نشان تجارت - سالاد الویه که در اروپا و آمریکای لاتین به سالاد روسی معروف بوده نوعی غذای سرد تهیه شده از سیب زمینی پخته، تخم مرغ آبپز، خیارشور، گوشت مرغ یا کالباس است که با سس مایونز، نمک و فلفل مزهدار شده و گاهی مواد غذایی دیگری همچون هویج پخته، کنسرو نخودفرنگی و ذرت نیز به آن اضافه میشود.
از آنجا که سالاد الویه ترکیبی از مواد غذایی خام و پخته است، احتمال فساد آن زیاد بوده و باید بلافاصله مصرف شود. اما در صورت تمایل به نگهداری آن در یخچال یا فریزر باید نکاتی را رعایت کرد.
اکثر باکتریها در دمای ۴ الی ۶۰ درجه سانتیگراد به سرعت رشد میکنند، بنابراین بهتر است پس از تهیه سالاد الویه بلافاصله مصرف شده و بیش از ۲ ساعت در دمای محیط نگهداری نشود.
سالاد الویه غذایی با فسادپذیری بالاست و پس از تهیه، در صورتی که قصد مصرف آن را ندارید، باید فورا در یخچال نگهداری شود.
با توجه به اینکه در تهیه سالاد الویه از تخم مرغ، گوشت، سس مایونز، خیارشور و سیب زمینی استفاده میشود، حتی در یخچال نیز نباید مدت زمان زیادی نگهداری شود و حداکثر زمان توصیه شده برای نگهداری سالاد الویه در یخچال ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۳ درجه سانتیگراد است.
خیارشور عامل اصلی ایجاد فساد در سالاد الویه است و از ترکیب آن با تخم مرغ، سس و مواد گوشتی، رشد باکتریها افزایش مییابد. به همین دلیل سالاد الویه با خیارشور را نمیتوان بیش از یک روز نگهداری کرد.
راهکار توصیه شده این است که خیار شور را قبل از مصرف سالاد، خرد کرده و به آن اضافه کنید و از نگهداری سالاد الویه حاوی خیارشور بیش از ۲۴ ساعت بپرهیزید.
بهتر است مواد سالاد الویه را آماده کرده و خرد کنید، سپس آنها را بدون افزودن سس مایونز در ظروف جداگانه در یخچال نگهداری کنید. هنگام مصرف، اجزای سالاد را ترکیب کرده و به آن سس و چاشنی اضافه کنید. به این روش میتوانید مواد سالاد الویه را تا ۴۸ ساعت در یخچال نگه دارید.
یکی از اجزای اصلی سالاد الویه که باعث طعمدهی به آن میشود، سس مایونز است. سس مایونز در اثر انجماد به آب و روغن شکسته شده و به محصولی غیراستاندارد و بدرنگ تبدیل میشود؛ بنابراین سالاد الویه حاوی سس مایونز را نباید در فریزر نگهداری کرد. شما میتوانید اجزای سالاد الویه را خرد کرده و بدون سس در فریزر نگهداری کنید، ولی نه بیش از ۳ روز.
ظروفی از جنس تفلون در صورت تولید در شرایط غیراستاندارد، حاوی سمومی مانند سرب، کادمیوم، آرسنیک و پیگمنتهای رنگی هستند که در صورت آسیب دیدن، وارد غذا میشوند؛ بنابراین بهتر است برای طبخ مواد اولیه سالاد الویه از ظروف پیرکس یا استیل استفاده کرد.
برای نگهداری سالاد الویه در یخچال بهتر است از ظروف شیشهای و برای نگهداری آن در فریزر از ظروف پلاستیکی استفاده کنید.
ظرف مورد استفاده برای نگهداری سالاد الویه حتما دردار باشد تا تبادلی با محیط یخچال نداشته باشد.
هنگام نگهداری سالاد الویه در یخچال یا فریزر، آن را به وعدههای کوچکتر تقسیم کنید تا مجبور نشوید برای استفاده هر وعده، درب ظرف را باز کنید، زیرا باز و بسته کردن درب ظرف حاوی سالاد و قرار گرفتن غذا در مجاورت هوا، باعث گرم و سرد شدن و فساد سریعتر آن میشود.