نشان تجارت - محمد آیتی: یکی از شعارهای سیدابراهیم رئیسی پس از به دست گرفتن قوه مجریه، خروج اقتصاد از حالت شرطی بود، اما آن دولت آمد و رفت و چند ماهی است که دولت چهاردهم در راس کار قرار گرفته، اما اقتصاد ایران همچنان شرطی مانده و با نوسانات قیمت دلار، شاخصها بالا و پایین میروند.
در همین رابطه، بیتا... عبداللهی، نماینده اهر و هریس در مجلس دوازدهم به نشان تجارت گفت: اینکه اقتصاد ایران، شرطی است، یک واقعیت غیرقابلانکار است. من نمیگویم اقتصاد ایران صد درصد شرطی است، اما بخش عمدهای از آن، رابطه مستقیم با قیمت دلار دارد و افزایش قیمت این ارز، تاثیر مستقیمی بر بسیاری از نرخ کالا و خدمات دارد.
وی افزود: یکی از عمده مشکلات اقتصاد ایران، میزان بالای دولتی بودن آن است و از طرفی بخش زیادی از آن که خصوصی نامیده میشود هم واقعاً خصوصی و به معنای رقابتپذیری نیست. از طرفی، در این چهار دهه به کیفیت محصولات خود به طور جدی نپرداختیم و در تولید بسیاری از مواد اولیه تعلل کردیم و این باعث شد که وابستگی ما بالا برود و میبینیم که نرخ ارز چه میزان بر این واردات اثر منفی گذاشته است.
عبداللهی تصریح کرد: در کنار مشکلاتی که گفته شد، باید به نظام اداری پیچیده کشور هم به عنوان مانع بزرگ در پیشرفت اقتصاد اشاره کرد. وقتی تولید نباشد، خبری از سرمایهگذاری و شکوفایی اقتصاد نیست و این بوروکراسی اداری که غیراصولی دنبال میشود، کار را در دستانداز انداخته است.
نماینده اهر و هریس اظهار داشت: خوشبختانه تا حد زیادی مشکل نبود دانش در صنعت حل شده است و امروز افراد باسوادی سکاندار هستند، ولی تحریم همچنان کار اقتصاد را مختل کرده است و هرچند در مجلس دهم برای به سرانجام رسیدن موضوع FATF کارهای جدی صورت گرفت، اما در ادامه، این موضوع در تشخیص مصلحت نظام گیر کرد و شایسته است برای بهبود اوضاع اقتصاد که با چالشهای زیادی در صادرات، واردات و انتقال ارز روبرو شده است، آن را سریعتر تعیین تکلیف کرد.