کد خبر: ۲۰۸۲۷
۱۱:۱۸ -۰۷ دی ۱۳۹۹
مهدی آیتی گفت: اگر قرار است کشور به سمت مذاکره با دنیا برود بهتر است که رئیس‌جمهور آینده یک دیپلمات باشد و فکر می‌کنم برای چنین حالتی بهتر است اصولگرایان با علی لاریجانی و اصلاح‌طلبان با محمدجواد ظریف به میدان بیایند.

مهدی آیتی: لاریجانی نامزد اصولگرایان و ظریف نامزد اصلاح‌طلبان

نشان تجارت - مصوبه اخیر مجلس مبنی بر اصلاح موادی از قانون انتخابات حاشیه‌های زیادی به همراه داشت تا حدی که منتقدان گفتند که نمایندگان در پی سیاسی‌کاری‌اند و می‌کوشند راه را برای نامزد یا نامزد‌های موردنظر خود تسهیل کنند. اما چه‌قدر این سخن به واقعیت نزدیک است؟

مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: به نظر من مصوبه اخیر مجلس بیشتر یک هیاهوی سیاسی بود و هیچ مطلب جدیدی و در آن وجود ندارد؛ به جز موضوع شرط سنی که گرچه در حوزه انتخابات ریاست‌جمهوری جدید است، اما صحیح نیست.

حتی همین شرط سنی که برای مجلس وجود دارد نتیجه اختلاف برخی با نیرو‌های ملی-مذهبی بود به نحوی که بعد از مجلس اول برخی همه تلاش خود را به کار بستند تا به هر طریقی که شده اجازه ندهند نیرو‌های نهضت آزادی و به خصوص شخص مهندس بازرگان بار دیگر وارد مجلس شوند و مهندس بازرگان را کنار بگذارند و به همین دلیل در آیین‌نامه مجلس سن ۷۵ سال را مشخص کردند و این شرایط تا الان هم باقی مانده است. به جز مجلس هم در انتخابات‌های دیگر شاهد شرط سنی نیستیم و می‌بینیم که برای مثال برای نمایندگان مجلس خبرگان شرط سنی وجود ندارد یا در دیگر نهاد‌ها مانند شورای نگهبان یا ائمه جمعه شرط سنی وجود ندارد».

او ادامه داد: «با این وصف تنها مورد مشخص و شفافی که در اصلاح اخیر قانون انتخابات از سوی نمایندگان مشخص شده، همین تعیین شرط سنی است که مبنای درستی هم ندارد. من باور دارم اگر قرار است یکی از معیار‌های صلاحیت افراد برای پذیرش مسئولیت‌ها سن باشد، در نهاد‌های دیگر هم شرط سن قرار داده شود و یک سیاست واحدی در پیش گرفته شود و اگر قرار است سن ملاک نباشد مانند آنچه در خبرگان یا شورای نگهبان می‌بینیم، دلیلی ندارد در ریاست‌جمهوری یا مجلس هم شرط سن وجود دارد داشته باشد».

این فعال سیاسی درباره تأکید نمایندگان مجلس بر امکان حضور نظامی‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری هم اظهار کرد: «مسئله نظامی‌ها هم بحث جدیدی نیست. من نمی‌دانم نمایندگان چرا تصور می‌کنند بحث‌های عجیبی را مطرح کرده‌اند؟! مگر در گذشته نامزد‌های نظامی در انتخابات شرکت نمی‌کردند؟ مگر آقای محسن رضایی، علی شمخانی و علی لاریجانی نامزد انتخابات نشده بودند؟ آقای لاریجانی هم مسئولیت معاونت سپاه را در کارنامه‌اش داشت، اما در سال ۸۴ نامزد شد.

مشخص نیست افراد باید با سازمان نظامی خود قطع رابطه کرده باشند یا نه، اما به هر حال گذشته هم نظامی‌ها در انتخابات نامزد می‌شدند. جالب است حتی آقای لاریجانی با سابقه نظامی، رئیس مجلس است یا آقای شمخانی با سابقه نظامی‌گری وزیر است، اما نامزد شدند. پس مشخص است که مصوبه مجلس هیاهویی سیاسی بیش نیست».

او تصریح کرد: «موضوع دیگر اینکه مثلا از سوی شورای نگهبان گفته می‌شود افرادی که در حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ شبهه منفی بر آن‌ها وجود داشته باشد، ردصلاحیت می‌شوند. اصلا نیازی به گفتن این موضوع نبود. شورای نگهبان با تفسیری که از نظارت مصرح در قانون اساسی دارد می‌تواند بر اساس تشخیص خود صلاحیت‌ها را احراز کند یا نکند و وقتی فردی از نظر شورای نگهبان نکته‌ای منفی داشته باشد، طبیعی است که ردصلاحیت می‌شود؛ خواه این نکته مربوط به انتخابات سال ۸۸ یا هر موضوع دیگری باشد».

آیتی باور دارد مصوبه اخیر مجلس می‌تواند منجر به تعبیر‌های نادرست از سوی بیگانگان شود: «مصوبه پرهیاهوی مجلس در عین حال که مطلب جدیدی ندارد، اما خوراک تبلیغاتی منفی به رسانه‌های غربی داد تا ایران را کشوری غیردموکراتیک نشان دهند؛ در صورتی که اتفاقا همین موضوعاتی که مورد تأکید نمایندگان است در قوانین وجود داشت و اصلا نیازی به این میزان سروصدا نبود».

او در پاسخ به این پرسش که این ادعا که نمایندگان مجلس می‌خواهند راه ریاست‌جمهوری محمدباقر قالیباف را تسهیل کنند، خاطرنشان کرد: «برای ورود آقای قالیباف به مجلس منعی وجود ندارد. اینکه در فضای مجازی عنوان می‌شود که کم مانده است نمایندگان بگویند باید اول فامیلی رئیس‌جمهور حرف ق باشد یا بگویند چشم رئیس‌جمهور بعدی باید رنگی باشد، جنبه مزاح دارد؛ وگرنه منعی برای حضور قالیباف در انتخابات وجود ندارد و نگرانی اصلی این است که فضایی ایجاد نشود که رئیس‌جمهور بعدی با رأی حداقلی مانند آنچه در انتخابات مجلس شاهد بودیم روی کار بیاید».

این فعال سیاسی درباره انتخابات ۱۴۰۰ هم بیان کرد: «من صحبتی با همه مسئولان دارم که اگر قرار است کشور به سمت مذاکره با دنیا برود بهتر است که رئیس‌جمهور آینده یک دیپلمات باشد و فکر می‌کنم برای چنین حالتی بهتر است اصولگرایان با علی لاریجانی و اصلاح‌طلبان با محمدجواد ظریف به میدان بیایند تا مردم میان این دو یکی را انتخاب کنند؛ به بیان دیگر اگر قرار است مذاکره در پیش بگیریم هر دو جبهه اصلی سیاسی حاضر در کشور بهترین گزینه‌های دیپلمات خود را معرفی کنند که حتما لاریجانی و ظریف مناسب‌ترین گزینه‌ها برای اصولگرایان و اصلاح‌طبان است، اما اگر بناست که همچنان سیاست نفی مذاکره و مقابله در پیش گرفته شود، برای کشور بهتر است که نامزد‌های نظامی در میدان باشند و رئیس‌جمهور بعدی یک نظامی باشد».

آیتی در پایان درخصوص اینکه باتوجه به احتمال پایین ائتلاف همه طیف‌های اصولگرایی بر لاریجانی بهتر نیست که اصلاح‌طلبان از او حمایت کنند، یادآور شد: «نیازی نیست اصلاح‌طلبان از آقای لاریجانی حمایت کنند. حتی اینکه گاهی از حزب کارگزاران شنیده می‌شود که اصلاح‌طلبان بهتر است از لاریجانی حمایت کنند، سخن نادرستی است، زیرا آقای لاریجانی خاستگاه اصولگرایی دارد و اگر اصولگرایان اراده بر اجماع بر او داشته باشند، می‌توانند بر او به جمع‌بندی برسند؛ از سوی دیگر آقای ظریف شخصیتی نزدیک به اصلاح‌طلبان است و با زبان بین‌المللی آشناست و تردیدی نیست که در مقطع کنونی می‌تواند بهترین نامزد برای اصلاح‌طلبان باشد».

منبع: نامه نیوز 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
امیرحسین
|
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
0
0
دقیقا درست گفتن
آخرین اخبار
گوناگون