نشان تجارت - مهرداد ویسکرمی، نماینده خرمآباد در واکنش به عدمجادهکشی و یا بیکیفیت بودن آن و همچنین افزایش میزان خسارات و تلفات حادثههای معدنی، گفت: یکی از مشکلات ما، هم در معادن و هم در شهرکهای صنعتی این است که جادههایمان یا آماده نیست یا اگر هم آماده شده از استانداردهای لازم برخوردار نیست. در طول روز، دهها و صدها نفر در آن مسیر رفت و آمد میکنند و این خطرناک است.
وی افزود: از طرفی، در کشورهای پیشرفته، ابزارهای لازم برای تامین حفظ جان کارگران و کاهش حادثههای معدنی در نظر گرفته شده است که در کشور ما، این تجهیزات و امکانات در بسیاری از حوزهها از جمله معدن به روز نیست. حال اگر این به روزرسانی در جزء جزء بخشهای معدن صورت نگیرد با فرسوده شدن تجهیزات، هم روال کار کُندتر میشود و هم تلفات جانی نسبت به گذشته افزایش پیدا میکند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: حال برای ایجاد برخی زیرساختها در حوزه معدن، وظایفی بر عهده دولت است و وظایفی بر عهده معدنداران. تفکیک وظایف صورت گرفته است و تقریباً نقشه راه مشخص است، حال اینکه تاکنون این اتفاقات نیفتاده است به خاطر عدمنظارت کافی وزارت صمت است.
وی تصریح کرد: همچنین، نهادهای نظارتی و هم دولت و هم مالکان معدن میباید، شفاف پاسخ دهند که چرا تاکنون زیرساختهای لازم را برای توسعه معادن و کاهش حادثههای معدنی مهیا نکردهاند.
ویسکرمی در خصوص چالش پرداخت حقوق و دستمزدی که کارفرمایان باید به کارگران پرداخت کنند، گفت: درست است که شرایط اقتصادی به گونهای رقم خورده است که کارفرمایان هم با مشکل در پرداخت حقوق کارگران مواجه شدهاند، اما باید دانست اگر حقوق کارگران درست و به موقع پرداخت نشود، مسیر کار خیلی روند رو به رشدی را در پیش نمیگیرد.
وی ادامه داد: معدنداران برای اینکه در روال کاری خود موفق شوند، میباید کارگران خود را برای بلندمدت راضی نگه دارند، یعنی از ابتدای شروع کار برای این راضی نگه داشتن، برنامه داشته باشد و نیاز است با سرمایه اولیه قابل توجه وارد این عرصه شوند که در ادامه با کمبود و مشکل مالی روبرو نشوند.همچنین ایجاد شرایطی برای کاهش حادثههای معدنی از ملزومات است.
نماینده خرمآباد در ادامه بیان کرد: از طرفی، دولت هم میتواند با پرداخت تسهیلات و یارانههایی به کمک معدنداران بیاید، زیرا سرعت گرفتن کار در بخش معدن، یعنی هم کمک به صنعت و هم کمک به ارزآوری و اشتغال کشور.
منبع: کانی مگ