کد خبر: ۳۱۹۴۱
۱۷:۰۶ -۰۸ مرداد ۱۴۰۰

بیشتر بچه‌ها قدشان را از پدر و وزنشان را از مادر به ارث می‌برند

دانشمندان ادعا می‌کنند در پیش گرفتن رژیم غذایی‌ای بر پایه مواد غذایی کامل و مغذی (مواد غذایی کامل / Whole Foods مواد غذایی گیاهی‌ای هستند که فرآوری یا تصفیه نشده اند یا کمترین فرآوری یا تصفیه را داشته اند و عاری از مواد افزودنی و دیگر مواد غیر طبیعی هستند) کمک می‌کند جنین بیشترین بهره را از ژن‌های خود ببرد و قد بلندتری پیدا کند.

ژنتیک

نشان تجارت - دانشمندان ادعا می‌کنند در پیش گرفتن رژیم غذایی‌ای بر پایه‌ی مواد غذایی کامل و مغذی (مواد غذایی کامل / Whole Foods مواد غذایی گیاهی‌ای هستند که فرآوری یا تصفیه نشده اند یا کمترین فرآوری یا تصفیه را داشته اند و عاری از مواد افزودنی و دیگر مواد غیر طبیعی هستند) کمک می‌کند جنین بیشترین بهره را از ژن‌های خود ببرد و قد بلندتری پیدا کند.

برعکس، داشتن یک رژیم غذایی نامناسب ممکن است منجر به کوتاه‌تر شدن فرزند نسبت به پدر و مادرش شود. تحقیقی می‌گوید ما قد خود را از پدرمان به ارث می‌بریم. در ادامه به نتایج تحقیقات در اینباره بیشتر خواهیم پرداخت.

از پدران قد بلند فرزندان قد بلند به وجود می‌آید

ژنتیک

به ادعای دانشمندان، ۷۰ درصد از قد ما ژنتیکی است و ۳۰ درصد آن تحت تأثیر عوامل محیطی است. اما ژن‌های بسیار مختلفی در قد فرزند تأثیرگذار هستند.

قد زنان معمولاً بعد از حدود ۱۵ سالگی دیگر رشدی ندارد، اما روند رشد قد در مردان تا ۳ سال دیگر یعنی تا 18 سالگی ادامه می‌یابد.

به همین دلیل، مردان معمولاً قد بلندتر از زنان هستند. زنان هم اغلب با مردانی ازدواج می‌کنند که اندکی از خود بلندتر هستند به همین دلیل پسرشان هم از خودشان بلندتر می‌شود.

اگر زنی با مردی کوتاه‌تر از خود ازدواج کند، پسرش از خودش کوتاه‌تر خواهد شد. محققان انگلیسی مدعی هستند هر چه قد پدر بلندتر باشد، بچه هم بلندتر و سنگین‌تر خواهد بود.

وزن پدر ممکن است کمتر در وزن فرزند مؤثر باشد

ژنتیک

تحقیقات می‌گوید بیشتر بودن وزن پدر از قرار معلوم دلیل بر چاق شدن فرزند نیست. با این حال، تحقیق دیگری می‌گوید اضافه وزن پدر ممکن است بر رشد مغز فرزند اثر بگذارد و مهارت‌های حرکتی ظریف او را کند سازد.

اضافه وزن مادر ممکن است بر فرزند اثر بگذارد

محققان انگلیسی متوجه شدند بر عکس پدران، مادران بر وزن فرزند اثرگذارند، حتی اگر اضافه وزن آن‌ها اندک باشد. دلیل آن احتمالاً محیط رحم است، چون مادرانی که اضافه وزن دارند احتمالاً قند خون بالایی دارند.

این دانشمندان به تحققیق بر روی هزار خانواده پرداختند و به بررسی وزن و قد مردان و زنان و همینطور فرزند مشترک آن‌ها در ۲ سال ابتدایی زندگی اش پرداختند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که وزن مادر یکی از عوامل کلیدی‌ای است که اثر بسیار زیادی بر وزن فرزند آینده‌ی او دارد.

این نخستین باری است که دانشمندان موفق به نشان دادن و توضیح اثر ژن‌های والدین بر وزن و قد بچه شده اند و این امر شاخص بسیار مهمی در خصوص سلامت کلی فرد به شمار می‌رود.

این دانش ممکن است به این معنی باشد که دانشمندان و پزشکان می‌توانند کمک کنند از به دنیا آمدن فرزند خود با وزنی سالم در آینده اطمینان یابیم.

منبع: بوق خبر
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون