کد خبر: ۴۱۳۰۳
۱۶:۱۲ -۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد

سهم ناچیز ساکنان مناطق معدنی از معادن

عضو کمیسیون صنایع مجلس معتقد است ساکنان مناطق معدنی از منابع و درآمدهای حاصل از معادن سهم ناچیزی دارند.

استخراج معدن

نشان تجارتفرهاد طهماسبی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در رابطه با مشکلات ساکنان مناطق معدنی گفت: ظرفیت‌های معدنی استان فارس و شهرستان‌های تابعه بسیار بالاست؛ اما معادن باعث رشد اقتصادی منطقه نشده‌اند.

وی افزود: در شهرستان استهبان، معادن سیلیس و منگنز فعال هستند و کارخانجات فرآوری منگنز و فرومنگنز با حمایت بخش خصوصی در حال احداث است. شهرستان نی‌ریز هم ذخایر خوبی در معادن سنگ ساختمان، نما و مرمریت دارد.

عضو مجمع نمایندگان استان فارس تصریح کرد: معادن سنگ آهن و کرومیت در شهرستان نی‌ریز در مراحل اکتشاف به سر می‌برند. از سوی دیگر، در شهرستان بختگان، سنگ‌های ساختمانی با ارزش جهانی و بازار مناسب موجود است.

طهماسبی با اشاره به اینکه معادن کرومیت در شهرستان بختگان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فعال بوده است، گفت: این تلاش و فعالیت پس از دهه‌ها همچنان ادامه دارد و کارخانجات فرآوری فروکروم هم فعالیت خود را دنبال می‌کنند و موضوع توسعه در این بخش در دستور کار است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: باید به دلیل افول آب‌های زیرزمینی و تاثیر آن بر روی بخش کشاورزی، شاهد شکوفا شدن بخش صنعت و معدن در شهرستان‌های نی‌ریز، استهبان و بختگان باشیم.

وی در پاسخ به اینکه این معادن، درآمدی هم برای مردم منطقه داشته است؟ گفت: از دو جنبه باید به این سوال پاسخ داد. اول اینکه، ۹۰ درصد نیروهایی که روی معادن فعال هستند، بومی هستند. به هر حال همین که این افراد حقوق‌بگیر هستند و زندگی خود را به این واسطه اداره می‌کنند، جای شکر دارد. اما موضوع دوم، وقتی دولت از معدن‌دار حق مالکانه دریافت می‌کند باید بخشی از آن را برای منطقه هزینه کند که در این رابطه ما خیلی رضایت نداریم، زیرا هزینه‌کرد دولت برای ما ناچیز است و آن مبلغ هم، سلیقه‌ای خرج می‌شود. از این‌رو، بنده به جد به این موضوع ورود پیدا کردم و در جهت اصلاح قانون در لایحه بودجه ۱۴۰۱، تلاش‌هایی کردیم تا این فرآیند، اصلاح و عواید آن، شامل حال مردم منطقه شود.

این نماینده استان فارس در خصوص قانون اصلاح معادن که در کمیسیون صنایع در حال بررسی است، گفت: این قانون هنوز نهایی نشده است و اگر این اتفاق بیفتد، بسیاری از ساز و کارهای معدنی که مضر و مخل برای محیط زیست است، اصلاح می‌شود و بسیاری از موانع و گیرها در حوزه واگذاری معادن که از گذشته وجود داشته است، رفع می‌شود و شرایط معادن، تسهیل خواهد شد.

منبع: کانی مگ

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون