کد خبر: ۴۸۴۸۱
۱۰:۱۹ -۱۵ شهريور ۱۴۰۲
عضو کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد

چالش‌های ساخت مسکن، از وام با بهره بالا تا مصالح به قیمت آزاد/ بانک‌ها همکاری نمی‌کنند و دولت هم ضعیف عمل کرده

صدیف بدری گفت: منابع ساخت مسکن، در قانون دیده شده و دولت باید به دنبال آن برود. هر درآمدی که در حوزه مسکن و ساختمان باشد، باید وارد صندوق ملی مسکن بشود و این کار شدنی است، ولی سازمان برنامه و بودجه به هیچ وجه همکاری نمی‌کند.

قیمت مسکن

نشان تجارت - محمد آیتی: با گذشت دو سال از عمر دولت سیزدهم می‌بایست بر اساس وعده رییس‌جمهور، تاکنون دو میلیون مسکن ساخته و تحویل متقاضیان می‌شد، اما خروجی کار، با شعار دو سال پیش سیدابراهیم رئیسی، فرسنگ‌ها فاصله دارد و چند ماهی است که حتی صدای نمایندگان حامی رییس‌جمهور هم بلند شده که چرا این قول مهم که بسیاری از مردم به آن دل بسته بودند بر زمین مانده است؟

در همین خصوص، صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: اول از همه باید یک نکته را بگویم، اینکه قرار نبود خود دولت به طور مستقیم و به تنهایی یک میلیون واحد مسکن را در سال بسازد و در قانون هم چنین چیزی نیامده است، اما موضوع مشخص این است که دولت مستقیم و غیرمستقیم براساس قولی که به مردم داده بود، باید کاری می‌کرد که یک میلیون مسکن در سال، ساخته و تحویل می‌شد.

وی افزود: قسمتی از ساخت واحدها، شخصی‌سازی است که دولت باید سیاست‌گذاری آن را تسهیل کند و از طرفی، قسمتی از ساخت مسکن، حمایتی است. آن چیزی که بیشتر مورد توجه وزارت راه و شهرسازی است، مسکن حمایتی است که دولت باید آن را مدیریت کند.

نماینده اردبیل تصریح کرد: از نظر تامین زمین مسکن حمایتی، یعنی اجاره زمین ۹۹ ساله رایگان برای دهک‌های پایین جامعه، عملکرد وزارت راه و شهرسازی در این دو سال قابل قبول بوده است، ولی از بابت تامین و قیمت تمام شده ملزومات دیگر مانند مصالحی مثل سیمان و فولاد توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، باید خود دولت موضوع را مدیریت می‌کرد که این اقلام با قیمت شورای رقابت به دست سازنده برسد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.

بدری اظهار داشت: همراهی بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات، مناسب نیست و فقط بانک مسکن یک تنه در حال همکاری است و حقیقتاً همکاری و همراهی لازم دیگر بانک‌ها را در این رابطه نمی‌بینیم.

وی افزود: از بابت تسهیلات کم‌بهره برای ساخت مسکن حمایتی نیز توفیقی در دولت وجود ندارد و دولت نتوانسته منابع مابه‌التفاوت ۲۳ درصد و وام کم‌بهره را حل کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه بیان کرد: از بابت تامین منابعی که باید صندوق ملی مسکن تامین می‌کرد و کار‌هایی که سازمان برنامه و بودجه می‌بایست انجام می‌داد، همکاری خوبی صورت نگرفته است. از این‌رو، چالش‌هایی که من در حوزه مسکن پیش‌بینی می‌کردم به وجود بیاید به عینه پیش آمد و شاهد هستیم که به مردم وام کم‌بهره نمی‌دهند و حتی وام در زمان خودش پرداخت نمی‌شود. مصالح هم به قیمت آزاد است و طبیعتاً قیمت تمام شده با این روال، بالا می‌رود و در نهایت آورده متقاضیان دچار چالش می‌شود.

بدری با بیان اینکه منابع ساخت مسکن، در قانون دیده شده و دولت باید به دنبال آن برود، گفت: هر درآمدی که در حوزه مسکن و ساختمان باشد، باید وارد صندوق ملی مسکن بشود و این کار شدنی است، ولی سازمان برنامه و بودجه به هیچ وجه همکاری نمی‌کند. به اعتقاد من، بخش‌های دولت به جز وزارت راه و شهرسازی برای ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، همکاری لازم را نکرده و نمی‌کنند.

نماینده اردبیل تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی، زمین‌هایی که می‌توانسته را از ارگان‌ها گرفته و چالش‌هایش را حل کرده است. سال اول، چالش‌هایی در این رابطه وجود داشت که به مرور حل شد و دستگاه‌ها زمین‌هایشان را تحویل داده‌اند.

وی اظهار داشت: در حوزه مسکن ملکی هم دولت باید تسهیلگری کرده و تسهیلات را به موقع پرداخت کند و بانک‌ها نیز حتماً و باید همکاری لازم را داشته باشند. از این‌رو در حوزه مسکن ملکی هم، تاکنون عملکرد دولت مناسب و قابل قبول نبوده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطرنشان کرد: پس از گذشت دو سال از عمر دولت سیزدهم، هنوز با ساخت یک میلیون مسکن هم فاصله داریم. این خروجی کار تا امروز نشان از این دارد که دولت از وعده‌ای که داده، عقب افتاده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون