کد خبر: ۴۷۲۱۴
۱۲:۱۸ -۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
در نشان تجارت بخوانید
فراوانی برندها، طرح‌ها و مدل‌های مختلف گوشی‌های همراه باعث شده تا مشتریان برای خرید این وسیله به دردسر برخورد کرده و نتوانند گوشی مورد نظر و مناسب خود را پیدا کنند.

گوشی هوشمند

نشان تجارت - هدی کاشانیان: امروزه یکی از نیاز‌های اصلی مردم دنیا استفاده از گوشی‌های هوشمند است. این گوشی‌ها، وسیله ارتباطی مهمی محسوب می‌شوند و از این‌و، شاهد پیشرفت‌های زیادی در طول یک دهه گذشته در این صنعت بودیم و به تبع آن، شرکت‌های بسیاری اقدام به تولید گوشی‌های هوشمند کرده‌اند. در واقع این وسایل جزو معدود وسایلی هستند که افراد اصرار دارند همیشه آن را همراه خود داشته باشند.

فراوانی برندها، طرح‌ها و مدل‌های مختلف گوشی‌های همراه باعث شده تا مشتریان برای خرید این وسیله به دردسر برخورد کرده و نتوانند گوشی مورد نظر و مناسب خود را پیدا کنند. با توجه به اینکه تلفن‌های هوشمند، دستگاه‌های الکترونیکی نسبتاً پیچیده‌ای محسوب می‌شوند، شرکت‌های تولیدکننده عموماً تمام سعی خود را می‌کنند با توجه به ابعاد این دستگاه کوچک، کمال استفاده را از آن ببرند. پیشرفت‌های امروزی در صنعت تولید تلفن‌های هوشمند، آن‌ها را به طور همزمان به یک کامپیوتر شخصی، دوربین عکاسی، پخش‌کننده موسیقی و یک تلویزیون سیار آن هم در ابعادی به اندازه کف دستتان تبدیل کرده است. در این‌جا قصد داریم تا شما را با نکات مناسب برای خرید گوشی هوشمند آشنا کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

نکات مهم در هنگام خرید گوشی هوشمند

۱- سیستم عامل: گوشی‌های هوشمند امروزی دارای سیستم عامل‌های متفاوتی بودند، اما به دلیل استقبال فراوان از سیستم عامل‌های Android و ios، بقیه سیستم عامل‌ها با شکست مواجهه شدند.

گوشی‌های اندرویدی و آیفون چه از نظر سیستم عامل operation system و چه از نظر سخت‌افزاری، با هم متفاوت هستند. شما از هر دو سیستم عامل می‌توانید عملکرد‌های قابلی را انتظار داشته باشید. گوشی‌های اندرویدی برخلاف آنچه طرفداران آیفون ادعا می‌کنند از آیفون ضعیف‌تر نیستند و حتی گیمر‌های حرفه‌ای که به دنبال یک گوشی با توان بسیار بالا هستند، اندروید به دست می‌گیرند، اما به هرحال هر کدام از این سیستم عامل‌ها مزایا و معایب خودشان را دارند.

• اندروید پرطرفدارترین سیستم‌عامل در دنیای تلفن‌های هوشمند است و بیشتر از ۸۰ درصد از گوشی‌ها در سرتاسر جهان، از این سیستم عامل برخوردار هستند. از تلفن‌های ارزان قیمت رده پایین گرفته تا گوشی‌های لوکس پرچم‌دار چندین میلیون تومانی همگی از سیستم اندروید بهره‌مند هستند، چراکه این سیستم عامل اصطلاحاً سیستم عاملی با کد باز محسوب می‌شود که به کاربران و توسعه‌دهندگان ویژگی‌های مختلف شخصی‌سازی و ویرایش برحسب علاقه و میل آن‌ها ارائه می‌دهد.

• iOS دومین سیستم‌عامل پرطرفدار در جهان، «آی‌ او اس» است که سیستم‌عامل انحصاری شرکت اپل است. انحصاری بودن این سیستم عامل بدین معناست که فقط در تولید گوشی‌های آیفون مورد استفاده قرار گرفته است. این انحصاری بودن سیستم عامل آی او اس امتیازاتی برای کاربران آن دارد، از جمله آنکه برنامه‌نویسان این سیستم عامل اختصاصاً به بهینه‌سازی و بهبود آن برای تلفن‌های هوشمند آیفون اقدام می‌کنند، بنابراین هوشمند‌های ‏آی‌ او اس، نسبتاً عملکرد بهتر و کم‌نقصی خواهند داشت.

۲- میزان بودجه‌: امروزه هر شخصی بنا به احتیاجات روزمره خود به گوشی هوشمند نیاز دارد، اما نکته مهم این است که باید مشخص کند که چه میزان بودجه برای آن درنظر گرفته است تا بتواند حول آن محدوده قیمتی گوشی خود را انتخاب کند.

۳- استعلام اصالت گوشی: برای گرفتن استعلام اصل بودن گوشی مورد نظر، می‌توانید از چهار روش اقدام کنید:

• وارد کردن شناسه IMEI موجود بر روی جعبه در اپلیکیشن همتا

• وارد کردن شناسه IMEI موجود بر روی جعبه در سایت همتا به نشانی hamta.ntsw.ir

• ارسال کردن شناسه IMEI درج شده بر روی جعبه به کد ۷۷۷

• شماره گیری کد #۷۷۷۷* و وارد کردن شناسه IMEI درج شده بر روی جعبه در منوی بالا آمده

۴- طراحی: در انتخاب یک گوشی هوشمند جدید حتماً علایق شخصی خود را در زمینه طرح آن درنظر بگیرید. برخی افراد طرح‌های زاویه‌دار و خشن‌تر را می‌پسندند و برخی دیگر دنبال گوشه‌های گرد و بدون زاویه هستند.

برای برخی از کاربران بدنه فلزی گران‌قیمت‌تر اهمیت بالایی دارد، اما برای بعضی دیگر این موضوع چندان مهم نیست. امروزه بسیاری از کمپانی‌ها، سبک طراحی خاص خود را دنبال می‌کنند که به نوعی تبدیل به امضای آن‌ها شده است. امروزه سلیقه بیشتر کاربران به سمت گوشی‌هایی با بدنه فلزی و یا شیشه‌ای یکپارچه نزدیک شده است. به جز بدنه گوشی هوشمند، موارد دیگری از جمله وجود جک هدفون، حسگر اثر انگشت، سیستم تشخیص چهره پیشرفته و البته ابعاد، وزن و راحتی قرارگیری گوشی در دست نیز اهمیت بالایی دارد.

۵- نوع پنل نمایشگر: اگر در جستجوی یک گوشی هوشمند برای بازی کردن یا تماشای ویدیو هستید، بهتر است به دنبال گوشی‌هایی با نمایشگر ۶.۴ اینچ یا بزرگ‌تر باشید، ولی اگر استفاده از گوشی برایتان تنها به گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی یا چت‌کردن محدود می‌شود، یک گوشی با نمایشگر کوچک‌تر هم جواب کارتان را می‌دهد.

۶- پردازنده و رم: پردازنده یا چیپست، قلب تپنده گوشی هوشمند و تعیین‌کننده قدرت آن است. در بین اندرویدی‌ها چیپست‌های کوالکام (سری اسنپدراگون)، مدیاتک (سری‌های متنوعی از جمله هلیو و دیمنسیتی)، سامسونگ (سری اگزینوس) و‌های سیلیکون در گوشی‌های هواوی (سری کرین) از بهترین‌ها هستند. همچنین هرچه میزان رم بیشتر باشد، گوشی هوشمند امکان اجرای برنا‌مه‌های بیشتری به طور همزمان را دارد. امروزه میزان رم ۳ یا ۴ گیگابایت، حداقل میزانی است که برای یک گوشی اندرویدی پیشنهاد می‌شود.

شارژ گوشی هوشمند

۷- شارژدهی باتری: در دهه‌های قبل، گوشی‌های غیرهوشمند و ساده، گاه با یک بار شارژ، تا چندین روز و حتی تا یک هفته همراهی‌تان می‌کردند، اما در گوشی‌های هوشمند این چنین نیست و گاه حتی چند ساعت شارژدهی بیشتر، ارزش بالایی دارد. ظرفیت بالاتر باتری لزوماً به معنی شارژدهی طولانی‌تر نیست و میزان شارژدهی به موارد بسیار متنوعی از جمله میزان بهینه بودن چیپست گوشی هوشمند و سایر قطعات سخت‌افزاری، قابلیت‌های نرم‌افزاری، ابعاد و کیفیت و رزولوشن و نوع پنل نمایشگر و بسیاری مشخصات فنی دیگر بستگی دارد. نکته دیگر در ارتباط با باتری، تکنولوژی شارژ سریع است. گوشی‌هایی در بازار هستند که در عرض کمتر از یک ساعت به طور کامل شارژ می‌شوند.

۸- حافظه داخلی: هرچه میزان حافظه داخلی یک گوشی هوشمند بیشتر باشد، یعنی امکان نصب برنامه‌های بیشتر یا کپی کردن فایل‌های موسیقی، فیلم و... بیشتری در آن وجود دارد، اما تنها توجه به میزان حافظه اعلام شده از سوی کمپانی سازنده گوشی هوشمند کافی نیست و باید به میزان ظرفیت قابل استفاده آن توجه داشت. همچنین برخی از گوشی‌های اندرویدی امکان اضافه کردن حافظه جانبی از طریق درگاه میکرو اس‌دی را در اختیارتان می‌گذارند.

۹- دوربین: چند سالی است که تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند توجه بالایی به دوربین‌ها دارند و حالا دوربین به یکی از بخش‌های مهم رقابتی بین تولیدکنندگان برند‌ها بدل شده است. با قابلیت‌هایی از جمله رزولوشن بالاتر سنسور، فوکوس خودکار هیبریدی، لرزشگیر تصویر اپتیکال، عکاسی دستی، زوم اپتیکال و افکت‌های ویژه از جمله پرتره، گوشی‌های هوشمند حالا بیش از هر زمان دیگری به دوربین‌های دیجیتال نزدیک شده‌اند.

۱۰- تکنولوژی اینترنت: در چند سال گذشته، تکنولوژی‌های G۳ بهترین بودند و بعد از آن تکنولوژی G۴ روی کار آمدند و اکنون هم تکنولوژی G۵ وجود دارد. اگرچه تکنولوژی‌های G۴ استاندارد کنونی را دارند، اما شبکه‌های G۵ در اکثر شهر‌ها به سرعت در حال پیشرفت هستند، بنابراین باید گوشی هوشمند G۵ خریداری کنید که در حالت پیش زمینه با G۴ هم سازگاری دارد. اما جالب است بدانید که گوشی هوشمند G۴ را نمی‌توان برای شبکه‌های G۵ استفاده کرد، زیرا شبکه‌های G۵ سرعت اینترنت بالاتر و اتصال تماس بهتری دارند.

۱۱- ویژگی‌های امنیتی: بسیار مهم است گوشی هوشمندی خریداری کنید که ویژگی‌های اضافی برای امنیت داشته باشد، مثل اثر انگشت و اسکنر قرنیه چشم. البته منظور از امنیت گوشی فقط اقدامات مربوط به قفل کردن یا باز کردن قفل نیست، بلکه اطلاعات دیگری مانند حفظ اسناد و فایل‌های ارزشمند اهمیت بسیار زیادی دارد. از روز‌هایی که ما پین وارد می‌کردیم و قفل گوشیمان باز می‌شد، مدت زمان طولانی گذشته است. اکثر گوشی‌های هوشمند هم اکنون سنسور اثر انگشت دارند که به شما اجازه می‌دهند تا گوشی خود را سریع‌تر باز کنید یا حتی نیازی به استفاده از سنسور لمسی هم نداشته باشید.

اسپیکر گوشی هوشمند

۱۲- اسپیکر‌های گوشی: این روز‌ها همه از گوشی هوشمند خود برای تماشای ویدئو یا فیلم، گوش دادن به موسیقی و... استفاده می‌کنند. معمولاً گوشی‌های هوشمندی که اسپیکر یا بلندگوی آن‌ها در قسمت جلو باشد، به خاطر وضوح بهتر صدا، طرفداران بیشتری هم دارند. به علاوه اینکه حتماً باید کیفیت صدای پخش شده را هم قبل از خرید بررسی کنید.

۱۳- USB و جک هدفون: همه گوشی‌های هوشمند یا USB میکرو دارند یا یو اس بی تایپ سی دستگاه‌هایی که درگاه آن‌ها تایپ سی است، معمولاً جدیدتر هستند. حواس‌تان به جک ۳.۵ میلیمتری صدا یا USB تایپ سی برای جک هدفون باشد. از طرفی هم به تازگی بعضی از تولیدکنندگان گوشی هوشمند دیگر به قرار دادن جک صوتی ۳.۵ میلیمتری اعتقادی ندارند.

نکات ضروری هنگام خرید گوشی‌های دست دوم

نکات مهم برای خرید یک گوشی هوشمند نو را بررسی کردیم و حالا نوبت به نکات خرید گوشی‌های دست دوم است. مسئله‌ای که باید به خاطر داشته باشید، این است که رعایت این موارد در خرید موبایل دست دوم اهمیت بیشتری دارد، چراکه افراد سودجو کمی در این مورد دست‌شان بازتر بوده و ساده‌تر از گوشی‌های نو، می‌توانند برخی اقدامات کلاهبردارانه را انجام دهند.

۱- انتقال مالکیت: با طرح رجیستری، خرید و فروش گوشی‌های دست دوم بدون انجام انتقال مالکیت در سامانه ممکن نیست. برای این کار، مالک قبلی می‌تواند هم از طریق کد دستوری #۷۷۷* و هم از طریق سامانه همتا، این انتقال را انجام دهد.

۲- گرفتن مهلت یک تا چند روزه را برای تست گوشی: بهتر است برای بررسی دقیق‌تر کارآیی گوشی و عدم‌وجود مشکلات سخت افزاری، زمانی را برای تست گوشی از فروشنده بخواهید.

۳- پیدا کردن محدوده قیمت گوشی: بهتر است در هنگام خرید، یک محدوده قیمتی از آن را به دست آورید تا در دام پیشنهادات غیرمنطقی فروشنده نیفتید.

۴- لوازم جانبی: مطمئن شوید که لوازم جانبی گوشی در وهله اول اصلی بوده و سپس سالم باشد. اگر لوازم جانبی اصلی نیست، قطعاً روی قیمت گوشی تاثیر خواهد داشت.

۵- بررسی پورت‌های شارژر و هدفون: بهتر است مواردی مانند پورت شارژر، جک هدفون، اسلات سیم کارت، اسلات کارت حافظه، دکمه ها، سنسور اثر انگشت و… را بررسی کنید تا از عدم‌وجود هرگونه مشکلی مطمئن شوید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون