کد خبر: ۲۴۱۳۵
۲۲:۴۱ -۰۹ اسفند ۱۳۹۹

تجربه پرستار ایرانی از تزریق واکسن کرونا

کادر درمان اولین گروه دریافت کننده واکسن کووید ۱۹ بودند و حالا یکی از پرستاران که این واکسن را دریافت کرده و خود تزریق کننده واکسن هم هست، تجربه اش را شرح می‌دهد.

تزریق واکسن کرونا

نشان تجارت - ریحانه یاسینی یکی از پرستاران بیمارستان آتیه تهران است که از روز‌های نخست شیوع کرونا در خط مقدم مبارزه با این بیماری زحمت کشید. او حالا جزء کسانی است که واکسن را دریافت کرده و واکسن همکارانش را هم تزریق می‌کند. از این طریق هم چنان در کنار همکارانش برای بازگرداندن سلامت به جامعه در تلاشند.

یک سال زندگی در اورژانس کووید

ریحانه یاسینی ۳۸ ساله است.۱۳ سال سابقه کار در بیمارستان‌های مختلف را دارد و زمانی که کرونا در ایران ظهور کرد پرستار بیمارستان آتیه بود. او در مورد تجربه کاری اش در یک سال سخت بعد از شیوع کرونا می‌گوید: «زمانی که کرونا در ایران شیوع پیدا کرد، در بیمارستان ما بخشی به نام اورژانس کووید راه اندازی شد. آن موقع من در بخش اورژانس کار می‌کردم. قرار شد در بخش اورژانس کووید به صورت چرخشی کار کنیم.»

زندگی پرستاران یکباره دستخوش تغییری بزرگ شد. محدودیت‌های ارتباطی آن‌ها به دلیل مواجه بودن با بیماران کرونایی، بیشتر از هر کسی بود: «در جمع‌های خانوادگی کمتر حاضر می‌شدم و در خانه سعی می‌کردم بیشتر در اتاقم باشم. خیلی وقت‌ها شاهد پرپر شدن مبتلایان به کرونا بودیم و این بدترین خاطرات کاری ما شد.»

واکسن روسی کرونا بر بدن کادر درمان

روز‌های سخت و سهمگین کرونایی از یک روز و دو روز به یک سال رسید. بالاخره زمان تزریق واکسن برای کادر درمان فرا رسید: «زمانی که قرار شد بیمارستان ما واکسن را خریداری کند، طبیعتا مقداری نگرانی وجود داشت، چون این واکسن یک داروی ناشناخته بود. اما همه پزشکان متفق القول تائید کردند که واکسن را تزریق می‌کنند. کاهش زنجیره انتقال راهی جز واکسیناسیون ندارد. هر چند کارایی و سطح ایمنی که واکسن ایجاد می‌کند هنوز کاملا شناخته شده نیست، اما به هر حال در این مطمئنیم که حتی در صورت ابتلا از درگیر شدن ریه و بروز سکته‌های ناگهانی جلوگیری می‌کند.»

اطمینان خاطری که پزشکان داده بودند سبب شد تعداد مشتاقان تزریق واکسن در بیمارتسان کم نباشد: «روزی که واکسن به بیمارستان رسید و نوبت تزریق شد، همکاران برای تزریق واکسن مشتاق بودند و حتی عده‌ای نگران بودند که مبادا واکسن به آن‌ها نرسد.»

عوارض واکسن کرونا چیست؟

واکسن کرونا هم مثل همه واکسن‌هایی که در جهان ساخته شده است، عوارضی دارد. ریحانه یاسینی در مورد عوارض این واکسن می‌گوید: «شاید خیلی‌ها فکر می‌کنند این واکسن خاصیت دارویی ندارد یا عوارض زیادی دارد. اما اینطور نیست. عوارض این واکسن هم مثل هر واکسن دیگری خفیف است. ممکن است بعد از تزریق واکسن، افراد مبتلا به تب و لرز خفیف یا سردرد شوند. همین عوارض خفیف نشان می‌دهد که این واکسن یک داروی بی خاصیت نیست و قطعا در بدن نسبت به ویروس کووید آنتی بادی تولید می‌کند.»

اولین واکسن را به دوستم تزریق کردم

ریحانه یاسینی علاوه بر اینکه داروی واکسن کووید را دریافت کرده، جزء کسانی است که این واکسن بر همکاران خود تزریق کرده است: «از ما درخواست کردند که برای تزریق واکسن کمک کنیم و من داوطلب شدم. سرنگ این واکسن برای حفظ ترکیب واکسن به شکل خودتخریب ساخته شده است. طریقه تزریق آن هم تفاوت چندانی با بقیه واکسن‌ها ندارد. اولین کسی که برای تزریق واکسن زیر دستم نشست سوپروایزر یکی از بخش‌های بیمارستان بود. از اینکه دارم یک داروی ناشناخته را به یک انسان تزریق می‌کنم کمی نگران بودم، اما اطمینان خاطر پزشکان بیمارستان و همین که همه داوطلبانه واکسن را دریافت می‌کردند باعث می‌شد آرامش پیدا کنم.»

زندگی بدون ماسک بعد از واکسینه شدن همگانی

واکسن روسی که در بیمارستان آتیه تهران تزریق شده است، دو دوز دارد. ریحانه یاسینی در این مورد می‌گوید: «دوز اول واکسن را که تزریق کردیم، حالا دوز دوم را باید هجده روز دیگر تزریق کنیم. اما حتی پس از آن هم نمی‌توانیم بدون ماسک زندگی کنیم. چون شاید ویروس در بدن ما وجود داشته باشد و به خاطر سطح ایمنی ایجاد شده ناشی از مصرف واکسن ما را بیمار نکند؛ اما به هر حال هم چنان ناقل تلقی می‌شویم. بنابر این برای حفظ سلامتی دیگران که واکسینه نشده اند باید ماسک بزنیم. استفاده از ماسک تا پایان واکسیناسون همگانی الزامی است.»

سال نو و دید و بازدید و خرید‌های نوروزی نزدیک هستند. این پرستار کادر درمان در آخر گفت: تن‌ها پیام ما به مردم این است برای حفظ سلامتی خودشان و آسایش کادر درمان هم چنان در قطع زنجیره انتقال بکوشند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون