نشان تجارت - جهانگیر مصلی: با گذشت چند روز از حمله هوایی اسرائیل به خاک کشورمان گمانهزنیها درباره پاسخ احتمالی جمهوری اسلامی به این تعرض همچنان ادامه دارد. برخی بر این باور استوارند که در واکنش به حمله ضعیف اسرائیل نباید پاسخی داد، اما برخی دیگر معتقدند باید واکنشی در خور به اسرائیل داد، چون در غیر این صورت راه برای تعرضهای بعد باز خواهد بود.
روز سهشنبه سردار نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه مدعی شد: مردم خواهند دید در روزهای آینده که چه ضربات کوبندهتری بر رژیم صهیونیستی وارد خواهد آمد و صهیونیستها با اقدامات و ابتکارات و خلاقیتهای جدید را غافلگیر خواهد شد و شکستهای بزرگتری خواهند خورد؛ اینها محصول انتخاب درست رهبری و راه درست است.
امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی حمله اسرائیل به ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره دیپلماسی را بهعنوان مسیر حل چالشهای منطقهای و تقویت صلح و ثبات دنبال کرده است. با اینحال، بهعنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخگویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل مورد تأییداست، محفوظ میدارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با حقوق بین الملل خواهد بود.
روزنامه کیهان هم در رابطه نوشت: پاسخ ایران به اسرائیل قطعی است؛ البته به نقل از رسانههای غربی. این روزنامه اصولگرا گذشته از مواضع رسمی مسئولان در ایران مبنی بر محفوظ بودن حق پاسخگویی ایران به حمله اسرائیل، مروری بر تحلیلها و گمانهزنیها در رسانههای غربی داشته و به این نتیجه رسیده که «انتظار پاسخ ایران به هر حملهای را داشته و دارند و این مسئله را جدی میدانند.»
«کیهان» نوشته: «آمادگی جهانی برای پاسخ ایران نشانگر این است که تلقی دنیا از دوئل میان ایران و اسرائیل، عقبنشینی ما نیست. این گمانهزنیها و اشارات به پاسخ قطعی ایران در روزهای پس از حمله ۵ آبان نیز ادامه یافت».
«کیهان» در پایان نوشت: «اسرائیل چه در طی چندین دهه درگیری با ایران، چه در سالهای اخیر و چه در دوران پس از طوفان الاقصی بهخوبی این نکته را دریافته است که ایران چه از داخل خاک خود، چه در منطقه و چه در نقاطی که در مخیله این رژیم نخواهد گنجید، ظرفیتهای فراوانی برای تنبیه آنان دارد. حمله ۵ آبان اسرائیل، از این جهت که کذب لافهای یک ماهه اخیر این رژیم و ناتوانی آن در ضربه اساسی به کشورمان را آشکار ساخت، کوچک بودن هیمنه مصنوعی و پوشالی این رژیم را آشکار کرد. ولی خبط صهیونیستها در حمله به خاک ایران، گناهی نابخشودنی است که اسرائیل درد آن را خواهد چشید، دردی که در برابر همگان ضجه و ترس آنان را نشان خواهد داد.»
روزنامه اصولگرای وطن امروز وابسته به مهرداد بذرپاش نوشت: مهمترین سوال بعد از حمله ۵ آبان اسرائیل به ایران است که حالا چه میشود؟ اسرائیل همانطور که برخی رسانههایش ادعا میکنند دست به تکرار اقدام خود میزند؟ ایران چطور پاسخ میدهد؟ واکنش کشورهای منطقه و کل دنیا چیست؟ درگیریها چقدر افزایش پیدا میکند؟ امکان کاهش تنشها نیست؟ و. هزاران سوال وجود دارد که جوابش را کسی نمیداند؛ روزنامه اصولگرا وطن امروز، اما انگار یک چیزهایی میداند چرا که تیتر زده «ایران ماشه را میچکاند»!
این روزنامه اصولگرا در شماره امروز خو با اشاره به اینکه «تقابل ایران و رژیم صهیونیستی نه ۷ اکتبر آغاز شد، نه ۵ آبان خاتمه مییابد» نوشته: «درگیری مستقیم ایران و رژیم صهیونیستی نشان داد فرضیه «تله جنگ» که ماهها، نخستین پیشفرض توضیح تنش در منطقه بود چقدر اشتباه و دور از واقعیت بوده است، همانطور که امید بستن به آتشبس در غزه خوشبینانه بود.»
«وطن امروز» در ادامه آورده است: «در خاورمیانه حسننیت، حسننیت نمیآورد!
مقابله ایران - رژیم صهیونیستی دیگر حتی با نظریه «بازدارندگی» هم همخوان نیست. معادله میان تهران – تلآویو را باید در نظریه «موازنه قوا» فهم کرد.»
این روزنامه اصولگرا نوشته: «ضربه اسرائیل به ایران آسیبزننده، اما ضربه ایران به رژیم صهیونیستی بر اساس جبر جغرافیایی برای این رژیم ویرانگر و نابودکننده خواهد بود. با این همه، درز دادن این اطلاعات توسط صهیونیستها برای تزلزل در پاسخ ایران، نافی بیجواب گذاشتن این گستاخی از سوی ایران نخواهد بود. رژیم صهیونیستی به خود جرات داده است برای نخستینبار به خاک ایران تجاوز کند و رسما مسؤولیت آن را به عهده بگیرد. حمله به پایتخت ایران، پیام معناداری است که تهران از آن چشمپوشی نخواهد کرد.»
این روزنامه اصولگرا در پایان تاکید کرده که «اینکه سران اشغالگر دچار این سوءبرداشت شوند که تعرض به ایران پاسخی نخواهد داشت ایران را در یک مارپیچ خطرناک بحرانی وارد خواهد کرد.
در ادبیات موازنه قوا و بازدارندگی، آخرین اقدام به عنوان نتیجه نهایی منازعه تعریف میشود. یعنی اگر روند تقابل ایران و اسرائیل، ۵ آبان ۱۴۰۳ خاتمه یافته باشد، در دانش روابط بینالملل به معنای پیروزی رژیم صهیونیستی خوانده میشود. ایران میتواند شکست را بپذیرد یا خود نقطه پایانی این جنگ را بگذارد؛ جنگی که آینده منطقه و تاریخ را رقم میزند.»