کد خبر: ۳۸۰۲۸
۱۸:۰۰ -۱۹ دی ۱۴۰۰

از بیماری نترسید، چون آن را جذب می‌کنید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ترس و اضطراب نسبت به ابتلا به بیماری‌ها از جمله کرونا، ایمنی بدن افراد را به شدت کاهش داده و احتمال ابتلای آن‌ها به بیماری را به شدت افزایش می‌دهد.

ترس

نشان تجارت - دکتر مصطفی حمدیه، روانپزشک روز شنبه با بیان اینکه در افراد مضطرب، وسواسی و دارای فوبیا، این ترس و نگرانی خیلی بیشتر دیده می‌شود، به مردم توصیه کرد که افکار اضطرابی را از خود دور کنند و به خود تلقین نکنند که حتما به بیماری مبتلا می‌شوند؛ چرا که ترس از کرونا، ایمنی بدن را پائین می‌آورد و احتمال آسیب پذیری و ابتلا را افزایش می‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ابتلا به کرونا ریسک بیماری‌های عصبی و روانی را افزایش می‌دهد، گفت: ابتلا به کرونا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش دهد و استرس و اضطراب را در افرادی که دارای این اختلالات هستند، بیشتر کند.

حمدیه، استرس را عامل بسیار مهم تهدیدکننده سلامت بیماران مبتلا به کرونا دانست و افزود: این بیماری سبب می‌شود افرادی که دارای سابقه خانوادگی و فردی بیماری‌های روانپزشکی هستند، شدت این بیماری در آن‌ها بیشتر شده و سندرم‌های جدی افسردگی و اضطراب در آنان تشدید شود.

وی اظهار داشت: برخی از مبتلایان به کرونا که سابقه بیماری اعصاب دارند، پس از ابتلا به کرونا، علائم قبلی آن‌ها به شدت عود می‌کند و نیازمند درمان‌های پزشکی می‌شوند.

حمدیه، مهمترین عارضه عصبی در دوران پاندمی کرونا را شامل افسردگی، اضطراب، فوبیا و وسواس اعلام کرد و گفت: معمولا افراد بهبودیافته از بیماری کرونا احساس خستگی مزمن، اضطراب و افسردگی را دارند. در صورتی که این افراد، دارای سابقه بیماری روانپزشکی هم داشته باشند، این حالت‌ها شدیدتر بروز پیدا می‌کند و می‌تواند به یک بیماری جدی تبدیل شود.

این روانپزشک در پاسخ به این سوال که برای سلامت روان مردان و زنان در پاندمی کرونا چه باید کرد و چه توصیه‌هایی به آنان دارید، گفت: توصیه می‌شود افرادی که زمینه بیماری‌های عصبی روانی دارند، در دوران پاندمی کرونا خیلی بیشتر مراقب خود باشند و حتما واکسیناسیون را انجام دهند.

وی به افرادی که دارای اضطراب، وسواس و فوبیا هستند توصیه کرد که حتی الامکان آرامش خود را حفظ کنند و ضمن رعایت اصول بهداشتی، حتما واکسیناسیون را به صورت کامل انجام دهند.

حمدیه ادامه داد: اگر این افراد علائمی از قبیل اضطراب، افسردگی، بی خوابی و احساس ضعف و ناتوانی را تجربه می‌کنند، به آن‌ها توصیه می‌شود بعد از بهبودی از کرونا به روانپزشک یا کارشناسان بهداشت روان مراجعه کنند و در این زمینه مشورت و توصیه‌های لازم را بگیرند. گاهی استفاده از دارو نیاز است و گاهی درمان به صورت روان درمانی خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که بیماران اعصاب و روان چگونه از اضطراب کرونا رها می‌شوند، گفت: افرادی که زمینه بیماری‌های اعصاب و روان دارند یا قبلا تحت معالجه و درمان روانپزشک بوده و دارو استفاده می‌کردند یا تحت درمان روان درمانی هستند، ممکن است مواردی مانند ترس از کرونا و فوبیا کرونا را داشته باشند.

حمدیه بیان داشت: کسانی که مبتلا به بیماری کرونا بودند و از طرف دیگر تحت درمان روانپزشکی هستند، بیشتر از بقیه افراد باید مراقب باشند. تلقین منفی را از خود دور کنند و از شعله ور شدن اضطراب در خودشان جلوگیری کنند و اگر نمی‌توانند ذهن شان را کنترل کنند و حالت ترس دارند حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند.

وی افزود: شاید لازم باشد این افراد دز داروی ضد افسردگی و ضد اضطراب خود را افزایش داده شود و حتما توصیه‌های بهداشت روانی را طبق نظر همکاران روانپزشک انجام دهند.

حمدیه ادامه داد: در این افراد حالت وسواس گونه‌ای که همواره فکر می‌کنند، نکند ما به کرونا مبتلا شویم، در آن‌ها دیده می‌شود. اگر این مسائل را به صورت جدی در ذهن خود دنبال می‌کنند، باعث ایجاد اضطراب و مستعد افسرگی خواهند بود. این موضوع روی زمینه‌های ایمنی اثر می‌گذارد، فاکتور‌های ایمنی را تغییر می‌دهد و زمینه‌های ابتلا را فراهم می‌کند.

وی از برگزاری کنگره‌ای در اسفند ماه سال جاری تحت عنوان ششمین کنگره سلامت مردان خبر داد و گفت: به طور کامل و جدی در مورد افسردگی و کرونا، اضطراب و کرونا، وسواس و کرونا، اختلالات جنسی و کرونا و پرخاشگری و رفتار‌های غیرمعمول اجتماعی در کرونا با حضور اساتید دیگر به بحث و تبادل نظر خواهیم پرداخت.

ششمین کنگره سلامت مردان با موضوع "سلامت مردان در دوران پساکرونا" با محور‌های "سلامت روان" و "تروما و حوادث" مقارن با هفته سلامت مردان از ۳ تا ۶ اسفند ۱۴۰۰ به همت مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.

منبع: بوق خبر
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون