نشان تجارت - بدون تردید مدیریت کرونا در ایران به نسبت بسیاری از کشورها موفق نبود و از اینرو شاهدیم که کشوری هستیم که درگیر پنج پیک کرونا شدهایم و برخی هم از ورود پیک ششم در آینده نزدیک خبر میدهند.
طبق اظهارنظر محمد مخبر در زمانی که او ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را بر عهده داشت، قرار بود ۵۰ میلیون دُز واکسن کرونای داخلی تا پایان شهریور ماه تولید شود که اگر این اتفاق میافتاد بدون شک شاهد این میزان بالای مبتلا و فوتی ناشی از ویروس کووید۱۹ در کشور نبودیم.
اکنون محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور است و حال که شهریور ماه را سپری کردیم همچنان برای مردم روشن نیست که چرا با وجود رسیدن به فرمول واکسن کرونا نتوانستیم تولید انبوه را محقق کنیم و پرسش اینجاست که این عدمشفافیت چقدر میتواند تاثیر منفی بر روی جامعه بگذارد؟ و اساساً چرا کشور تا این اندازه به واسطه کرونا تلفات داده است؟
در همین رابطه، بهروز محبی نماینده سبزوار در مجلس یازدهم به جامعه ۲۴ گفت: متاسفانه کشوری هستیم که تاکنون درگیر پنج پیک کرونا شدیم. برای مقابله با این وضعیت دو راه وجود دارد؛ یکی واکسیناسیون عمومی و دیگری قرنطینه شهرها.
وی افزود: برخی کشورها، موضوع قرنطینه شهرها را جدی دنبال کردند و در این مسیر، سختگیریهایی هم صورت گرفت که طبیعتاً نتایج مطلوبی هم در کنترل همهگیری ویروس برایشان داشت. اما موضوع اصلی، سرعت بخشیدن به واکسیناسیون عمومی است که در ایران در هفتههای اخیر رخ داده است، زیرا اگر ۷۰ درصد جامعه دُز دوم واکسن را دریافت کنند حتماً میزان مبتلایان و فوتیها کاهش بسیاری پیدا خواهد کرد.
محبی تصریح کرد: متاسفانه رعایت پروتکلهای بهداشتی در مقابله با کرونا در کشور ما به زیر ۴۰ درصد رسیده و واضح است وقتی جامعه به خوبی اصول را رعایت نمیکند کشور درگیر چنین آمارهای وحشتناکی میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: این عدمرعایت مسائل بهداشتی که به طور گسترده در کشور رقم خورده، هم تقصیر را متوجه مردم کرده و هم مسئولان. به هر حال حتی اگر مدیریت بحران هم منطقی نباشد باز مردم باید رعایت کنند، زیرا موضوع جان خود و هموطنانشان مطرح است. از طرفی، انتظار بود که مسئولان هم برخوردهای سختگیرانهتری میکردند که جامعه نسبت به این موضوع مهم، بیتفاوتتر از قبل نشان نمیداد.
این نماینده استان خراسان رضوی یادآور شد: در مدیریت کرونا همانطور که بارها گفته شده، زدن ماسک بسیار بااهمیت است، اما آنطور که باید و شاید و انتظار میرفت، ماسک مطمئن و ارزانقیمت در جامعه توزیع نشد.
وی در واکنش به قول محمد مخبر در خصوص تولید ۵۰ میلیون دُز واکسن کرونای داخلی تا پایان شهریور ماه که محقق نشد، گفت: تصور من بر این است که وقتی مسئولی قول میدهد هدفش دروغ نیست، زیرا زمان موعد فرا میرسد و اگر حرف و قولش محقق نشود، موضوع برای همگان رو میشود. به اعتقاد من، وعده به هر دلیلی که محقق نشود باید دلایلش شفاف به مردم گفته شود که عصبانیت و بیاعتمادی جامعه را دربر نداشته باشد. آقای مخبر هم میباید از مردم عذرخواهی کند و بگوید چرا نتوانستیم واکسن کرونای ایرانی را در آن میزانی که قرار بود به تولید انبوه برسانیم و در ادامه هم تلاش شود تا آن وعده ولو با تاخیر عملیاتی شود.
محبی با تمجید از واکسن برکت گفت: این واکسن براساس خروجیها، واکسن مطمئنی بوده که امیدوارم در کنار دیگر واکسنهای داخلی که در هفتههای آتی، تولیدش سرعت میگیرد، رضایت مردم را به همراه داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پایان خاطرنشان کرد: تحریمها در عدمتولید انبوه واکسن داخلی تاثیر به سزایی داشت، زیرا در ورود مواد اولیه و ساخت برخی دستگاهها که زیرساخت این کار بود به چالش برخوردیم. خوشبختانه با تلاش رییس جمهور و برخی مسئولان و به خصوص با تماسهایی که با رهبران روسیه و چین شد، واردات واکسن سرعت بیشتری به خود گرفت.