کد خبر: ۶۰۶۲۱
۱۴:۳۶ -۲۸ بهمن ۱۴۰۳

دانشجویان در انتظار مرهم دولت بر زخم دانشگاه

پس از انتشار این اخبار، دانشجویان که بار‌ها از مقامات دانشگاه خواستار ارتقای سطح امنیتی این منطقه شده بودند، به دلیل عدم توجه به مطالباتشان اعتراضاتی را آغاز کردند. مانند بسیاری از نمونه‌های قبلی، آرام‌آرام جو کوی دانشگاه تهران «امنیتی» شد و حضور برخی افراد لباس شخصی باعث افزایش اعتراضات دانشجویان شد.

دانشگاه تهران

نشان تجارت -  ۲۵سال پس از رخداد‌های تلخ ۱۸تیر ۷۸، یک‌بار دیگر ترجیع‌بند «کوی دانشگاه» در راس اخبار کشور قرار گرفت. از رییس‌جمهور و وزیر علوم و مسوولان دانشگاه تهران گرفته تا دادستان تهران، مسوولان انتظامی و…همگی به حادثه تلخ قتل یک دانشجو در کوی دانشگاه واکنش نشان دادند.

اما در شرایطی که موضوع در درون دانشگاه و در یک فضای صنفی طی می‌شد، مطابق تجربه‌های قبلی این بار هم برخورد‌های تند و غیرمتعارف برخی افراد می‌رفت تا یک حادثه تلخ را به یک مشکل فراگیر بدل کند. دستگیری بی‌دلیل تعدادی از دانشجویان معترض از سوی نیرو‌هایی که هویت و اتیکت مشخص نداشتند، می‌رفت که بر دامنه‌های بحران افزوده شود.

اما با تدبیر رییس‌جمهور، وزیر علوم و سرپرست دانشگاه تهران، آتش بحران مهار شد. در چنین فضایی بود که سید حسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران در جمع دانشجویانی که جمعه شب تجمع کرده و از او می‌خواستند دلیل اصلی مشکلات رخ داده در کوی دانشگاه طی سال‌ها و دهه‌های اخیر را معرفی کند، اعلام کرد: «عامل اصلی حوادث کوی دانشگاه در ۱۸ تیر، نیرو‌های لباس شخصی بودند.» او در ادامه تلویحا بر این نکته هم اشاره کرد که دانشگاهیان می‌توانند مسائل و مطالبات خود را در درون دانشگاه و در بستر یک فضای آرام حل و فصل کنند، اما برخی افراد و جریانات انگار به دنبال گرفتن ماهی از آب گل‌آلود مطالبات دانشگاهیان هستند.

و آغاز یک حادثه تلخ در کوی

ماجرا، اما از روز چهارشنبه و حمله دو زورگیر موتورسوار به امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ساله رشته مدیریت دانشگاه تهران هنگام بازگشت او به کوی دانشگاه آغاز شد. امیرمحمد که حدفاصل سر در دانشکده مدیریت در کوچه جنت، واقع در مسیر درِ غربی تا در پشتی کوی را طی کرده بود در این مسیر از سوی دو موتورسوار مورد حمله قرار گرفته و نهایتا به قتل رسید.

این در حالی است که در فاصله کمتر از ۲۰۰متری این رخداد، ۷دانشکده، ۲ دانشگاه و ۲بیمارستان وجود داشت! پس از انتشار این اخبار، دانشجویان که بار‌ها از مقامات دانشگاه خواستار ارتقای سطح امنیتی این منطقه شده بودند، به دلیل‌عدم توجه به مطالباتشان اعتراضاتی را آغاز کردند. مانند بسیاری از نمونه‌های قبلی، آرام‌آرام جو کوی دانشگاه تهران «امنیتی» شد و حضور برخی افراد لباس شخصی باعث افزایش اعتراضات دانشجویان شد. این روند ادامه داشت تا اینکه جمعه شب و نخستین ساعت بامداد شنبه، گزارش‌هایی از وقوع درگیری میان دانشجویان معترض با حراست و برخی لباس شخصی‌ها در رسانه‌ها بازتاب پیدا کرد.

با وسیع‌تر شدن ابعاد موضوع رییس‌جمهور از وزیر علوم خواست ضمن بررسی موضوع، گزارشی را از دلایل بروز این حادثه و مقصران احتمالی تهیه کند. وزیر علوم، ضمن عذرخواهی به دنبال درگذشت دانشجوی دانشگاه تهران از استعفای مدیرکل کوی دانشگاه تهران و نصب کیوسک نیروی انتظامی و دوربین در محل قتل این دانشجو خبر داد.

حسین سیمایی‌صراف برای رسیدگی به حادثه قتل یک دانشجوی دانشگاه تهران و به دنبال آن تجمع جمعه شب دانشجویان، دیروز با لغو برنامه سفر خود به عربستان در دانشگاه تهران حضور یافت. نهایتا در جلسه‌ای با حضور هیات رییسه دانشگاه تهران، مسوولانی از وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران به بررسی جزییات این حادثه پرداخته شد. 

حسین سیمایی‌صراف در حاشیه این جلسه با حضور در جمع خبرنگاران درباره نتیجه جلسه گفت: من از جانب همه دستگاه‌ها و نهاد‌های مسوول در این حادثه عذرخواهی می‌کنم، رییس‌جمهور به بنده ابلاغ کردند و ماموریت ویژه دادند که موضوع را پیگیری کنم، لذا از طرف همه نهاد‌ها و دستگاه‌هایی که در این ماجرا قصور داشتند، عذرخواهی می‌کنم. وی تاکید کرد: مستحضر باشید و همه عزیزان دانشگاهی بدانند که ما اجازه نمی‌دهیم مساله دانشگاه به بیرون از دانشگاه بروز پیدا کرده و غیردانشگاهی بخواهد ماجرا را پیگیری کند، لذا از اینکه احیانا کسی یا کسانی خودسر و خودسرانه ورود کنند و بخواهند به بهانه احساس مسوولیت نقشی ایفا بکنند جدا برخورد می‌کنیم.

وزیر علوم افزود: مدیریت خوابگاه‌های دانشگاه تهران امروز استعفا داد و عذرخواهی کرد، گرچه باید مطلع باشید که دانشگاه تهران چند مکاتبه با کلانتری مرتبط و مربوطه داشته است. وی اظهار کرد: ما نمی‌خواهیم الان سلب مسوولیت کنیم ولی اقداماتی هم صورت گرفته و به جد دنبال تامین امنیت دانشجویان هستیم. همین امروز کیوسک نیروی انتظامی در دو نقطه آسیب‌پذیر دانشگاه نصب می‌شود.

دستگیری افراد مظنون در پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران

دیروز همچنین علی صالحی، دادستان تهران با تسلیت به خانواده امیرمحمد خالقی اظهار کرد: رییس قوه قضاییه بلافاصله پس از وقوع این رویداد تلخ دستور دادند، موضوع با دقت و جدیت و سرعت دنبال شود، لذا پرونده را جهت رسیدگی به شعبه ویژه و بازپرسی ویژه قتل ارجاع دادیم.

وی با بیان اینکه این پرونده تحت بررسی و رصد آنی جلو می‌رود، تصریح کرد: برای پیگیری این پرونده جلسات متعددی با همکاران در حوزه انتظامی برگزار کردیم و نظارت لازم در این حوزه در حال انجام است.

دادستان تهران با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز به مرحله کشف این جرم نرسیده‌ایم، گفت: افراد مظنون در این رابطه دستگیر شدند و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است. کار‌های فنی و اطلاعاتی در دست اقدام است. تلاش داریم در اسرع وقت مرتکب این بزه را دستگیر کرده و به سزای اعمالش برسانیم.

صالحی با تاکید بر اینکه قطعا برخورد دستگاه قضایی در این رابطه قاطعانه، سریع و مطابق قانون خواهد بود، گفت: کسانی که دست به چنین جرایمی زده و مرتکب چنین اعمال خشونت‌بار می‌شوند، بدانند که برخورد دستگاه قضایی با آنها بسیار قاطع و جدی و بازدارنده خواهد بود.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون