کد خبر: ۵۴۳۴۰
۱۷:۵۱ -۳۱ تير ۱۴۰۳
نشان تجارت بررسی می‌کند

صنعت برق در انتظار سرمایه‌گذاری دولت چهاردهم

قطعی‌های مکرر برق در واحد‌های تولیدی و صنعتی از جمله پتروشیمی، فولاد و... خسارت‌های قابل توجهی را به این بخش وارد کرده و موجب افزایش قیمت تمام شده تولید شده است.

سرمایه گذاری در صنعت برق

نشان تجارت - مینا قدرتی: استمرار گرمای هوا و افزایش مصرف برق باعث تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌ها در چند استان کشور از جمله مرکزی، کرمانشاه و ایلام شد. مشکل ناترازی صنعت برق با شروع فصل گرما خود را نشان می‌دهد. در کنار قطعی برق منازل، قطعی برق صنایع مشکلات جدی را برای بخش صنعت ایجاد می‌کند و فعالان اقتصادی قطعی برق را عامل زمینگیر کردن صنعت می‌دانند.

قطعی‌های مکرر برق در واحد‌های تولیدی و صنعتی از جمله پتروشیمی، فولاد و... خسارت‌های قابل توجهی را به این بخش وارد کرده و موجب افزایش قیمت تمام شده تولید شده است. سوختگی بخشی از قطعات و تجهیزات صنعتی به دلیل نوسانات برق یکی از این خسارات است. یکی دیگر از آسیب‌های ناشی از خاموشی‌های مکرر برق برای صنایع این است که تولیدکننده ناچار است به کارگر همانند گذشته و حتی در برخی موارد به دلیل حق شیفت بیشتر حقوق بدهد، در حالی که تولیدات کمتری دارد. به عبارت دیگر قطعی‌های برق، قیمت تمام شده تولید را افزایش داده و هیچ‌کس پاسخگوی این رشد هزینه‌ها نیست. 

سیاست‌گذار هر سال، برای روشن نگاه داشتن چراغ بخش خانگی، برق صنایع را نوبت‌بندی و قطع می‌کند، اما به وزارت نیرو و متولیان صنعت برق پیشنهاد می‌شود در صورت امکان، برق خانگی را چند ساعت در روز قطع یا اینکه برق مال‌ها و فروشگاه‌های بزرگ محدود شود تا از این محل، برق‌رسانی به صنایع بهتر از قبل مدیریت شود، چراکه وقتی محدودیت برق فقط مختص صنایع می‌شود در واقع با این کار در حال از بین بردن ارزش‌افزوده صنعت هستیم که همین مساله به تولید ناخالص ملی ضربه می‌زند.

بنا بر گزارش شرکت فولاد مبارکه، محدودیت‌های برق اعمال شده به فولاد مبارکه در ماه‌های خرداد و تیر سال جاری، ۲۵۰ هزار تن افت تولید و عدم تأمین به موقع نیاز بازار و مشتریان را به همراه داشته است. همچنین در پی اعمال محدودیت‌های شدید برقی، انجمن تولیدکنندگلان فولاد ایران، ضمن ابراز نگرانی و هشدار نسبت به این موضوع، نسبت به اجرایی نشدن توافقات فی‌مابین مبنی بر لحاظ نظرات کارشناسی انجمن در اعمال محدودیت‌های برقی فولادسازان و همچنین تحویل کامل برق تولیدی از سوی نیروگاه‌های احداث شده توسط کارخانه‌های فولادی و قرارداد‌های دو جانبه گلایه کرده و سپس به طرح پیشنهادات سه گانه در این خصوص پرداختند: ۱- با توزیع بهینه محدودیت‌های اعمالی بین همه صاحبان صنایع و مشاغل، سهمیه برق تخصیصی به فولادسازان حداقل تا میزان برنامه قبلی اعلامی افزایش پیدا کند. ۲- به منظور جبران بخشی از محدودیت‌های اعمالی برق بر واحد‌های فولادی، دریافت مابه‌التفاوت نرخ جدید و قدیم برق مصرفی این کارخانجات مربوط به ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲، متوقف شود. ۳- دریافت حق ترانزیت و موارد نظیر آن، از کارخانه‌های فولادی در ماه‌هایی که با اعمال محدودیت برق موجه هستند، ملغی شود.

کم‌کاری دولت‌های گذشته در توسعه ظرفیت تولید برق کشور، سبب شده که مجدداً خاموشی‌ها به مردم تحمیل شود. از آنجا که توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، فرآیند کوتاه‌مدتی نیست، این مشکل حداقل تا چند سال دامن‌گیر مردم ایران خواهد بود و دولت چهاردهم ناچار است فوراً در ابتدای فعالیت خود با سرمایه‌گذاری شدید در صنعت برق، برای سال آینده فکری بکند تا بتواند اهمال دولت‌های گذشته را جبران کند. مهم‌ترین ویژگی وزرای دولت چهاردهم باید تلاش در جهت حل مشکلات مردم در هر حوزه تخصصی باشد. برای حل مشکل ناترازی انرژی در حوزه صنعت برق، طبیعتاً وزیر نیرو باید برای توسعه زیرساخت‌های صنعت برق برنامه، سابقه و کارنامه موفقیت‌آمیزی در این حوزه داشته باشد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون