نشان تجارت - هر ساله از نیمه دوم سال، خریداران و فروشندگان به دنبال انجام معاملات بیشتری در بازار خودرو میباشند، اما در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۱ ورق برگشته و کمتر مشتری مشتاق انجام معامله در این بازار پُر سود است.
رکود و گرانی مدت هاست به بازار خودرو نفوذ کرده و با توجه به اقدامات ضعیف متولیان تا این لحظه هم قرار بر برطرف شدن این مشکلات نیست.
اما چه سرنوشتی در انتظار مشتریان واقعی این بازار است؟ در همین خصوص اسد کرمی نایبرئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ میگوید: از ابتدای سال افزایش قیمت خودروهای داخلی وضعیت معاملات در این بازار را به هم زده و به ندرت معامله خودرویی انجام میگیرد.
وی ادامه داد: از موضوع برجام، رکود و کاهش تولید که بگذریم امروز بحث بلاتکلیفی خریداران در بازار خودروهای وارداتی مطرح شده است.
به گفته کرمی؛ سرنوشت نامشخص واردات خودرو، بازار محصولات خارجی را به گونهای تحت تأثیر قرارداده که کمتر خریداری را راهی این بازار میکند؛ چراکه هنوز موضوع آزادسازی و عرضه خارجیها در بازار خودرو به عنوان علامت سوالی جلوی خریداران واقعی قرار داده است.
نایبرئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تهران تأکید داشت: تکلیف تولید و عرضه خودروهای داخلی مدت هاست مشخص شده و دولت تا کنون برنامه منسجم و کاملی برای مهار گرانی این محصولات نداشته است؛ اما نگرانی فعالان این بازار برای ادامه افزایش قیمتها در این بازار بیشتر شده چراکه با آغاز نیمه دوم سال پاسخ به تقاضا در این بازار با توجه به شرایط موجود سخت خواهد شد.
وی تصریح داشت: همین نابسامانی دلیلی بر گرانی محصولات داخلی خواهد شد و دیگر خریداری به سراغ معامله خودرویی نخواهد آمد و بازار از وضعیت فعلی بحرانیتر میشود.
این فعال بازار خودرو تأکید داشت: اکنون گرانی و رکود در بازار خودروهای داخلی از ابتدای سال بیشتر شده است و این زنگ خطر را کمتر مسئولی میشنود هرچند تبعات اقتصادی – اجتماعی آن نشان داده میشود.
کرمی گفت: برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در تنظیم بازار خودرو برای فعالان و مشتریان این بازار نامشخص است؛ گویا قرا هم نیست مردم کمی در رابطه با تصمیمات و رویکرد این وزارت خانه اطلاعات جدیدی را کسب کنند.
وی تصریح داشت: احتمال تورم بیش از ۱۰ درصدی قیمت در بازار خودروهای داخلی دور از انتظار نخواهد بود. رکود و تورم در بازار باعث شده کمتر مشتری به سراغ معاملات خودرویی برود و تردید در بهبود وضعیت قیمتها سرمایه گذاران را به سمت بازارهای موازی هدایت کرده است.