نشان تجارت - فرآیند رتبه بندی و سنجش ظرفیتها و توانمندیهای صنایع كوچك كشور (SME100) برای اولین بار با امضای سند مشترک همکاری توسط «رضا انصاری» معاون وزیر صمت، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران و «اصغر مصاحب» عضو هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی ایران آغاز شد.
به گزارش ایزیپو، این فرآیند در راستای توانمندسازی و رقابت پذیری بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط (SME) بر مبنای الگوهای جهانی سنجش ظرفیتها و توانمندیهای صنایع مانند فورچون 500 (Fortune 500) و با تكیه بر تجربه و دانش سازمان مدیریت صنعتی در رتبه بندی بنگاهها بزرگ طی دو دهه گذشته (imi100) در قالب رویداد sme100 به اجراء در خواهد آمد.
این رویداد با هدف ایجاد شفافیت در آمار و اطلاعات بنگاههای اقتصادی، تصویری روشنتر از وضعیت بنگاههای اقتصادی کشور برای متقاضیان مشارکت، سرمایهگذاران كلان و سرمایه گذاران خردی که قصد تعامل با این بنگاهها دارند را ترسیم میكند.
پژوهشگران و کسانی که به هر نحوی ارتباطات کاری، اقتصادی و فنی با حوزههای مرتبط را دارند از این دادهها، مقایسهها و ارزیابیها به عنوان شاخصی راهنما بهرهمند میشوند و از لحاظ همكاری و تصمیم سازی و اعتباربخشی بین المللی نیز حائز اهمیت است.
این فرایند برای اولین بار با امضای سند مشترک همکاری توسط «رضا انصاری» معاون وزیر صمت، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران و «اصغر مصاحب» عضو هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی ایران آغاز شد. دو سازمان صنعتی كه بیش از ۶ دهه فعالیت در حوزه ارائه خدمات حمایتی به بنگاههای صنعتی را در كارنامه كاری خود دارند.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این خصوص، اظهار کرد: صنایع کوچک و متوسط (SME) در فرایند صنعتی سازی در کشورهای توسعه یافته همواره در زنجیره ارزش نقش کلیدی را ایفا مینمایند.
انصاری، گفت: این رویداد در اندازه بنگاههای کوچک و متوسط طراحی شده است و از طریق فراخوان عمومی واحدهای صنعتی فعالی که دارای پروانه بهرهبرداری هستند، در این رویداد مشارکت خواهند داشت.
وی، تصریح كرد: معاونت صنایع کوچک این سازمان برای مشارکت و حضور واحدهای صنعتی کوچک و متوسط (SME) مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی حمایتهای مالی را به عمل میآورد و در یک فرایند شفاف و استاندارد این واحدها در محورهای مختلفی ارزیابی و رتبهبندی میشوند و در نهایت هم در بخش محورها و هم در بخش کلی واحدهای برگزیده معرفی خواهند شد.
همچنین مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی ایران در این خصوص، اظهار کرد: محورهایی در نظر گرفته شده برای این ارزیابی مواردی از جمله توجه به توانمندسازی و توسعه فردی، ضریب نفوذ فناوری در واحدها، اقدامات فناورانه و نوآورانه و در مجموع شاخصهایی است که در دنیای کنونی برای بنگاههای کوچک و متوسط در مسیر توسعه لحاظ میشوند.
«اصغر مصاحب» خاطر نشان كرد: این ارزیابی در واقع نوعی ریلگذاری است تا بنگاهداران در بخش صنایع کوچک و متوسط با بها دادن به شاخصها و محورهای توسعهای روز دنیا، مسیر توسعه بنگاههای خود را با نگاه به ارزشهای جدید پیش ببرند و ذهنیت مدیران را به این سمت سوق میدهیم.