نشان تجارت - پیش از اینکه بخواهیم در مورد ویژگیهای برونگرایی و درونگرایی صحبت کنیم، بد نیست به این آزمون پاسخ دهید تا به ویژگی شخصیتی خودتان پی ببرید و سپس ادامه مقاله را مطالعه کنید.
*آزمون خودشناسی
به هریک از پرسشهای زیر پاسخ «۱» یا «۲» بدهید:
۱. از چه نوع مهمانیهایی لذت میبرید؟
الف- از مهمانیهایی که بسیار بزرگ و پر جمعیت و دوروبرم شلوغ باشد (۱)
ب- در مهمانیها ترجیح میدهم بیشتر با افرادی که به آنها نزدیک هستم باشم (۲)
۲. آیا دوست دارید در یک مکان شلوغ (مثل فروشگاههای پررفتوآمد) باشید؟
الف- وقتی وارد یک مکان شلوغ میشوم، احساس سرزندگی میکنم (۱)
ب- همیشه از بودن در مکانهای شلوغ کلافه میشوم و از این مکانها فراریام (۲)
۳. آیا اهل گفتگو هستید؟
الف- دایم در حال گفتن داستان و موضوعات جالب و جوک برای دوستان و خانوادهام هستم (۱)
ب- بیشتر از اینکه صحبت کنم، دوست دارم بشنوم (۲)
۴. در برخورد با غریبهها چگونهاید؟
الف- وقتی بیرون از خانه هستم، از سر صحبت باز کردن با غریبهها لذت میبرم. اینطوری با افراد جدید آشنا میشوم (۱)
ب- در مکانهای عمومی با هیچ غریبهای حرف نمیزنم (۲)
۵. اگر خواستهای داشته باشید، چه میکنید؟
الف- فقط کافی است چیزی را بخواهم، بهسرعت دست به کار شده و به دنبال آن میروم (۱)
ب- اگر چیزی بخواهم، پیش از پیگیری آن، به مزایا و معایب آن فکر میکنم (۲)
۶. کارهایتان را چگونه انجام میدهید؟
الف- بدون برنامهریزی و آمادهسازی شروع به انجام کارهایم میکنم (۱)
ب. بدون برنامهریزی هیچ کاری را نمیتوانم انجام دهم (۲)
۷. آیا میتوانید در مسابقه ترانهخوانی یا شعرخوانی شرکت کنید؟
الف- اگر میتوانستم ترانه بخوانم، حتما این کار را میکردم. البته شعرخوانی هم بسیار جالب است (۱)
ب- هرگز شهامت این کار را ندارم و هیچوقت در جمع دیگران ترانه یا شعر نمیخوانم (۲)
۸. آیا در جمع دیگران افکارتان را بیان میکنید؟
الف- من هر کجا باشم راحت هر چه در ذهن دارم بیان میکنم (۱)
ب- به نظر من در میان جمع بیان افکارم ریسک خیلی بزرگی است (۲)
۹. آیا سعی میکنید حرفهایی خوشایند دیگران بزنید؟
الف- نه، هرگز. اصلا نگران اینکه دیگران از حرفهای من راضی باشند یا نباشند، نیستم (۱)
ب- هیچ وقت نمیتوانم بهراحتی با کسی مخالفت کنم و حرفهای خودم را بزنم (۲)
اگر بیشتر پاسخهایتان از نوع (۱) است، شما برونگرا هستید و اگر بیشتر آنها از نوع (۲) هستند، درونگرایی ویژگی شماست. اگر هم پاسخهایتان چیزی میان این دو بوده، میانگرا هستید. در ادامه در مورد این خصوصیتهای شخصیتی بیشتر توضیح دادهایم.
افرادی که برونگرا هستند، انرژی خود را از بیرون از وجود خود، یعنی مردم، مکانها و هر چه که در اطرافشان وجود دارد، میگیرند.
افراد برونگرا هرگز نمیتوانند بهتنهایی کار کنند. آنها دایما در حال ترتیب دادن یک گروه کار از دوستان یا خانوادهشان هستند تا مثلا، تکالیف مدرسهشان را انجام دهند یا پروژهای در محل کارشان به پایان برسانند یا یک مهمانی حسابی ترتیب دهند.
این افراد معمولا جسور هستند و میتوانند بهراحتی با چالشهای زندگیشان روبهرو شوند. آنها همیشه در حال امتحان کردن کاری جدید هستند و هنگام گفتگو با دیگران از احساسات، عقاید و افکارشان صحبت میکنند و خیلی زود با دیگران دوست میشوند. تنهایی ذهن آنها را خشک میکند. درضمن معمولا خوشبینی یکی دیگر از ویژگیهای اصلی برونگراهاست.
درونگراها نقطه مقابل برونگراها هستند. این افراد بیشتر دوست دارند روی احساسات درونی خود متمرکز شوند. آنها معمولا ساکت و کمحرف هستند. بیشتر مواقع از آنها میشنوید که میگویند، خجالتیاند و در جمع نمیتوانند راحت حرف بزنند. از مهارتهای میانفردی موثری برخوردار نیستند و البته نمیتوانند مدیران خوبی باشند.
درونگراها انرژی مورد نیاز خود را میتوانند از وجود خود بهدست آورند. هر کاری را با دقت بسیار بالایی انجام میدهند. معمولا وقتی با یک فرصت جدید یا تصمیمی بزرگ در زندگی مواجه میشوند، تمام جوانب را خوب بررسی میکنند و بهترین گزینه را با دقت انتخاب میکنند.
این افراد از دعوا و کشمکش بیزارند و تا جاییکه بتوانند از درگیر شدن با دیگران پرهیز میکنند. آنها در برابر واکنشهای منفی بسیار حساس هستند و خودشان را معمولا در موقعیتهایی قرار نمیدهند که انتقاد بشنوند.
یکی از ویژگیهای عالی افراد درونگرا، خلاق بودنشان است. آنها قدرت تجسم بسیار بالایی دارند و هرکاری که به آنها محول شود، به بهترین شکل و با خلاقیت بالا انجام میدهند. آنها برای بیشتر مشکلات، راهحلهای خلاقانهای دارند. درونگراها ذاتا شنوندههای خوبی هستند و میتوانند ساعتها به صحبتهای اطرافیان خود بدون اینکه حرفی بزنند گوش دهند.
در این طیف افرادی هم وجود دارند که کاملا برونگرا و درونگرا نیستند. در واقع آنها ترکیبی از هر دو ویژگی هستند. آنها در عین حال که میتوانند کنار مردم و در جمعیت باشند، میتوانند از لحظات تنهایی خود هم لذت ببرند. شنوندههای خوبی هستند، اما در گفتگوهای جمع هم شرکت کرده و اگر لازم باشد، نظرات خود را بیان میکنند.
میانگراها در برخورد با مشکلات خود منعطف هستند و میتوانند از دیگران کمک بگیرند و در عین حال هم به راهحلهای خلاقانه خود فکر کنند. در ضمن آنها موقع تصمیمگیری بیش از حد روی موضوعی وقت نمیگذارند و تا حدی قدرت ریسک دارند و همچنین با موقعیتهای جدید خیلی راحت کنار میآیند.