کد خبر: ۳۵۱۹۸
۰۹:۳۴ -۲۷ مهر ۱۴۰۰
رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی پاسخ داد
رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه با افزایش تقاضا در نیمه دوم سال، بعید است قیمت لوازم خانگی کاهش یابد، خواستار ممنوعیت واردات لوازم خانگی ریز و کوچک به حجم فراوانی قاچاق در بازار شد.

قیمت لوازم خانگی

نشان تجارت - علیرضا محمدی دانیالی با بیان اینکه ممنوعیت واردات لوازم خانگی بزرگ با نیت حمایت از تولید داخل صورت گرفته است، گفت: طبق آمار رسمی، از بازار ۶ میلیارد دلاری لوازم خانگی، حدود ۲ و نیم میلیارد دلار حجم لوازم خانگی قاچاق است. به عبارت دیگر حدود ۴۰ درصد بازار از طریق قاچاق تامین می‌شود.

تلویزیون صدرنشین قاچاق در بازار لوازم خانگی

رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی به اقتصاد۲۴ گفت: سهم ۴۰ درصدی قاچاق از بازار لوازم خانگی میانگین کل بازار است و در برخی کالا‌ها مثل تلویزیون و لوازم ریز آشپزخانه همانند قاشق و چنگال و ظروف چینی و کریستال که قاچاق پذیری اش راحت‌تر است، این درصد بالاتر می‌رود. امیدواریم مسئولان برای قاچاق به عنوان راه حل ملی اقدام و این مساله را حل کنند.

دانیالی با بیان اینکه مشکل دیگر تولیدکنندگان لوازم خانگی علاوه بر قاچاق، این است که وزارتخانه صمت برای واردات لوازم خانگی کوچک و ریز مجوز می‌دهد، گفت: این در حالی است که تولید باکیفیت در داخل وجود دارد، ولی متاسفانه هنوز به انحای مختلف مجوز واردات می‌دهند که این کار ضد تولید و اشتغال است.

جلوی واردات لوازم خانگی کوچک گرفته شود

رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: بیشتر لوازم ریز آشپزخانه مثل قاشق و چنگال، بلور، کریستال و... هم به صورت رسمی و هم قاچاق وارد کشور می‌شود و سهم بازار لوازم خانگی خارجی در این قبیل کالا‌ها بسیار زیاد است.

دانیالی ادامه داد: لوازم کوچک آشپزخانه به صورت قاچاق و هم واردات رسمی وارد بازار می‌شود. ما برای ممنوعیت واردات این گونه لوازم خانگی به وزارتخانه صمت درخواست داده ایم، ولی تاکنون اقدامی نکرده اند، ولی امیدواریم به سرعت جلوی واردات این لوازم را بگیرند.

گرانی لوازم خانگی به نفع تولیدکننده و مصرف کننده نیست

رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان این صنعت در یکی، دو سال گذشته ۶۰ تا ۷۰ درصد رشد تولید داشتند، در مورد قیمت لوازم خانگی گفت: تولیدکنندگان خود مصرف کننده مواد اولیه اند و باید ارز بخرند تا بتوانند مواد اولیه خود را خریداری کنند. همچنین پول کارگر و دستمزد را بدهند، تولید کنند و بفروشند و سود معمول هم داشته باشند.

دانیالی با بیان اینکه گران کردن لوازم خانگی به نفع تولیدکنندگان نیست، به اقتصاد ۲۴ گفت: به هر حال ما هم امیدواریم که قیمت مواد اولیه، نرخ ارز، تورم و دستمزد ثابت بماند تا قیمت‌ها مجددا افزایشی نشود.

چشم انداز بازار لوازم خانگی در نیمه دوم سال

به گفته رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی، همیشه نیمه دوم سال در بازار لوازم خانگی بهتر بوده و تجربه نشان داده در شش ماهه دوم سال در بازار لوازم خانگی تقاضا بیشتر شده است.

دانیالی افزود: امسال هم امیدواریم با عادی شدن شرایط کرونایی، وضعیت اقتصادی مردم بهتر شود و تقاضا افزایش یابد.

چه خبر از نمایشگاه لوازم خانگی امسال؟

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه نمایشگاه لوازم خانگی امسال در چه تاریخی برگزار می‌شود، گفت: نمایشگاه امسال ۲۵ تا ۲۸ آبان ماه برگزار خواهد شد.

دانیالی ادامه داد: تولیدکنندگان محصولات و قطعات از نمایشگاه امسال، استقبال خوبی کرده اند و فضایی که داشتیم، پر شده و برای دو برابر فضایی که برای نمایشگاه موجود بود درخواست داریم؛ بنابراین با مسئولان نمایشگاه در حال مذاکره هستیم تا سالن‌های بیشتری بگیریم و امیدواریم نمایشگاه پرباری داشته باشیم.

یخچال، کولر آبی و بخاری ایرانی در بازار عراق و افغانستان

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا لوازم خانگی ایرانی صادر می‌شود، گفت: حدودا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار حجم صادرات لوازم خانگی در سال‌های مختلف بوده و پیش از این بیشتر محصولات با تکنولوژی پایین صادر می‌شده است. در حال حاضر تولیدکنندگان شروع به صادرات محصولات با تکنولوژی بالا کرده اند که امیدواریم دولت کمک کند و روابط سیاسی و اقتصادی مهیا شود تا صادرات رونق بگیرد.

دانیالی با بیان اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی بیشتر یخچال، کولر آبی و بخاری صادر می‌کنند، ادامه داد: کشور‌های منطقه و همچنین کشور‌های همسایه ازجمله عراق، افغانستان و آذربایجان، مقصد لوازم خانگی ایرانی هستند.

صادرات قاشق و چنگال ایرانی به اروپا

رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی تاکید کرد: البته برخی محصولات ایرانی به کشور‌های اروپایی همچون ایتالیا صادر می‌شود؛ ولی حجم صادرات گسترده نیست.

دانیالی با ذکر این نکته که تولیدکنندگان لوازم خانگی به تکنولوژی‌ای رسیده اند که پکیج آبگرمکن و قاشق و چنگال به اروپا صادر می‌کنند، گفت: مشکلات سیاسی، بانکی و تحریم مسائلی است که جلوی توسعه صادرات لوازم خانگی را سد کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون