نشان تجارت - رییس کمیته دیپلماسی اقتصادی مجلس با بیان اینکه هیچ دستگاهی گزارش جامعی از آسیبشناسی بورس ارایه نکرده است، گفت: اشخاص حقیقی در بورس نه جایگاهی دارند و نه توان و نه میدان بازی و عملا حقوقیها هستند که گاهی بدون توجه به منافع ملی صرفا به سود می اندیشند.
فتحالله توسلی در گفت و گو با خبرنگار شفقنا در خصوص وضعیت بورس، گفت: علیرغم اقداماتی که صورت گرفته، تغییری در وضعیت بورس ایجاد نشده است و شاهد نوعی سردرگمی و فقدان برنامه مدیریت بورس در مدیریت اقتصادی کشور و بویژه سازمان بورس و اوراق بهادار هستیم و در نتیجه اعتماد عمومی به بورس هنوز بازنگشته است.
جولان حقوقیها در بورس/ اشخاص حقیقی جایگاهی در بورس ندارند
او ادامه داد: اگر چه برخی مسئولان بورس معتقدند که بخش قابل توجهی از وضعیت بورس ناشی از تاثیر پذیری این حوزه اقتصاد از مسائل بین المللی، مذاکرات و یا اف ای تی اف است اما به نظرم مهمترین عامل در آنچه اتفاق افتاد، تشویق مسئولان وقت کشور، عدم آموزش و از طرف دیگر وضعیت حقیقی ها و حقوقی ها در بورس است و به نظر می رسد که اشخاص حقیقی دربورس نه جایگاهی دارند، نه توان و نه میدان بازی در بورس و عملا حقوقیها هستند که گاهی بدون توجه به منافع ملی صرفا به سود می اندیشندکه بخشی طبیعی است اما بخشی نه.
هیچ دستگاهی گزارش جامعی از آسیبشناسی بورس ارایه نکرده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: هنوز هیچ دستگاهی گزارش جامعی از آسیبشناسی بورس ارایه نکرده و یا حداقل می توانم بگویم که بنده گزارشی در این زمینه ندیدم و بدون آسیبشناسی و برخورد با عوامل و برنامه ریزی درست نباید انتظار داشت شرایط بهتر شود درحالی که بورس یک نهاد مهم اقتصادی در اقتصاد ملی است.
ساختمان بورس تهران خالی و بخشی هم اجاره داده شده است
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد دولت سیزدهم در ساماندهی بورس، گفت: علیرغم اینکه دولت قولهایی برای ساماندهی بورس داده بود، اما عملا اتفاق مهمی رخ نداده است و نباید برخی اقدامات موجب شود که اعتماد ملی به بورس مجددا آسیب ببیند؛ آنچه که در زیر زمین بورس اوراق بهادارتهران رخ داد و کشف دستگاههای رمز ارز، ظلم به مردم و سهامداران بود و اکنون هم عملا ساختمان عظیم بورس تهران خالی است و بخشی هم اجاره داده شده است؛ معنای این وضعیت این است که ساختار بورس طراحی درستی نشده است وگرنه نه بورس بنگاهدار است و نه تولیدکننده رمز ارز درشرایطی که کشور به برق نیاز داشت .
دهها میلیون نفر از وضعیت بورس آسیب دیدند
توسلی ادامه داد: دولت باید بطور جدی در مبحث بورس ورود کند و به این وضعیت پایان دهد دهها میلیون نفر از جمعیت کشور در این عرصه آسیب دیده اند و تاثیرات این آسیب علاوه بر اقتصاد و معیشت مردم به زندگی اجتماعی آنها هم آسیب وارد کرده و موجب تشکیل هزاران پرونده قضایی گردیده است؛ بنابراین ساماندهی وضعیت فعلی بورس نه تنها یک اولویت بلکه ضرورت جدی اقتصاد کشور است.
نظرات نخبگان برای ساماندهی اقتصاد کشور بکار گرفته شود
رییس کمیته دیپلماسی اقتصادی مجلس تصریح کرد: دولت برای ساماندهی اقتصاد ملی ابتدا باید خود را سازماندهی کند و نهادهای اقتصادی کشور باید هماهنگ و منظم تلاش کنند؛ سازمان برنامه و بودجه باید سازمان برنامه وبودجه باشد نه ساختمان برنامه و بودجه؛ برنامههای دولت برای آینده کشور باید با استفاده از نظرات متخصصین امر تدوین و به طور کاملا شفاف به مردم اطلاع رسانی شود و نظرات مردم و نخبگان جامعه جمع آوری و از آنها استفاده شود.
منابع کشور در تولید ملی بکارگرفته شود نه خرید ساختمانهای بلندمرتبه
توسلی با تاکید بر خروج بانکها از بنگاهداری، گفت: نشستن در اتاقهای بسته و برنامه ریزی از روی نقشه و بدون مطالعه میدانی کشور و آمایش دقیق سرزمینی و اتکا به آمار و اطلاعات غلط و مبهم و متناقض، قطعا منجر به برنامه ریزی غلط خواهد شد. نگاه و ساختار سازمان برنامه و بودجه باید تغییر کند تا اتفاقی رخ دهد ؛ بانکها باید از بنگاهداری خارج شوند و منابع کشور باید در تولید ملی بکارگرفته شود نه خرید ساختمانهای بلندمرتبه و فخر فروشی به مردم.
دیپلماسی اقتصادی اولویت اول وزارتخانه ها باشد
او در پایان خاطرنشان کرد: دیپلماسی اقتصادی باید اولویت اول وزارت خانه های کشور باشد و باید از روز مرگی خارج شد و طور دیگری دید. منابع ملی می تواند بسیاری از نیازهای کشور را تامین کند اما مدیریت محصولات و بازار، دارای ضعف جدی است و هیچ ربطی به تحریم ندارد ؛کشور پهناور ایران ظرفیت کافی برای تامین بسیاری از نیازها را دارد و البته دستگاههای ذیربط هم به وظایف خود در خصوص دیپلماسی عزتمتد و درچارچوب اصل عزت ؛حکمت و مصلحت عمل کنند و منافع ملی کشور در عرصه بین المللی را تامین نمایند.