کد خبر: ۵۲۱۴۰
۰۳:۰۰ -۱۴ فروردين ۱۴۰۳

ضمن حمایت از پژوهشگران باید امکان فرصت مطالعاتی اساتید فراهم شود

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: اگر لازم باشد جایگاه علمی کشور را که فرمایش مقام معظم رهبری است ارتقا دهیم و به عنوان مرجعیت علمی مطرح باشیم، باید به اعضای هیات علمی دانشگاه ها استقلال بدهیم و منابع مالی بیشتری به حوزه پژوهش اختصاص داده شود. باید ضمن حمایت از پژوهشگران، امکان فرصت مطالعاتی به اساتید فراهم شود.

پژوهشگران

نشان تجارت - حمید رضا خانکه، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت‌وگو با ایسنا درباره کاهش نرخ مقالات علمی در پایگاه های استنادی دنیا گفت: کاهش تعداد انتشارات، تولیدات علمی، حضور اساتید و نخبگانی که در حوزه پژوهش مشارکت دارند، به چند دلیل است. نخست باید به هزینه ای که برای پژوهش پرداخت می شود، اشاره کرد؛ این هزینه معادل هزینه چند سال پیش است که اکنون هم پرداخت می شود؛ در حالیکه آن زمان تورم در کشور پایین بوده است. یکی دیگر از دلایل کاهش تعداد طرح های بومی است. همچنین، دسترسی اساتید به بانک های علمی معتبر متوقف شده و ارتباط بین المللی اساتید با دانشگاه های خارج از کشور کاهش یافته است.

وی افزود: اگر لازم باشد جایگاه علمی کشور را که فرمایش مقام معظم رهبری است ارتقا دهیم و به عنوان مرجعیت علمی مطرح باشیم باید به اعضای هیات علمی دانشگاه ها استقلال بدهیم و منابع مالی بیشتری به حوزه پژوهش اختصاص داده شود. در حال حاضر تنها ۴ دهم درصد مربوط به GDP است‌. این عدد اصلا کفایت نمی کند و باید به دو تا سه درصد برسد. باید ضمن حمایت از پژوهشگران، امکان فرصت مطالعاتی به اساتید فراهم شود. سفرهای علمی برای این نیست که اساتید آموزش ببیند بلکه باید در این سفر شبکه علمی بین المللی ایجاد کنند. پیشنهاد می کنم، به اساتید جوانتر فرصت مطالعاتی سه ماهه با هدف و پروژه مشخص داده شود و اساتید با تجربه و با سابقه شش تا یکسال فرصت مطالعاتی داشته باشند. همچنین؛ آورده سفر از سوی دانشگاه مشخص شده باشد و پس از بازگشت اساتید متعهد باشند، دانش و ارتباطی که در این سفر بدست آورده اند را در توسعه دانشگاه به کار خواهند گرفت.

خانکه با تاکید بر اینکه باید حقوق اعضای هیات علمی ترمیم شودT گفت: حقوق اعضای هیات علمی پایین است، با این وجود آنان مالیات به صورت پلکانی پرداخت می کنند. یکی از دلایل مهاجرت نخبگان مسئله اقتصادی و دستمزد پایین است. اساتید در سال های اخیر حقوق مکفی دریافت نکرده اند در صورتی که کشورهای دیگر با حقوق بالا متخصصان ما را جذب می کنند. اگر تدبیری برای نیازهای اقتصادی اساتید و مشارکت آن ها در سیاست گذاری و توسعه کشور نداشته باشیم انگیزه آن ها برای مهاجرت افزایش پیدا می‌کند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون