ورزش و جوان- حمیدرضا قلیپور با بیان اینکه سطح فنی ووشوی ایران از چین دور نیست خاطرنشان کرد: بسیاری از ورزشکاران ما در بخش آقایان و بانوان حتی سطح بالاتری نسبت به ووشوکاران چینی دارند و توانستهاند چینیهای زیادی را شکست دهند. مهمترین مشکل در بین ووشوکاران ایران نداشتن باور به شکست دادن چینیها است که این مسئله در بین آقایان برطرف شده است و متأسفانه هنوز در بین بانوان ما وجود دارد. مهمترین مسئله بحث روحی روانی است که باید بیشتر بر روی آن کار شود. قطعا ووشوکاران ما سطح خوبی دارند و میتوانند چینیها را هم شکست دهند.
او درباره مسابقات یونیورسیاد دانشجویان نیز گفت: ووشوی ایران در این مسابقات در بخش آقایان عملکرد ۱۰۰درصد طلا را داشت که جای خوشحالی دارد. رقبای ما روسیه، کشورهای شرق آسیا و حتی کشورهایی از آمریکای جنوبی مانند برزیل بودند و توانستیم بهترین عملکرد را داشته باشیم. این نخستین دورهای بود که ووشو در این رقابتها حضور داشت، به همین دلیل فدراسیون از سطح این مسابقات مطلع نبود اما همه کشورها با ووشوکاران خوب خود در این مسابقات شرکت کرده بودند. همه ووشوکاران حاضر در یونیورسیاد از مدال آوران جهانی و آسیایی بودند که خداراشکر تیم ایران توانست بهترین نتیجه را کسب کند.
پر افتخارترین ووشوکار ایران درباره عملکرد تنها نماینده تیم ملی ووشو در بخش بانوان اظهار کرد: به دلیل اینکه این مسابقات در بخش بانون پخش زنده نداشت نتوانستم مبارزه او را ببینم. اما با توجه به اینکه مبارزه به راند سوم کشیده بود مشخص است که عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشته است و باید به او نیز افتخار کرد. رقیب او از ووشوکاران مطرح جهان است و توانسته بود صدمه جدی را هم به خانم الهه منصوریان وارد کند و با توجه به همه این صحبتها باید به خانم آرزو سلیمی هم تبریک گفت که توانسته است مدال نقره را کسب کند.
سانداکار تیم ملی ایران درباره سطح ووشوی ایران در بخش تالو نیز خاطرنشان کرد: به نظر من ووشوی ایران به دو دورهی ووشوی سابق و ووشوی نوین تقسیم میشود. از سال ۲۰۰۸ که مربیان چینی وارد ایران شدند ووشوی ایران پیشرفت زیادی در ساندا به خصوص بخش تالو داشته است. البته باید بگویم که ما پیش از ورود مربیان چینی هم در ساندا مدال داشتیم ولی با آمدن این مربیان ساندای ما توسعه یافت و مدالهای ما بیشتر شد که بیشتر هم دیده شد. اما در بخش ساندا ما هیچ مدالی نداشتیم و الان توانستهایم مدالهایی را در عرصه بینالمللی کسب کنیم که جای امیدواری دارد.
او در این باره افزود: از نظر من باید تالو و ساندا را نسبت به هم بسنجیم تا در مورد سطح پیشرفت آنها کارشناسی کنیم. باید این را هم بدانیم که ایران در بخش تالو برای این سبک با فقر ژنتیک مواجه است. اگر دقت کنید تالو با حرکات آکروباتیک سر و کار دارد که با ژنتیک ایرانیها موفقیت در آن سخت است. ایران در ژیمناستیک هم عناوینی ندارد و همین مسئله دلیل بر درست بودن این ادعا است. البته با استعدادیابیهای خوب فدراسیون و آمدن مربیان چینی تالوی ایران به مدالهای نقره و برنز آسیایی رسیده است که نشان از پیشرفت است. به نظر من تالو حتی نسبت به ساندا پیشرفت زیادی هم داشته است.
ملیپوش ووشوی ایران درباره سطح آمادگی خود برای مسابقات جهانی اظهار کرد: پس از به پایان رسیدن مصدومیتم روزهای اول اردو شرایط خوبی نداشتم اما هرچه که با برنامه مربیان پیش رفتم شرایطم بهتر شد. الآن هم از نظر فنی و هم از نظر بدنی آمادگی ۸۰ درصدی دارم. امیدوارم در ادامه هم با پیگیری تمرینات به ۱۰۰ درصد آمادگی برسم تا برای ایران نماینده خوبی در مسابقات پیش رو باشم. البته فکر میکنم الان به شرایط خوبی رسیدهام و در ادامه حتی نسبت به دورههای قبل بهتر باشم.
حمیدرضا قلیپور در پایان درباره برگزاری اردوهای تیمهای ملی جوانان و بزرگسالان ووشو به صورت مشترک، تصریح کرد: تمرینات در بخش بدنسازی و میدانی جداست اما در بخش فنی تمرینات به صورت مشترک برگزار میشود. از نظر من هم خیلی کمک کننده هست و جوانان به سطح خوبی میرسند. برای مثال در وزن ۸۰ کیلوگرم ووشوکار جوان ما میتواند با معین تقوی تمرین کند که خود از ووشوکاران خوب دنیاست و قطعا در این شرایط پیشرفت هم سریعتر صورت میگیرد. مطمئن باشید که فدراسیون نتیجه این اردوهای مشترک را در مسابقات پیش رو نسبت به سالیان گذشته میبیند.
منبع: ایسنا