نشان تجارت - محمد آیتی: شهریار حیدری نماینده قصرشیرین و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، یکی از منتقدان جدی به عملکرد دولت سیزدهم است. او در این رابطه با رویداد۲۴ گفتوگو کرده است که در ادامه میتوانید مهمترین بخشهای این مصاحبه را بخوانید:
* در تمام دنیا به مدیریت اقتصاد به عنوان یک علم برتر نگاه میکنند. مدیر باید فردی باشد که اقتصاد و منابع را به درستی مدیریت کند. یعنی اگر بنا باشد رفاهی برای مردم رقم بخورد، نیازمند مدیران اقتصادی و کاربلد هستیم که جنس آنها مدیریتی باشد.
* متاسفانه در ایران، تیمهای اقتصادی دولتها، تیمهای هماهنگ، منسجم، هدفمند و هدفگذار نبودند. از طرفی، کسانی که در جایگاههای مدیریتی هستند و بیشتر روی به حرف و شعار میآورند، کمتر در میدان عمل موفق میشوند. به طور مثال وقتی دولت گفت میخواهیم روی ساخت یک میلیون مسکن در سال، اشتغالزایی، پرداخت تسهیلات به مردم و... هدفگذاری کنیم، پس از گذشت بیش از دو سال، باید خروجی کار مشخص میشد. الان گران بودن واحدهای مسکونی، نرخ بالای بیکاری، تورم بالا در کشور نشان از این دارد که شعارها تا رسیدن به هدف موفق نبوده است.
* خیلی از شعارهایی که دولت سیزدهم داد و حرفهایی که زد، غیرعملیاتی است. تیم دولت در راستای مدیریت منابع کشور، تیمی به واقع ضعیف است. وقتی وزیر صمت که جایگاهی مهم و تاثیرگذار دارد میگوید من وزیر التماسی هستم، باید تا آخر خواند که موضوع چیست. اینکه وزیر صمت میگوید من اختیار ندارم و میبینیم که سرگردان است، واقعاً جای نگرانی دارد آن هم در شرایطی که رهبر انقلاب، اسامی سالهای اخیر را اقتصادی گذاشتهاند و بر تولید تاکید دارند. به نظر من وقتی آقای علیآبادی وزیر صمت که تازه چندصباحی است وزیر شدند، موضوع بیاختیاری را به زبان آوردند که نشان از شجاعت و واقعبینی او دارد، باید بدانیم این چالش در دیگر قسمتها هم وجود دارد با این تفاوت که مدیران دیگر حوزهها آن را به زبان نیاوردند.
* دلیل اینکه قیمت دلار پایین نمیآید، مسکن همچنان در اوج قیمت است، تورم بالا وجود دارد، بیکاری روز به روز بیشتر میشود، تنها یک دلیل برجسته دارد، عدممدیریت منابع انسانی و مالی.
* با شناختی که از منابع بیشمار کشور دارم که میتواند باعث تولید حداکثری و ثروت مملکت شود، به جرات میگویم با همه مشکلات از جمله تحریم، اگر مدیریتها اصلاح شود، وضع تا حد قابل ملاحظهای به نفع رفاه مردم تغییر پیدا خواهد کرد.
* ۹۹ درصد کسانی که به دفتر من مراجعه میکنند، جویای کار هستند. بیکاران بسیاری با مدرکهای تحصیلی لیسانس، فوقلیسانس و دکترا به من میگویند ما کار میخواهیم. این اتفاق یعنی چی؟ غیر از این است که مدیریت منابع انسانی نداشتیم؟ یا تولید ضعیف بوده و اشتغالزایی نشده است؟
* امروز خیلی از افراد متخصص و کاربلد کنار گود هستند و در تصمیمگیریهای کشور جایشان خالی است. اگر به همان آقای علیآبادی اجازه داده میشد که چهار تا مدیر متخصص کنار خود قرار میداد و یا مدیران استانیاش را از افراد متخصص و متعهد بچیند، هرگز ایشان حرف از التماس نمیزد. تا وقتی مدیریت به شکل باندی، رانتی، رفاقتی و فامیلی باشد، وضعیت بهتر از این نخواهد شد. معنی ندارد افراد باتجربه کنار و خیلی از بیتجربهها حاکم بر کار باشند. با این روند نباید انتظار معجزه داشت.
* تا زمانی که دولت، ساختار و رویکردش تغییر پیدا نکند، نگاهها تخصصی نشود، افراد شایسته بر مسندهای مختلف دولت قرار نگیرند، اوضاع از این بهتر نخواهد شد. دولتمردان میخواهند مملکت گل و بلبل و آباد شود، ولی از آنها باید پرسید با کدام مدیریت، توانایی و تجربه؟
* با وجود اینکه بسیاری از پولهای بلوکه شده ایران برگردانده شد و میگویند دو سال مستمر است که نفت میفروشیم و پولش برمیگردد و در فروش گاز با تحریم روبرو نیستیم و از طرفی سازمان گمرک اعلام میکند ۵۰ درصد افزایش صادرات و ارزآوری داشتیم، این موضوع به ذهن میآید که خیلی باید اوضاع بهتر باشد، ولی متاسفانه به خاطر بیمدیریتی کام مردم شیرین نشده است.