کد خبر: ۳۴۲۰۸
۱۶:۵۲ -۰۱ مهر ۱۴۰۰
چالش خانواده‌ها با آغاز سال تحصیلی

چرا فرزندم انگیزه‌ای برای درس خواندن ندارد؟

یک روانشناس با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: بی‌انگیزه شدن دانش آموزان برای درس خواندن به خاطر نداشتن اهداف درست است. والدین باید در این راستا با فرزندان خود صحبت کنند و از اهدافشان آگاه باشند. تعیین اهداف کوتاه و بلند مدت منجر به این می‌شود که افراد برای رسیدن به اهداف خود برنامه ریزی کرده و اینگونه انگیزه‌ای برایشان ایجاد خواهد شد.

درس خواندن

نشان تجارتشبنم طلوعی اظهار کرد: انگیزه برای درس خواندن می‌تواند درونی یا بیرونی باشد و در این راستا باید والدین به فرزندان خود هدفمند بودن را آموزش دهند تا در تمام مراحل زندگی از جمله تحصیل هدفمند باشند.

این روانشناس بی‌هدف درس خواندن را با بی‌نتیجه بودن همراه دانست و تصریح کرد: امکان ندارد دانش آموزی بی‌هدف درس بخواند و نتیجه و نمره خوبی نیز بگیرد. درس خواندن بخاطر نمره در نقطه‌ای به ایست کامل می‌رسد چراکه "وظیفه" دانستن درس خواندن و انتقال این حس وظیفه از والدین به فرزندان تنها تا سنی ممکن است و پس از آن این حس وظیفه از بین خواهد رفت و در نتیجه در صورت نداشتن هدفی برای درس خواندن نتیجه مطلوب به دست نمی‌آید.

وی با اشاره به تاثیر ژنتیک بر تمام امور از جمله علاقه به درس خواندن در عین حال این را هم گفت که بخش قابل توجهی از ایجاد علاقمندی به درس خواندن در محیط اعم از خانواده و جامعه شکل می‌گیرد و مهم است که محیط چه نگاهی به درس خواندن و تحصیل داشته باشد چراکه این نوع نگرش به دانش آموز نیز منتقل می‌شود.

طلوعی با اشاره به تاثیر عملکرد والدین بر اشتیاق و انگیزه فرزندان برای درس خواندن و تاثیر صحبت و گفتگوی والدین درباره انتظارات فرزندان از درس خواندن و تحصیل، گفت: گفتگوی والدین درباره مشکلات و چرایی بی علاقه بودن دانش آموزان برای درس خواندن منجر به این می‌شود که دانش آموزان به معنا و مفهوم آموزش فکر کرده و با انگیزه و شوق درونی درس خواندن را آغاز کنند. بیش از هر چیز باید مساله توقع از آموزش برای فرزندان روشن شود. تبادل نظر والدین با دانش آموزان درباره اهمیت درس خواندن و هدفشان برای تحصیل بسیار حائز اهمیت است و توصیه می‌کنیم والدین با فرزندانشان درباره علاقه یا بی‌علاقگی آنها نسبت به درس خواندن و مشکلاتشان صحبت کنند.

این روانشناس همچنین تاکید کرد که والدین باید مشوق دانش آموز بوده و نباید در حضور فرزندان بی‌علاقگی به درس را نشان و ارزش تحصیل را پایین آورند. باید به تحصیل به عنوان یک امر مهم نگاه کنند تا فرزندان نیز آن را مهم بشمارند.

طلوعی در پایان سخنان خود با تاکید بر لزوم داشتن برنامه‌ای منظم برای ساعات خواب و بیداری و درس خواندن، به دانش آموزان توصیه کرد: پیش خوانی درس قبل شروع کلاس می‌تواند به فهم مطالب کمک کند. پس از پایان کلاس مباحث آموخته شده در طی آن روز را مطالعه کنید. از تهیه کتاب‌های کمک درسی متعدد بپرهیزید و فقط پس از مشورت با مشاوران تحصیلی این کتب را تهیه کنید و با علاقه درس بخوانید و انرژی‌های منفی را از خود دور کنید. سعی کنید با ایجاد انگیزه و مد نظر قرار دادن اهداف مورد نظرتان درس خواندن را آغاز کنید چراکه علاقه به چیزی سبب تمرکز حواس بر روی آن می‌شود. موقعیت‌هایی که تمرکز حواس را از شما می گیرد بشناسید و از آنها دوری کنید. موضوع‌های مطالعاتی خود را تقسیم بندی کرده و مطالعه را از قسمت‌های کوچک آغاز کنید.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون