کد خبر: ۳۱۸۳۶
۱۳:۰۸ -۰۶ مرداد ۱۴۰۰
رسوبات کتری و سماور بعد از مدتی استفاده بیشتر می‌شود و ممکن است به کتری آسیب وارد کند.

از بین بردن گچ کتری و سماور

نشان تجارت - حتما متوجه این موضوع شده اید که وجود رسوبات و گچ در کتری و سماور موجب بدرنگ شدن آب جوش خواهند شد. برای از بین گچ کتری می‌توان به سادگی و با استفاده از چند تکنیک موثر در خانه این کار را انجام داد.

تکنیک‌هایی که در ادامه برای از بین بردن رسوبات کتری بیان می‌شود را می‌توانید برای پاک کردن رسوبات سماور و چای ساز نیز مورد استفاده قرار دهید.

علتی اصلی رسوب بستن و گچ گرفتن کتری وجود املاح سختی است که در آب‌های لوله کشی وجود دارد این املاح در برخی از موارد ضرر دارند و به کلیه آسیب می‌رسانند به همین دلیل بهتر است که قبل از مصرف آب آشامیدنی آن را به خوبی بجوشانید.

کم کردن رسوبات شیرآلات:

در مرحله ابتدایی و قبل از از بین بردن گچ کتری می‌توانید کاری کنید که املاح و رسوبات کمتری همراه با آب از شیر وارد کتری شوند. در این روش می‌توانید از یک تکه پارچه که در سرکه خیس شده باشد استفاده کنید.

پارچه آغشته شده به سرکه را در اطراف شیر آب قرار دهید و به خوبی شیر آب را بپوشانید یک ساعت فرصت دهید تا سرکه رسوبات را به خوبی جذب خود کند سپس با استفاده از پارچه‌ای مرطوب رسوبات را از بین ببرید.

سرکه:

سرکه به دلیل خاصیت اسیدی دارای پاک کنندگی بالایی است و برای از بین بردن رسوبات کتری نیز می‌توانید از آن استفاده کنید. در این روش مقداری سرکه را در کتری ریخته و اجازه دهید تا در کتری بماند همچنین می‌توانید آن را بر روی شعله قرار دهید.

سرد و گرم کردن:

یکی از روش‌های آسان برای از بین بردن گچ موجود در کتری روش سرد و گرم کردن است در این روش ابتدا کتری را بر روی شعله قرار داده تا به جوش آید سپس آب آن را خالی کرده و آب یخ درون آن ریخته تا جرم‌ها شکسته و جدا شوند.

سیب زمینی:

در این روش موثر می‌توانید از سیب زمینی رنده شده برای از بین بردن جرم کتری استفاده کنید سیب زمینی زمانی که همراه با مقداری آب در کتری بجوشد و کمی زاج به آن اضافه شود می‌تواند به از بین بردن رسوبات کمک کند.

جوش شیرین:

جوش شیرین از دیگر ترکیبات مناسب برای از بین بردن گچ کتری است که با مخلوط مقداری جوش شیرین و آب کتری را روی شعله قرار دهید تا رسوبات موجود در آن از بین بروند.

استفاده از محلول:

برخی از محلول‌های شیمیایی مانند جوهر نمک در از بین این رسوبات بسیار موثر، اما می‌تواند خطرات مهمی را به همراه داشته باشد که باید به آن توجه کنید در بیشتر موارد استفاده از روش‌های از بین بردن گچ تاثیرگذارتر است، زیرا آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند.

صدف:

یکی از روش‌های جالب برای از بین بردن گچ کتری استفاده از صدف و فلس است که با قرار دادن آن در کتری و روشن کردن شعله زیر کتری صدف‌ها رسوبات را به خود جذب می‌کنند و آن‌ها را از بین می‌برند.

نوشابه:

روش دیگر از بین بردن رسوب کتری؛ داخل کتری، سمار و یا چای ساز را با نوشابه پر کنید و اجازه دهید تا بجوشد، سپس اجازه دهید خنک شود، بعد از حدوداً یک ساعت می‌تواند کتری یا سمار و یا چای ساز را آب بکشید تا جرم‌ها کاملا از بین بروند.

آبلیمو:

برای رفع رسوب ضخیم کتری با آبلیمو می‌توانید از آب لیمو یا چند عدد لیمو ترش درسته و یا قاچ شده استفاده کنید، سپس لیمو‌ها را داخل آب کتری بریزید و ۱۰ دقیقه بجوشانید تا رسوب‌ها کنده شده و از بین بروند.

گذاشتن کتری در فریزر:

در صورتی که کتری کوچک بوده و رسوبات آن کم می‌باشد، می‌توایند داخل کتری را آب بریزید و نصف روز در جا یخی قراردهید، سپس آن را شسته و بعد از پر آب کردن روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و به این شیوه جرم داخل کتری از بین برود.

فواید و مضرات رسوب کتری

بهتر است از کتری‌های استیل، شیشه‌ای و برنز برای جوشاندن آب استفاده شود، ظروف آلومینیومی و قلع برای این کار مناسب نیستند.

از دیدگاه برخی پزشکان رسوبات کتری شامل کلسیم و منیزیم است که نباید از بین برده شود، زیرا این دو عنصر نقش مهمی در سلامت قلب و عضلات و نیز عملکرد بهتر این اعضا دارند و با وجود اینکه رسوب می‌تواند طعم آب را تغییر دهد، اما نیازی به رسوب زدایی آن نمی‌باشد.

اما عده‌ای دیگر از پزشکان بر این باورند که بدن به تمام املاح موجود در آب نیاز ندارد و در نتیجه مصرف املاح موجود در آب باعث افزایش همه املاح بدنی در بدن انسان شده و در نتیجه اشخاص می‌توانند دچار نارسایی کلیه شده یا سیستم عصبی و حرکتی آن‌ها تضعیف شود.

همچنین سدیم موجود در آب تاثیرات مخربی بر روی دستگاه گوارش دارد، ضمن اینکه همانطور که گفتیم رسوبات می‌توانند طعم آب را نیز تغییر داده و کیفیت آب را پایین آورند.

نکته دیگر اینکه؛ رسوبات ضخیم همچون یک عایق عمل کرده و به هنگام جوشیدن آب زمان بیشتری صرف خواهد شد. البته به طور کلی نباید حساسیت زیادی در مورد رسوب کتری داشته باشید و زمانی که بیش از اندازه گچ یا رسوب کتری ضخیم شد، می‌توانید اقدام به تمیز کردن آن کنید.

منبع: بوق خبر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون