کد خبر: ۵۶۷۳۱
۱۸:۲۸ -۰۴ آبان ۱۴۰۳
در نشان تجارت بخوانید

هر آنچه باید از رنگ روغن دانست

رنگ‌های روغنی حاوی روغن‌های طبیعی مانند روغن بذر کتان یا آلکید مصنوعی هستند. همه‌ی آن‌ها از رنگدانه و رزین در یک رقیق کننده حلال (تینر و یا ۴۰۲) تشکیل شده‌اند.

هر آنچه یابد از رنگ روغن دانست

نشان تجارت - عالیه اعتمادیان: «رنگ روغنی» پرمصرف‌ترین و بهترین انتخاب برای رنگ‌آمیزی است. مهمترین دلیلی که رنگ روغنی با وجود قدیمی بودن و معایبی که دارد، هنوز در حال استفاده است، ضدآب بودن و قابلیت شستشوی آن در رنگ کاری منزل است. رنگ‌های روغنی حاوی روغن‌های طبیعی مانند روغن بذر کتان یا آلکید مصنوعی هستند. همه‌ی آن‌ها از رنگدانه و رزین در یک رقیق کننده حلال (تینر و یا ۴۰۲) تشکیل شده‌اند. هنگامی که تینر تبخیر می‌شود، رزین رنگ یک پوشش سخت تشکیل می‌دهد که قابل تنفس نیست و در طول زمان در برابر لکه‌ها و زنگ زدگی مقاومت می‌کند از این رو رنگ روغن ساختمان می‌تواند به عنوان ضد خوردگی و زنگ زدگی نیز برروی فلزات استفاده شود.

معرفی رنگ روغنی

رنگ روغنی برای دیوار و سقف دارای پایه حلال نفتی بوده و بنابراین خیلی راحت می‌توان آن را با آب شست که برای رنگ آمیزی دیوارها، درب و پنجره یک انتخاب ایده‌آل هستند. به خاطر داشته باشید که رنگ‌های روغنی بوی قوی‌تری نسبت به رنگ‌های پایه آب دارند و زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند. پاک کردن آنها از سطح نیز سخت‌تر است.

حلال رنگ روغنی

این حلال است که بوی نامطبوع دارد که این نام دارای اسامی دیگری نیز است:

تینر

تینر روغنی

حلال روغنی

نفت

۴۰۲

انواع رنگ‌های روغنی (رنگ آلکیدی)

برای نقاشی و رنگ آمیزی دیوار و سقف خانه، سه نوع رنگ روغنی داریم که عبارت‌اند از:

رنگ روغنی براق

رنگ روغنی نیمه براق

رنگ روغنی مات

رنگ روغنی مات

رنگ روغنی مات نسبت به رنگ براق و نیمه‌براق زبر‌تر است و بدیهی است از نظر تماس‌های معمولی و تمیز کردن‌های مداوم سطح، این رنگ مقاومت کمتری دارد.

ویژگی‌های رنگ روغنی مات

رنگ روغنی مات ماندگاری کمتری دارد.

این رنگ ظاهری زیبا و دلنشین دارد و محیط را زیبا می‌کند.

این رنگ زود کثیفی را به خود می‌گیرد.

پاک کردن آن سخت است و ممکن است به رنگ آسیبی وارد شود.

پوشش دهی خوب و تنوع رنگ بالایی دارد.

نور را کم منعکس می‌کند.

نسبت به رنگ روغنی براق و رنگ روغنی نیمه‌براق کمتر قابل شست و شو است.

وزن آن سنگین‌تر است، اما قیمت پایین تری دارد.

رنگ روغنی مات بیشتر برای سقف و دیواری که مشکل گچ کاری دارد، به کار برده می‌شود. کاربرد دیگر این محصول در استودیو‌های فیلم برداری و آتلیه‌های عکاسی و هنری است.

رنگ روغنی براق

نقاشان رنگ روغنی براق را با نام رنگ آلکیدی براق نیز می‌شناسند. رزین آلکیدی که در این رنگ مخلوط می‌شود از ترکیب اسید و الکل بدست می‌آید. اسید موجود در رنگ موجب پوشش منعطف آن می‌شود.

از رنگ روغنی براق برای رنگ آمیزی فلزاتی نظیر نرده، فرفورژه، درب و پنجره و... استفاده می‌شود. همچنین برای رنگ درب و پنجره چوبی نیز کاربرد دارد.

قبل از استفاده از رنگ روغنی براق باید سطح کار خود را حتما صاف کنید، چون این رنگ جزییات موجود در دیوار را نمایان می‌کند. این محصول ماندگاری بالایی دارد و به راحتی تمیز می‌شود.

رنگ روغن

ویژگی‌های رنگ روغنی براق

ماندگاری بالایی دارد.

کثیفی در آن کمتر میشیند.

براقیت خیره کننده‌ای دارد.

نور را منعکس میکند.

تمییز کردن آن از کثیفی راحتر است.

پوشش دهی خوب و تنوع رنگی بالایی دارد.

قابل شسشو است.

رنگ روغنی نیمه براق (نیمه مات)

درصد براقیت در نیمه‌براق بیشتر از ۵۰ درصد است و در حالت نیمه‌مات کمتر از ۵۰ درصد است.

این نوع رنگ یکی از بهترین انتخاب‌ها در رنگ‌آمیزی خانه می‌باشد. چون مثل رنگ براق موج را نمایش نمی‌دهد، و برخلاف رنگ مات قابلیت شستشویی خوبی دارد.

رنگ نیمه‌براق هم موج دیوار را نشان نمی‌دهد و هم به اندازه کافی براق است که دیواری که رنگ شده خوب جلوه نماید. اگر دوست ندارید دیوارتان نور را منعکس کند و می‌خواهید از سادگی دیوار لذت ببرید، بهتر است نوع مات را انتخاب کنید.

قیمت رنگ روغنی

قیمت رنگ‌های روغنی از سایر رنگ‌ها گران‌تر و اصولا رنگ‌های روغنی براق از نظر قیمتی بالاتر از سایر هم نوع خودشان هستند و رنگ مات ارزان تر. قیمت رنگ‌های نیمه‌براق نیز بین دو هم نوع خود، قیمت گذاری می‌شوند.

تمامی رنگ‌های روغنی دارای استاندارد می‌باشند؛ حتما در هنگام خرید به مهر استاندارد آن شرکت دقت نمایید. همچنین تاریخ انقضا نیز یکی دیگر از فاکتور‌های مهم در هنگام خرید هست که برای رنگ‌های روغنی تا ۵ سال است. در صورتی که بسته بندی به گونه‌ای باشد که هوا به داخل نکشیده باشد.

نگهداری رنگ روغنی

رنگ‌های روغنی به علت اینکه دارای پایه حلال تینری هستند، در برابر حرارت حساس بوده و احتمال آتش سوزی وجود دارد. پس حتما باید از حرارت مستقیم یا حتی حرارت غیر مستقیم و زیاد دور نگه داشته شوند تا آتش نگیرند.

تینر که حلال رنگ‌های روغنی می‌باشد، بسیار قابل اشتعال است و اصلاً نباید در معرض گرما و حرارت و حتی نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.

معایب رنگ روغنی

رنگ روغنی دیر خشک می‌شود.

مواد تشکیل دهنده این رنگ برای محیط زیست و انسان مضر است.

بوی نامتبوع دارد و ممکن است این بو یک هفته تا یک ماه در محیط بماند.

به زیر سازی نیاز دارد.

استفاده و پیاده‌سازی آن سخت است.

از دیگر ویژگی‌های رنگ روغنی دیر خشک شدن این رنگ‌ها می‌باشد که باعث طولانی شدن و در نتیجه بالا رفتن زمان اجرا می‌گردد. البته در خلق تابلو‌های نقاشی، هنرمندان با بهره گیری از این ویژگی امکان ترمیم اشتباهات خود را پیدا می‌کنند.

مزایای رنگ روغنی

رنگ روغنی قابل شست و شو است.

ماندگاری بالایی دارد.

در صورت کثیف شدن سطح می‌توانید آن را پاک کنید.

برای محیط‌هایی که مرطوب هستند، قابل استفاده است (برترین ویژگی).

پوشش دهی فوق العاده‌ایی دارد.

شفافیت و براقیت خوب و مناسبی دارد.

در برابر کپک و قارچ مقاوم است.

این رنگ چسبندگی خوبی دارد.

به دلیل ضدآب بودن، برای رنگ آمیزی نرده و چارچوب‌ها و درب‌های فلزی و چوبی بسیار مناسب است.

رنگ روغن ساختمان، پوشش دهی بالایی دارد. یعنی با مقدار و حجم کمتری رنگ، می‌توانید سطح بزرگتری را نسبت به رنگ پلاستیک رنگ کنید.

آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغنی؛ مراحل اجرای رنگ روغنی روی دیوار

گام اول:

اولین مرحله رنگ آمیزی ساختمان با رنگ روغنی، زیرسازی محل اجرای رنگ است. در این مرحله کلیه محل‌هایی که بر روی دیوار یا سایر محل‌های رنگ آمیزی، دارای فرورفتگی یا نقص هستند، نقصشان به کمک بتونه برطرف و روی آن سمباده کشیده می‌شود.
مهمترین بخش نقاشی ساختمان قسمت زیرسازی است.

گام دوم:

بعد از اینکه محل مورد نظر بتونه زده شد، بر روی آن آستری زده میشود. حواستان باشد که آستری بسیار مهم بوده و خیلی با دقت و حرفه‌ای باید انجام شود. آستر زیربنای رنگ رو تشکیل داده و باعث می‌شود در انتها رنگ یکنواختی داشته باشید.

گام سوم:

بعد از اینکه آستری زده شد، با بتونه مخصوص لکه گیری و موج گیری انجام می‌شود و درنهایت سمباده بر روی سطح کشیده شده و گرد و غبار ناشی از بتونه زدن و سمباده زدن گرفته میشود تا سطح آماده آستر دوم یا دست دوم رنگ شود.

گام چهارم:

پس از انجام مراحلی که ذکر شد، دست پایانی رنگ بر روی دیوار زده شده و نقاشی به پایان میرسد. توجه داشته باشید که بین هر کدام از مراحلی که گفتیم، باید حدود ۲۴ ساعت فاصله باشد تا رنگ‌ها و آستر‌ها کاملاً خشک شده و آماده دست بعدی رنگ شوند.

این مراحل که ذکر شد برای دیواری است که قبلاً روی آن رنگ روغن زده شده. در صورتی که دیوار گچی باشد، ابتدا یک دست روغن الیف یا پرایمر نقاشی به دیوار زده میشود تا سطح گچ اشباع یا اصطلاحاً سیر شود و سپس روی روغن الیف آستر زده میشود. کاربرد روغن الیف و پرایمر این است که سطح را پایدار کرده و ذرات سست گچ را که برروی سطح قرار دارند به هم می‌چسباند! این چسبندگی باعث میشود رنگ و آستر به خوبی روی دیوار قرار گرفته و پایداری نسبی داشته باشند. کاربرد دیگر آن اشباع سطح گچ است. اشباع گچ از هدر رفت رنگ جلوگیری کرده و مانع مصرف زیاد رنگ می‌شود.

چند نکته مهم در باب رنگ آمیزی خانه با رنگ روغنی

هرگز برای رقیق کردن رنگ از تینر فوری استفاده نکنید و از تینر روغنی استفاده کنین. تینر فوری رنگ را میخورد و مجبور میشوید که دوباره دیوار را رنگ کنید.

تا زمانی که رنگ خشک نشده، حواستان باشد گرد و غبار برروی محل رنگ آمیزی شده قرار نگیرد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون