با انتقال بوی خود به دهان، موجب خوش‌بوترشدن آن می‌شود. برای کاهش درد دندان، می‌توان چای نعناع را امتحان کرد. این گیاه شامل اوژنول است که دارای خاصیت ضدمیکروب و همچنین ویژگی‌های ضددرد است.

۷. رفع مو‌های زائد بدن

از خواص چای نعناع می‌توان به این مورد اشاره کرد که این دمنوش می‌تواند با کاهش هورمون تستسترون در طولانی مدت، هورمون‌های زنانه را افزایش دهد و با این کار رشد مو‌های زائد را در بدن شما کاهش دهد. پس اگر دنبال یک گزینه طبیعی برای جایگزینی با لیزر و دارو‌های شیمیایی هستید، می‌توان چای نعناع را بهترین گزینه برای شما معرفی کرد.

۸. افزایش و بهبود تمرکز

براساس مطالعه‌ای که در مجله‌ی بین‌المللی علوم اعصاب به چاپ رسید، چای نعناع می‌تواند تمرکز و توجه را افزایش بدهد. همچنین براساس مطالعه دیگری در دانشگاه سین‌سیناتی استشمام رایحه نعناع حتی از نوشیدن چای آن هم موثرتر است. در این مطالعه، پخش‌شدن رایحه نعناع در یک اتاق، موجب افزایش هوشیاری و تمرکز حاضران در اتاق شد. استشمام بوی منتول موجب تحریک هیپوکامپ می‌شود. هیپوکامپ مرکز حافظه مغز است.

۹. کاهش حساسیت‌های فصلی

نعناع حاوی رزمارینیک اسید بوده که یک ترکیب گیاهی است و در رزماری و گیاهان خانواد‌ه نعناع وجود دارد. رزمارینیک اسید علائم واکنش‌های آلرژیک مانند آبریزش بینی، خارش چشم و آسم را کاهش می‌دهد. بعضی از شواهد نشان می‌دهند که نعناع ممکن است آلرژی را تسکین دهد. محققان در یک مطالعه روی موش‌های صحرایی به این نتیجه رسیدند که عصاره نعناع منجر به کاهش علائم آلرژی مثل خارش بینی و عطسه شد.

۱۰. کمک به درمان سردرد و میگرن

منتول موجود در روغن نعناع جریان خون را افزایش داده و درد را تسکین می‌دهد. در یک مطالعه روی ۳۵ فرد مبتلا به میگرن، شرکت‌کنندگان روی پیشانی و شقیقه خود، روغن نعناع مالیدند. نتایج این مطالعه نشان داد که این افراد در مقایسه با کسانی که پلاسبو دریافت کردند، کاهش چشمگیر درد را فقط دو ساعت بعد از استفاده از روغن نعناع تجربه کردند.

۱۱. کاهش‌دهنده تب

هر وقت اثر خورنده و خنک منتول را در نظر بگیریم، اساساً به یک فنجان چای داغ فکر نمی‌کنیم، اما چای نعناع حاوی منتول را مانند یک روش درمانی مدنظر داشته باشید. مصرف چای ممکن است باعث تعریق سطح پوست شود، در حالی که خود منتول موجود در چای سرد می‌شود. بدن در طی مصرف این چای اساساً تب را از بین می‌برد و ممکن است باعث کاهش التهاب و همچنین ناراحتی شود.

پیامد‌های مصرف بیش از حد چای نعناع

مصرف بیش از حد هر گیاه ممکن است عوارض جانبی در سلامتی شما داشته باشد و این دقیقاً برای نعناع نیز صدق می‌کند. در صورت مصرف مقدار زیاد نعناع ممکن است دچار گرفتگی، اسهال، خواب آلودگی، درد عضلات، ضربان قلب کُند و لرزش شوید.

عوارض مصرف بیش از حد نعناع بسیار نادر است، اما برای جلوگیری از این عوارض باید هنگام مصرف چای نعناع، مراقب باشید.

در حالت ایده‌آل، هر لیوان چای نعناع باید به ازای هر ۱۵۰ میلی لیتر آب که برای جوشاندن چای استفاده می‌شود، حدود ۱ گرم برگ چای نعناع را شامل شود. برای جلوگیری از اثرات منفی احتمالی، نباید بیش از دو، سه وعده چای نعناع بنوشید.

انواع دم‌نوش نعناع

• دم‌نوش نعناع با نبات

• دم‌نوش نعناع و زنجبیل

• دم‌نوش نعناع و لیموترش

• دم‌نوش نعناع فلفلی

• دم‌نوش نعناع و پونه

نحوه درست کردن دمنوش نعناع

طرز تهیه دمنوش نعناع بسیار ساده است. کافی است مراحل زیر را انجام دهید:

• ابتدا ۵ تا ۱۰ عدد برگ نعناع تازه را بشویید و خُرد کنید. خرد کردن برگ نعناع به آزاد شدن عطر و رایحه آن کمک می‌کند.

• نعناع را داخل قوری ریخته و دو فنجان آب جوش به آن اضافه کنید.

• ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد، سپس آن را صاف کنید و در صورت تمایل، مقداری آبلیمو و عسل به آن اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۸
0
0
چقدرررر مزیت
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون