کد خبر: ۸۷۹۷
۱۲:۵۹ -۰۸ شهريور ۱۳۹۶
مرتضی فنونی‌زاده در گفت‌وگو با ورزش و جوان:

اکثر خارجی‌های فوتبال ایران بی‌کیفیت بودند

مرتضی فنونی‌زاده

ورزش و جوان- در این ماه ها خبر شکایت مانوئل ژوزه و محکوم شدن باشگاه پرسپولیس به پرداخت بدهی اش تبدیل به یک چالش بزرگ برای مدیریت باشگاه شده است. به قدری این بدهی بالاست که مدیرعامل باشگاه برای رفع این تهدید دست خود را هم به روی هواداران دراز کرد تا شاید کمک های مردمی بتواند از محرومیت های آتی جلوگیری کند. اما موضوعی که به بررسی بیشتری نیاز دارد اینست که چرا در دو دهه اخیر تا این حد درهای فوتبال کشور به روی خارجی ها باز شد.

با نگاهی دقیق تر درمی یابیم که اکثر این انتقالات بی کیفیت و همراه با هزینه های زیادی بوده است. در همین رابطه مرتضی فنونی زاده، مدافع دهه شصت باشگاه پرسپولیس به خبرنگار ورزش و جوان می گوید: ژوزه در زمان مدیریت سردار رویانیان به عنوان سرمربی پرسپولیس انتخاب شد. علیرغم اینکه سردار فردی بسیار دوست داشتنی و اهل کمک است ولی به دلیل اینکه فوتبالی نبود با مشورت عده ای دست به این انتقال زد. واقعا جای تاسف دارد که با وجود این همه استعداد در کشور این هزینه های گزاف را برای ورود خارجی های بی کیفیت به فوتبال می کنیم. این انتقالات ناموفق در این سال ها بیشتر حول محور باشگاه پرسپولیس و استقلال اتفاق افتاده است. در این دو دهه جز چند خارجی که توانستند به فوتبال ما کمک کنند بقیه ناموفق بودند.

برخی مدیران باشگاه ها فقط به دنبال ترکاندن بمب و ترقه هستند و احساس می کنند اگر اینچنین انتقالاتی صورت بگیرد در بین هواداران محبوب تر می شوند ولی گذشت زمان نشان داده این تصمیمات فقط باشگاه ها را مقروض کرده است. وقتی یک خارجی وارد فوتبال ایران می شود همه امکانات را به همراه دستمزدی دلاری می خواهد. مطمئنا آماده کردن همه شرایط برای آن ها تمام عوامل باشگاه را تحت فشار قرار می دهد. اتفاقا این بازیکنان و مربیان وارداتی همه هزینه های خود را از باشگاه می گیرند و اگر باشگاه در پرداخت آن کوتاهی کند سریع دست به شکایت بین المللی می زنند. اما الان در همین ایران بازیکنان زیادی هستند که پس از آنکه نتوانستند پول خود را از باشگاهشان بگیرند با وساطت پیشکسوتان و یا رفاقت از بسیاری از حق و حقوق خود گذشتند.

انتظار جامعه فوتبال از وزارت ورزش و جوانان اینست که نظارت بیشتری را در این نقل و انتقالات به خرج دهند. به نظر من این نظارت بر دو باشگاه پرطرفدار پرسپولیس و استقلال باید بیشتر باشد زیرا این دو تیم پرطرفدار دولتی هستند و بی کفایتی مدیران آن ها می تواند تاثیرات مخرب روحی زیادی را بر هوادارانشان بگذارد. به هر حال مبارزه با فساد و بریز و بپاش های غیراصولی همیشه و همه وقت باید ادامه داشته باشد. نباید اجازه داد که عده ای دلال بصورت بی رویه از سفره فوتبال کشور پول برداشت کنند. امروز امثال بنده و بسیاری از پیشکسوتان پرسپولیس و استقلال با وجود گذراندن دوره های مربیگری بیکار هستیم. همه ما می توانیم به فوتبال و نسل های آینده کمک کنیم ولی عده ای سعی دارند که این فضا فقط در اختیار خودشان باشد و برای همه تصمیم گیری کنند.

امیدوارم در آینده نه چندان دور شاهد آن باشم که کار، دست فوتبالی ها باشد. ما باید به پیشکسوتان بها دهیم و با استفاده از سرمایه های داخلی جلوی هزینه های گزاف را بگیریم. این کار نیازمند یک اراده ملی است که در راس آن وزارت ورزش و جوانان می  تواند از تاثیر بالایی برخوردار باشد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون