کد خبر: ۳۲۶۰۷
۲۱:۵۳ -۲۱ مرداد ۱۴۰۰

وزیر علوم رئیسی کیست؟

محمدعلی زلفی گل وزیر پیشنهادی رئیسی برای وزارت علوم از اصولگرایان سرسخت و از مخالفان جدی اصلاح طلبان است. او از حامیان جدی پولی کردن دانشگاه‌ها برای افراد مرفه نیز بوده است. در این گزارش به سابقه محمدعلی زلفی گل وزیر پیشنهادی علوم پرداخته شده است.

زلفی گل

نشان تجارت - خرداد ۱۳۸۸ مهدی کروبی نامزد انتخابات ریاست جمهوری برای سخنرانی به دانشگاه همدان رفت و با فشار رئیس دانشگاه همدان، مجوز سخنرانی کروبی لغو شد. کروبی هم در حالی که ریاست دانشگاه حاضر نشده بود اجازه ورود رئیس سابق مجلس ایران را صادر کند، در اعتراض به محوطه کنار دانشگاه رفت و از پشت میله‌ها برای دانشجویان حامی خود سخنرانی کرد. رئیس وقت آن دانشگاه، دکتر محمدعلی زلفی گل بود که امروز به عنوان وزیر پیشنهادی علوم کابینه ابراهیم رئیسی معرفی شده است.

زلفی گل پنج سال بعد از آن روز و اتفاقات عجیب بعد از آن، جای خود را به منصور غلامی داد و از ریاست دانشگاه همدان کنار رفت. دست روزگار حالا به شکلی چرخیده که منصور غلامی برود و زلفی گل احتمالاً به جای او به وزارت علوم برسد. به این ترتیب یکی از اصولگراترین چهره‌های دانشگاهی ایران، سکاندار وزارت علوم دولت رئیسی خواهد شد. گرچه سد تایید صلاحیت در مقابل او قرار دارد، اما لابی قدرتمندی به نام حاجی بابایی هم می‌تواند یاور زلفی گل باشد تا به سلامت از این خان هم عبور کند.

زلفی گل ۵۵ ساله یکی از اساتید شناخته شده شیمی ایران است تا جایی که در همدان، یک خیابان را به نام او نامگذاری کرده‌اند. او مدارک کارشناسی را در سال ۱۳۶۹ از دانشگاه اراک، کارشناسی ارشد را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه صنعتی اصفهان و دکترای خود را در سال ۱۳۷۶ از دانشگاه شیراز اخذ کرد.

۸ خرداد که نیکزاد رئیسان ستاد رئیسی را در ۳۱ استان کشور معرفی کرد، زلفی گل به عنوان رئیس ستاد در استان همدان معرفی شده بود و به این ترتیب در میان این ۳۱ رئیس ستاد، فقط او این فرصت را داشت که یک وزارتخانه در اختیار بگیرد.

او در همایش حامیان رئیسی در همدان گفته بود «۵۷۰ نفر از اساتید دانشگاه‌های استان از آیت‌الله رئیسی دعوت کردند که در انتخابات شرکت کنند که این یک ظرفیت علمی عظیمی است. این عزیزان باید بعد از انتخابات حفظ شوند چراکه صیانت از ظرفیت‌های موجود نیز وظیفه دیگری ما است. با توجه به شرایط فعلی کشور و این وضعیت وخیم ما به یک ابرمدیر نیاز دارد و ما فکر می‌کنیم این ابرمدیر آقای رئیسی است. این ابرمدیر پاشنه کشیده و چترش آنقدر باز است که همه مدیران در آن قرار می‌گیرند.»

زلفی گل بعد از پیروزی رئیسی البته در سخنانی گفته بود باید از ظرفیت همه کشور استفاده شود و حمله به مسئولان قبلی، منصفانه نیست. «اگر مسئولان قبلی بد بودند کار‌هایی که تاکنون در مملکت انجام شده را چه کسی انجام داده است؟ هر یک از مدیران قبلی آجری روی اجر گذاشته و سیستم حاکمیتی باید نوع نگاهش را تغییر دهد.»

