نشان تجارت - اواخر آبان و اوایل آذر ۱۴۰۰ را باید به عنوان روزهای تلخ تاریخ اصفهان ثبت کرد؛ روزهایی که باعث نه فقط ناراحتی مردم استان اصفهان، بلکه کل ایران شد. هرچند اعتراضها در ابتدای امر توسط کشاورزان به قطع حقآبه که موضوعی صنفی بود، شکل گرفت، اما در ادامه، مردم گلهمند از خشکی زاینده رود هم به این جمع پیوستند، شاید صدایشان بلندتر از همیشه به گوش مسئولانی برسد که با تصمیمات نابخردانه خود در حکمرانی آب، کار را به این درجه بحرانی رساندند.
نقطه تلخ و تاریک اعتراضات روزهای گذشته اصفهان، آسیبدیدن برخی از افراد حاضر در تجمعات بود که با واکنش نیروهای نظامی مواجه شدند. اینکه این نوع برخورد پلیس با مردم معترض درست بوده یا خیر؟ سوالی است که جوابش را از موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس جویا شدیم. او میگوید: در کشور ما، اصل بر قانونمداری است، اما گاهی در این بین، برخوردهایی میشود که اجتنابناپذیر است. یعنی وقتی معترض میخواهد اقدامی انجام دهد که خسارتی متوجه کشور شود، رخدادن این برخوردها امکانپذیر است.
نماینده بم افزود: برای مقابله با این چالش، حتی به جز نیروهای امنیتی، فرد یا افرادی که میبینند خطر و خسارتی در حال وقوع است یا رخ داده، میتوانند وارد عمل شوند که این روند، هم مجوز شرعی دارد و هم قانونی.
غضنفرآبادی تصریح کرد: در همه موارد باید تلاش شود که قانون رعایت شود و اگر فردی تخلف کرد در جایگاه قانونی با او برخورد شود. برخی جاها امکان دارد یکسری اقداماتی انجام شود که در نهایت باعث جلوگیری از قتل شود. به طور مثال اگر در اعتراضات اصفهان این رویکرد در پیش گرفته نمیشد شاید شاهد تلفات هم میبودیم.
وی در پاسخ به اینکه چرا همیشه به معترضان لقب ضدانقلاب میدهید، گفت: به هر حال ضدانقلابها همه جا دنبال سوءاستفاده هستند، اما در اعتراض اخیر اصفهان، فارغ از اینکه در آن جمع، ضدانقلاب بوده یا نبوده، یا مثلاً فردی فهمیده یا ناآگاه با نیت اقدامی مخرب و خطرناک وارد صحنه شده، باید جلوی آنها گرفته میشد. به طور مثال اگر در اعتراضی، فردی به انبار سوخت حمله کرد و در ادامه، توجه به اخطار و تذکر نکرد، او میتواند با رفتارش باعث آتشزدن و کشتن ۱۰۰ یا ۲۰۰ نفر شود، حال در این شرایط، میتوان به سمت این فرد، تیراندازی کرد. یعنی تا حد اقدام قهرانه و حتی تیراندازی که موجب جلوگیری از عمل فرد شود، مجوز وجود دارد.