نشان تجارت - محمد آیتی: دولت لایحه موافقتنامه «همکاری ایران با روسیه در حوزه امنیت اطلاعات» را به مجلس فرستاده است. بندهای مختلف این لایحه درباره اینترنت است و علاوه بر توسعه همکاریهای امنیتی و تبادل اطلاعات، امکان «سرمایهگذاری در زیرساختهای امنیت اطلاعات» نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
حال در شرایطی که دهههاست ایران روی محرمانگی اطلاعات خود اصرار دارد، این پرسش پیش میآید که تصویب این لایحه چه معنی میتواند داشته باشد؟ منتقدان، این لایحه را نوعی نفوذ میدانند و میگویند به واسطه این اتفاق، ایران زیر چتر حمایتی روسیه قرار خواهد گرفت. اما آیا چنین خواهد شد؟ علیرضا پاکفطرت نماینده شیراز از نگاه خود به این سوال پاسخ داده است. او به رویداد۲۴ میگوید: روسیه کشور همسایه ایران است و باید با کشورهای پیرامونی خود در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... همکاری داشته باشیم. وقتی بناست ارتباطی با کشوری دیگر برقرار شود، ضرورت دارد در بحث امنیتی، این کشورها یکدیگر را کمک کنند و این همکاری نباید در چارچوبی باشد که ضربهای به امنیت ایران وارد شود.
او میگوید: همه کشورها در رابطه با مسائل امنیتی، با حواسجمعی کار میکنند. ایران اکنون با افغانستان و پاکستان، همکاری امنیتی دارد و با روسیه هم نیاز است که این همکاری تعریف شود.
همکاری ایران و روسیه در حوزه امنیتی، باید در حد همکاری آنها باشد
عضو کمیسیون آموزش مجلس میگوید: ضرورت دارد به یک نکته توجه شود؛ انقلاب ما، انقلابِ نه شرقی و نه غربی است. از اینرو، باید مستقل زندگی کنیم و روی پای خودمان بایستیم. روسیه هم در حدی که شرایط اقتضاء میکند و ضربهای به مسائل امنیتی ما وارد نشود و مسائل محرمانه و فوقمحرمانه ما به دست دیگر کشورها نیفتد، باید همکاری داشته باشیم. ضمناً همکاری باید دو طرفه باشد، یعنی در حدی که آنها همکاری میکنند ما هم باید همکاری کنیم.
به برکت رهبری و دفاع مقدس چیزی کم از روسیه نداریم
پاکفطرت میگوید: اگر روسیه در شورای امنیت سازمان ملل حق وتو دارد، ایران هم به برکت خون شهدا، هشت سال دفاع مقدس و رهبری خوبی که داریم، یک ابرقدرت است و چیزی کمتر از روسیه نداریم، پس این معاملات باید پایاپای باشد، همانطور که به نظرم تاکنون هم بوده است و دلیلی ندارد در این موضوع خاص، امتیازات بیشتری بدهیم.
از همه کشورها باید به یک اندازه اطلاعات گرفت و اطلاعات داد
وی در پاسخ به اینکه نظارت مجلس بر این لایحه توام با حساسیت ویژه خواهد بود؟ گفت: به عنوان یکی از نمایندگان مجلس، روی این لایحه حساسیت دارم و فرقی ندارد که طرف قرارداد روسیه باشد یا افغانستان، پاکستان یا کشورهای حوزه خیلجفارس و... همه از نظر من، در یک سطح هستند و از همه باید به یک اندازه اطلاعات گرفت و اطلاعات داد. مجلس هم، در چارچوب قانون اساسی و شعارهای انقلابی مثل نه شرقی و نه غربی عمل خواهد کرد و نمیگذاریم نفوذ اتفاق بیفتد.
پزشکیان: خیلی وقت است که از شعار شعار نه شرقی نه غربی فاصله گرفتیم
در همین خصوص مسعود پزشکیان، نماینده تبریز گفت: از جزئیات این لایحه باخبر نیستم، اما میدانم همه کشورها دنبال منافع خودشان هستند. هیچ کشوری دلش به حال کشور دیگری نسوخته و نخواهد سوخت و اگر روسیه به طرف ما میآید، حتماً منفعتی برایش وجود دارد و سیاستمداران ما باید منفعت ایران را لحاظ کنند نه اینکه اجازه داده شود طرف مقابل هر کاری خواست بکند.
وی در پاسخ به اینکه این قرارداد در مغایرت با شعار نه شرقی و نه غربی است؟ گفت: خیلی وقت است که از آن شعار فاصله گرفتیم و اکنون غرب را ول کردیم و شرقی شدیم.