ارتباط زلفی گل و محمود احمدی نژاد

زلفی گل در ابتدای دولت احمدی نژاد، با حکم پرویز داودی به عنوان قائم مقام معاون اول رییس جمهور در بنیاد نخبگان منصوب شده بود. بعد از مدتی رئیس دانشگاه همدان شد و سعی کرد مجری منویات زاهدی و فرهاد دانشجو در دانشگاه‌ها باشد. او که خود چهره‌ای سیاسی است بعد از تعطیل کردن دفاتر تشکل‌های مستقل دانشگاه گفته بود نباید دانشگاه به لانه احزاب و گروه‌های سیاسی تبدیل شود.

او درباره استخدام استادان هم گفته بود «دانشگاه‌ها موظفند برای جذب هیات علمی ۱۰ درصد نیاز‌های خود را از خانواده شاهد و ایثارگر تامین کنند.» محمود احمدی نژاد نیز در سال ۹۰ به پاس ارائه ۳۱۰ مقاله ISI و انجام پژوهش‌های علمی و کاربردی از محمدعلی زلفی‌گل رییس دانشگاه بوعلی سینا نیز با اعطای نشان ملی تقدیر کرد.

زلفی گل حامی دانشگاه پولی

محمدعلی زلفی گل از حامیان جدی پولی شدن دانشگاه‌ها است و احتمالا خیلی زود با دانشجویان چپ‌گرا به مشکل خواهد خورد. یکبار در سال ۷۸ دانشجویان چپ‌گرا در اعتراض به پولی شدن دانشگاه تظاهرات گسترده‌ای شکل دادند که منجر به حوادث کوی دانشگاه شد. اگرچه دلیل آن اعتراضات موضوع کالایی شدن آموزش بود، اما همزمان با آن موضوع تعطیلی روزنامه سلام مطرح شده بود که این تصور پیش آمده بود که اعتراضات منجر به حادثه کوی دانشگاه به خاطر تعطیلی آن روزنامه بوده، در حالیکه جرقه آن به خاطر آغاز پولی شدن دانشگاه‌ها در ایران بود، به این ترتیب اگرچه جنبش دانشجویی در ایران تاب و توان گذشته را ندارد، با این حال هنوز رگه‌هایی در آن وجود دارد که بتوان گفت با حضور زلفی گل باید منتظر فصل جدیدی از اعتراضات دانشجویی باشیم!

زلفی گل درباره پولی کردن آموزش گفته «برخی از خانواده‌های قشر مرفه فرزندان خود را جهت تحصیل به کشور‌های خارجی می‌فرستند که متاسفانه فرهنگ بیگانه غربی بر آن‌ها تاثیر می‌گذارد. رفع کسری بودجه و جلوگیری از عزیمت دانشجویان به کشور‌های خارجی به عنوان اهداف پذیرش دانشجویان پولی است. دانشجویان شبانه عملا از امکانات دانشجویان روزانه استفاده می‌کنند، درحالیکه این دانشجویان سوددهی برای دانشگاه ندارند.»

در فضای توییتر هم دانشجویان سابق دانشگاه همدان از او با خاطره خوشی یاد نمی‌کنند. کاربری نوشته او دانشجویان را با دستبتد تحویل نهاد‌های اطلاعاتی داده است و کاربر دیگری مدعی شده در همدان شایعه بوده که او با بودجه دانشگاه، شوکر و باتوم خریده است. برخی هم از بازنشسته کردن اجباری اساتید، تعطیلی فعالیت‌ها و نظرات خاص او درباره منزوی کردن آمریکا، مطالبی را منتشر کرده‌اند. اما حالا سکان دانشگاه‌های کشور، تا چند روز دیگر، در اختیار زلفی گل قرار می‌گیرد.

منبع: رویداد24
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون