کد خبر: ۶۳۴۲۱
۱۱:۱۲ -۰۱ خرداد ۱۴۰۴
نشان تجارت گزارش می‌دهد

هر آنچه از شیرین بیان و خواص آن باید دانست

شیرین بیان، گیاهی خودرو از تیره سبزی‌آساها، بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و نواحی معتدل آسیا است. برگ‌های آن مرکب است و از ۴ تا ۷ زوج برگ به اضافه یک برگچه انتهایی تشکیل یافته‌ است که به سبب ترشح شیره، چسبنده‌اند. گل‌هایش مایل به آبی و میوه‌اش شامل ۵ تا ۶ دانه مایل به قهوه‌ای است.

خواص شیرین بیان

نشان تجارت - عالیه اعتمادیان: «شیرین بیان» گیاهی باستانی و چندین هزار ساله است که به خاطر خواص دارویی و طعم شیرین منحصر‌به‌فرد خود در فرهنگ‌های مختلف استفاده می‌شود. ریشه‌های این گیاه دارای ترکیبات فعال زیستی نظیر گلیسیریزین و فلانوئید‌ها هستند و به عنوان دارویی طبیعی برای درمان بخش زیادی از بیماری‌ها و مشکلات سلامت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این گیاه از تنظیم سیستم ایمنی بدن گرفته تا تسکین مشکلات گوارشی و حتی بهبود سلامت پوست کمک می‌کند. شیرین‌بیان، گیاهی خودرو از تیره سبزی‌آساها، بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و نواحی معتدل آسیا است. برگ‌های آن مرکب است و از ۴ تا ۷ زوج برگ به اضافه یک برگچه انتهایی تشکیل یافته‌ است که به سبب ترشح شیره، چسبنده‌اند. گل‌هایش مایل به آبی و میوه‌اش شامل ۵ تا ۶ دانه مایل به قهوه‌ای است.

خواص شیرین بیان بسیار است که به طور خلاصه می‌توان گفت این گیاه دارویی می‌تواند در درمان علائم اگزما (خارش، تورم و قرمزی) موثر باشد. سایر استفاده‌ها با تحقیقات شامل درمان پسوریازیس، زخم شانکر، سندرم روده تحریک پذیر، کلسترول بالا، گرفتگی عضلات، درد ناشی از سرطان، ورم مفاصل,، زخم معده و بسیاری از شرایط دیگر است.

استفاده دارویی از شیرین بیان به دوران مصر باستان بازمی‌گردد، جایی که این ریشه این گیاه به نوشیدنی برای فرعون‌ها تبدیل می‌شد. امروزه از شیرین بیان برای کمک به درمان بیماری‌های مختلف و طعم‌دهی به آب‌نبات‌ها، نوشیدنی‌ها و دارو‌ها استفاده می‌شود.

خواص شیرین بیان

تقویت سیستم گوارش تا تسکین سرفه

از خواص شیرین بیان می‌توان به تقویت سیستم گوارش، کاهش استرس و اضطراب، تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد کبد و رفع عفونت‌های تنفسی اشاره کرد. ریشه شیرین بیان حاوی ترکیبات مفیدی مانند گلیسیریزین است که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی و ضدالتهابی هستند.

کاربرد در بدنسازی

فلاونوئید‌های موجود در شیرین بیان مانند گلابریدین، می‌توانند به سرعت سوزاندن چربی کمک کرده و جذب چربی در روده را کاهش دهند. همچنین، مصرف منظم گلابریدین می‌تواند ذخیره گلیکوژن در کبد و عضلات را افزایش داده، سطح اسید لاکتیک پس از تمرین را کاهش دهد و خستگی را به تاخیر بیندازد. علاوه بر این، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی شیرین بیان می‌تواند در بازیابی انرژی بدن موثر باشد.

معده

شیرین بیان خاصیت آرام‌بخشی دارد که می‌تواند به تسکین مشکلات معده مانند رفلاکس اسید، سوء‌هاضمه و زخم‌های گوارشی کمک کند. ترکیب گلیسیریزین موجود در شیرین بیان به کاهش اسیدیته معده کمک کرده و باعث ترمیم غشای مخاطی معده می‌شود. علاوه بر این، شیرین بیان می‌تواند علائم سوزش سر دل را با متعادل کردن سطح اسید معده و حمایت از پوشش محافظ معده کاهش دهد.

غلبه بر میکروب معده

شیرین بیان خاصیت ضدمیکروبی دارد که برای سلامت روده مفید است. این گیاه می‌تواند با مهار رشد باکتری‌های مضر مانند هلیکوباکتر پیلوری که با زخم‌های معده و گاستریت مرتبط هستند به تعادل میکروبیوتای معده کمک کند. اثرات ضدباکتریایی این گیاه به بهبود محیط میکروبی سالم‌تر در معده کمک کرده و می‌تواند التهاب آن را کاهش داده و از عفونت جلوگیری کند.

روده

شیرین به‌عنوان یک ضدالتهاب طبیعی عمل کرده و می‌تواند پوشش روده‌های تحریک‌شده را تسکین دهد. این خاصیت شیرین بیان برای شرایطی مانند سندروم روده نشت‌کننده که یکپارچگی دیواره‌های روده آسیب دیده است نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد.

رحم

شیرین بیان اثرات استروژنی دارد، به این معنی که می‌تواند مانند استروژن در بدن عمل کرده و به تعادل سطح هورمون‌ها کمک کند. این ویژگی برای زنانی که دچار اختلالات قاعدگی یا شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک هستند بسیار مفید است.

با مصرف شیرین بیان، تولید استروژن افزایش پیدا کرده و چرخه‌های قاعدگی منظم‌تر خواهند شد. علاوه بر این، خون‌ریزی‌های شدید دوران قاعدگی نیز کاهش می‌یابند. 

کبد چرب

ریشه شیرین بیان می‌تواند در بهبود سلامت کبد و به‌ویژه در درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی مفید باشد. این گیاه خواص ضدالتهابی و محافظت‌کننده از کبد دارد و می‌تواند به کاهش تجمع چربی، التهاب کبدی و بهبود عملکرد کبد کمک کند.

ترکیب‌های موجود در شیرین بیان مانند گلیسیریزین می‌توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند که یکی از مشکلات رایج در بیماری‌های کبدی است.

ارسال نظرات
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
جلیل
|
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
0
0
چقدرررررر خواص
آخرین اخبار
گوناگون