نشان تجارت - روز جهانی یوگا هر ساله در روز ۲۱ ژوئن برگزار میشود. شعار امسال این روز «یوگا برای تندرستی» است.
شعاری در راستای دغدغهی بزرگ این روزهای همهی مردم دنیا.
به دلیل جهانی بودن این رویداد، معمولاً از ۳ یا ۴ ماه قبل برای روز جهانی یوگا تدارک دیده میشود.
این رویداد در نهایت در روز موعود به شکلی عظیم و با شرکت میلیونها نفر در سرتاسر دنیا برگزار میشود. البته امسال برای دومین سال پیاپی، روز جهانی یوگا به دلیل همه گیری کرونا به صورت مجازی جشن گرفته میشود.
«یوگا برای تندرستی» شعار امسال روز جهانی یوگا است که برای این روزهای دنیا که هنوز تحت تأثیر همه گیری کرونا قرار دارد بسیار مناسب است.
همه گیری کرونا تنها یک بحران جسمانی نیست و بر روی سلامت روان ما هم آثار ماندگاری داشته است، به طوری که بسیاری از مردم دنیا به دلیل محدودیتها و همینطور مرگ و میرهای ناشی از این بیماری دچار مشکلات روانی، افسردگی و اضطراب شده اند.
انجام یوگا، اما میتواند برای افرادی که با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند، کمک کننده باشد. سازمان ملل نیز در وبسایت خود توضیح داده که هدف از این ورزش ارتقاء هر دو بعد جسمی و روانی سلامت ما است.
سازمان ملل هفتهی گذشته بیانیهای در خصوص روز جهانی یوگا منتشر کرد: «تعداد فزایندهای از مردم در سرتاسر دنیا برای حفظ سلامتی و جوانی خود و نیز مقابله با انزوای اجتماعی و افسردگی که در دورهی همه گیری شاهد آن بوده ایم، در حال روی آوردن به یوگا هستند.
یوگا نقش مهمی در مراقبت روانی – اجتماعی و توانبخشی بیماران کروناییای دارد که در قرنطینه به سر میبرند. این ورزش به ویژه به تسکین ترسها و اضطرابها کمک میکند.»
ایدهی روز جهانی یوگا ابتدا از سوی نراندا مودی، نخست وزیر هند در جریان سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۴ مطرح شد.
مودی در سخنرانی خود یوگا را «هدیهی بسیار گرانبهای سنت باستانی هند» عنوان کرد و خواستار «برقراری تعادل میان انسان و طبیعت» از طریق انجام یوگا شد.
این ایده مورد حمایت ۱۷۷ کشور دنیا قرار گرفت. چند ماه بعد نیز سازمان ملل ۲۱ ژوئن را به عنوان روز جهانی یوگا انتخاب کرد.