نشان تجارت - در گزارشی با عنوان «ائتلاف زاکانی با حلقه دولت سیزدهم برای ماندگاری در خیابان بهشت؛ موتور «تانکِ انقلاب» با چه انگیزهای روشن شده است؟» به منتقدان شهردار تهران و آنان که او را منتسب به حلقه سعید جلیلی و نقطه مقابل محمدباقر قالیباف میدانند، پرداخته شده است.
زاکانی در شورای شهر تهران منتقدان جدی دارد. منتقدانی که طیف زاکانی میگویند نیروهای نزدیک به قالیباف هستند.
رجانیوز که مشخصا توسط حلقه دولت سیزدهم مدیریت میشود اخیرا در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است: «رفتار و مواضع چهرههایی همچون مهدی اقراریان، عضو نزدیک به قالیباف، بهخوبی نشان میدهد شورای شهر هنوز میدان اصلی رقابتهای جناحی است. اقراریان، با وجود مصوبه مجلس برای تمدید شورا، دوباره بر اتمام دوره چهارساله زاکانی تأکید کرده و بحث تغییر شهردار را پیش کشیده است؛ موضوعی که مطرح شدنش برای تنها ده ماه آینده مدیریت شهری، چیزی جز اغراض سیاسی ندارد و از نگاه کارشناسان مضحک جلوه میکند»
رجانیوز در این مطلب مدعی شده است که «ریشه این تحرکات را باید در حوادث تیر سال گذشته جستوجو کرد؛ زمانی که پس از سانحه بالگرد شهید رئیسی و انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری، توقع تیم قالیباف بر کنار رفتن همه نامزدها به نفع او بود. با کنارهگیری زاکانی به نفع جبهه انقلاب و نه به نفع قالیباف، این اختلافات به مرور به فشار برای حذف زاکانی از شهرداری انجامید. برای مثال تنها ده روز از انتخابات دور دوم گذشته بود که پروژهی تلاش برای کنارزدن شهردار توسط تیم قالیباف در شورای شهر کلید خورد ولی ناکام ماند».
زاکانی در مقابل منتقدان خود در شورای شهر تهران با حلقه دولت سیزدهم و البته طیف سعید جلیلی ائتلاف کرده است. تنش بین جلیلی و قالیباف حالا یک محور جدید پیدا کرده و علیرضا زاکانی در کنار طیف جلیلی سعی دارد تا ناکارآمدیهای مدیریتی خود را در تقابل با طیف قالیباف موضوعی سیاسی جلوه دهد.
همه این اقدامات برای ماندن علیرضا زاکانی در شهرداری تهران است. چه بستری بهتر از شهرداری برای مردی که فکر میکند بالاخره روزی قرعه فال ریاست جمهوری به نامش میافتد و از نقش همیشگی مکمل در انتخابات و از زیر عنوان نامزد پوششی بیرون میآید.