نشان تجارت - مهدی آیتی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران باید دیپلماسی و مقاومت را به صورت همزمان و مقتدرانه دنبال کند. وی افزود: گزارشهایی که اکنون منتشر میشود نشان میدهد اتفاقات بزرگی در منطقه در حال وقوع است که مستقیماً به ایران نیز مربوط خواهد شد. بر همین اساس باید دو مسیر دیپلماسی و مقاومت با قدرت و در کنار هم پیش بروند.
آیتی با انتقاد از شروط تحمیلی آمریکا، اسراییل و کشورهای اروپایی برای مذاکرات با ایران، اظهار داشت: شرایطی که غربیها مطرح میکنند، بهمعنای نابودی کامل توان هستهای، موشکی و پهپادی ماست. در مراحل بعدی نیز مواردی چون حذف ولایت فقیه، بهرسمیت شناختن اسراییل و پایان دادن به حمایت از گروههای مقاومت مطرح خواهد شد. این پکیج مذاکراتی که غرب برای ایران تدارک دیده، کاملاً غیرقابل قبول است.
وی با بیان اینکه ایران برای دستیابی به فناوریهای راهبردی خود خون داده و خسارتهای سنگینی را متحمل شده است، ادامه داد: نمیتوانیم بهراحتی از فناوریهای راهبردی عبور کنیم. باید با اقتدار وارد مذاکره شویم و به هیچ وجه در برابر دخالتهای ساختاری در نظام جمهوری اسلامی کوتاه نیاییم.
این نماینده پیشین مجلس همچنین بر ضرورت آمادهسازی کشور برای مقاومت نظامی تأکید کرد و گفت: باید از هماکنون برای مقابله نظامی قدرتمندتر از جنگ ۱۲ روزه آماده باشیم. اگر اسراییل با چراغ سبز آمریکا و دیدار نتانیاهو با ترامپ، دیوانگی و حمله جدیدی را آغاز کند، ایران باید طرح پیشگیرانهای را عملیاتی کند که شامل بهخطر انداختن پایگاههای آمریکا، اروپا و ناتو در ۱۲ کشور اطراف ایران باشد.
او ادامه داد: ما باید فشار را بر کشورهای عربی منطقه و حاشیه خلیج فارس افزایش دهیم تا این کشورها ناچار شوند جلوی حملات اسراییل را بگیرند. اگر تجاوزی صورت گیرد، نباید مثل گذشته عمل کنیم، بلکه باید تمامی منافع آمریکا و اروپا در خاورمیانه را هدف قرار دهیم.
آیتی افزود: چنین واکنشی، بازدارندگی مؤثری ایجاد خواهد کرد و میتواند جلوی وحشیگری اسراییل را بگیرد. موضع ما باید در هر دو حوزه سیاسی و نظامی محکم و با عزت باشد.
وی با اشاره به طرحهای تجزیهطلبانه برای ایران هشدار داد: سالهاست که اسراییل خواب تقسیم ایران به پنج اقلیم (کرد، بلوچ، ترک، لر و عرب) را دیده و نقشه آن را نیز طراحی کرده است. تحرکات جدید در منطقه از جمله سازش پ.ک.ک با ترکیه، رقابت ترکیه و اسراییل در تصرف سوریه، و شرایط خاص اقلیم کردستان عراق نشان میدهد که این سناریو در حال پیشروی است.
آیتی با اشاره به تحرکات قومیتی در اقلیم کردستان عراق گفت: چند سال پیش در جریان شورشهای قومیتی، پرچم اسراییل در کنار پرچم اقلیم کردستان به اهتزاز درآمد. این نشان میدهد یکی از پایگاههای خطرناک اسراییل در منطقه همین اقلیم است. همچنین اسراییل در حال گسترش روابط سیاسی خود تا آسیای میانه، از جمله در آذربایجان و ازبکستان، است و این یک تهدید مستقیم برای ایران محسوب میشود.
او با بیان اینکه نقشه تجزیه ایران یک پروژه ۵۰ ساله است، گفت: این نقشه حاصل برنامهریزیهای بلندمدت و سناریوهای دقیق اسراییل است. هدف نهایی فروپاشی ایران همانند فروپاشی شوروی و تبدیل آن به پنج ایالت است که در ادامه منجر به جنگهای داخلی و قومیتی فرسایشی خواهد شد، موضوعی که میتواند به نفع اقتصاد غرب و توسعهطلبی اسراییل تمام شود.
در پایان، مهدی آیتی بر لزوم پیگیری همزمان دیپلماسی عزتمندانه و آمادگی نظامی تأکید کرد و افزود: تنها راه خنثیسازی این پروژه، ایستادگی مقتدرانه در برابر زیادهخواهیهای غرب، تقویت توان دفاعی و آمادگی برای مقاومت فراگیر است.
منبع: صبح مجلس