کد خبر: ۲۹۱۳۳
۱۷:۱۲ -۰۴ خرداد ۱۴۰۰

زیان قطعی برق به واحد‌های پرورش مرغ رسید/ پیش بینی کاهش ۱۵ درصدی تولید

با شروع قطعی برق کارشناسان صنعت طیور معتقدند: علاوه بر زیان‌های مالی وارده بر واحد‌های تولیدی پیش بینی می‌شود تولید مرغ گوشتی تا ۱۵ درصد و مرغ تخم گذار تا ۲۵ درصد کاهش یابد.

پرورش مرغ

نشان تجارتقطعی برق در کشور به طور ناگهانی و بدون هیچ اعلام قبلی شروع شد و این امر باعث غافلگیری بسیاری از واحد‌های تولیدی و پرورشی شد. به طوری که بر اساس گزارشات ارسالی برخی واحد‌های پرورشی مرغ گوشتی و جوجه یکروزه با قطعی برق روز‌های گذشته لطمه‌های بسیاری دیده اند و تلفات زیادی را متحمل شده اند. این در شرایطی است که به گفته فعالان این صنعت متولیان امر به هیچ وجه در خصوص این قطعی‌ها اطلاع رسانی نکرده اند تا واحد‌های پرورشی خود را تجهیز کنند. این در حالی است که در حال حاضر غالب واحد‌های پرورشی با تجهیزات برقی کار می‌کنند و به عنوان مثال برای کار کردن میکسر‌های خوراک طیور، تهویه صحیح سالن‌ها و دیگر موارد به صورت ۲۴ ساعته نیاز به برق و نور کافی دارند.

زمان رسیدن مرغ به وزن کشتار از حدود ۴۰ روز به حدود ۵۰ روز افزایش می‌یابد، چون با قطع سیستم‌های خوراک مرغ دیرتر به وزن می‌رسد.

با قطعی برق زمان رسیدن مرغ به وزن کشتار از ۴۰ روز به ۵۰ روز می‌رسد

«محمد یوسفی» رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در این خصوص به «بازار» گفت: قطعی برق در واحد‌های پرورشی موجب می‌شود سیستم خوراک دهی مرغداری‌ها قطع شود و به تبع تا حدودی افت تولید خواهیم داشت.

یوسفی افزود: از سوی دیگر در جوجه‌های تخم گذار تا سه ماهگی که هنوز در قفس نرفته اند تلفات زیاد خواهد بود، چون جوجه‌ها رو هم می‌ریزند و دچار خفگی می‌شود.

وی در خصوص تاثیر این قطعی بر برق‌ها بر تولید گوشت مرغ نیز گفت: قطعا با این شرایط زمان رسیدن مرغ به وزن کشتار از حدود ۴۰ روز به حدود ۵۰ روز افزایش می‌یابد، چون با قطع سیستم‌های خوراک مرغ دیرتر به وزن می‌رسد.

یوسفی افزود: قائدتا مرغداری‌ها باید برق اضطراری داشته باشند، اما ضرر و زیان‌های سال‌های اخیر موجب شده که توان مالی برای مرغداران نماند تا اقدام به خرید چنین امکانات و تجهیزاتی کنند تا در زمان قطعی برق غافلگیر نشوند.

این مقام مسئول در خصوص حجم کاهش تولید در پی این قطعی برق‌ها گفت: میزان کاهش تولید بستگی به این دارد که این قطعی‌ها چه مدت ادامه دار باشد. با این وجود پیش بینی می‌شود کاهشی ۱۰ تا ۱۵ درصدی در تولید مرغ گوشتی داشته باشیم.

مرغ‌های تخم گذار وابستگی زیادی به نور دهی دارند لذا پیش بینی می‌شود با قطعی برق تولید در واحد مرغ‌های تخم گذار ۲۵ درصدی کاهش یابد.

پیش بینی کاهش ۲۵ درصدی تولید در بخش مرغ‌های تخم گذار

یوسفی افزود: البته در بخش مرغ‌های تخم گذار تاثیر این قطعی برق‌ها بیشتر خواهد بود و پیش بینی می‌شود حدود ۲۵ درصد کاهش تولید تخم مرغ داشته باشیم.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید مرغ‌های تخم گذار وابستگی زیادی به نور دهی دارند و در طول شبانه روز باید به درون سالن‌های نور دهی شود تا فرایند تشکیل تخم مرغ تکمیل گردد. چون تولید تخم مرغ ارتباط مستقیمی با در معرض نور قرار گرفتن مرغ دارد.

جدول قطعی برق را برای شهر‌ها اعلام کرده اند، اما مساله این است که واحد‌های پرورشی غالبا در مناطقی بیرون از شهر‌ها مستقر هستند و لذا به نظر می‌رسد نمی‌توان گفت زمان قطعی برق این مناطق چه زمان‌هایی است

یوسفی در خصوص اعلام زمان قطع برق به واحد‌های پرورشی گفت: تا جایی که بنده می‌دانم جدول قطعی برق را برای شهر‌ها اعلام کرده اند، اما مساله این است که واحد‌های پرورشی غالبا در مناطقی بیرون از شهر‌ها مستقر هستند و لذا به نظر می‌رسد نمی‌توان گفت زمان قطعی برق این مناطق چه زمان‌هایی است.

ژنراتور‌های موجود در واحد‌های پرورشی گازوئیلی است، اما سهمیه گازوئیل به ما نمی‌دهند و به اجبار به قیمت لیتری ۳هزار تومان خرید می‌کنند.

* بیش از ۹۰ درصد واحد‌های پرورش مرغ تخمگذار مجهز به ژنراتور هستند
«ناصر نبی پور» رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران نیز در این خصوص به «بازار» گفت: در حال حاضر بالغ بر ۹۰ درصد از واحد‌های پرورش مرغ‌های تخمگذار دارای ژنراتور هستند و می‌توانند اقدامات پیشگیرانه‌ای داشته باشند.

نبی پور افزود: با این وجود مشکل این است که قطعی برق آن هم چند بار در طول روز آسیب‌های زیادی به دستگاه‌ها و تجهیزات ما وارد می‌کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه ژنراتور‌های موجود در واحد‌های پرورشی گازوئیلی است و سهمیه گازوئیل به ما نمی‌دهند لذا مرغدار به اجبار باید گازوئیل با نرخ ۳هزار تومان خریداری کند که این خود هزینه‌هایی به ما تحمیل می‌کند.

این مقام مسئول در خصوص دیگر تبعات قطعی برق گفت: هر عاملی که موجب تلفات شود باعث از بین رفتن مرغدار می‌شود به خصوص در واحد‌هایی که ژنراتور‌های قوی نداشته باشند. چون برای نوردهی، اجرای سیستم تهویه و کار کردن سیستم‌های خوراک دهی به برق نیاز است و لذا برای تامین این موارد نیاز به ژنراتور‌های بسیار قوی است که همه مرغداری‌ها توان تهیه آن را ندارند.

وی با گلایه از عدم اطلاع رسانی در خصوص زمان قطعی برق گفت: مسئولان به راحتی می‌توانستند از طریق اتحادیه‌ها و انجمن‌ها اعلام کنند تا به واحد‌های پرورشی اطلاع رسانی شود و به این ترتیب آن‌ها نیز از قبل دستگاه‌ها و تجهیزات خود را سرویس کنند و یا تجهیرات جدید تهیه کنند.

اگرچه هیچ آمار دقیقی هنوز از میزان تلفات و ضرر‌های مالی ناشی از قطعی برق اعلام نشده است، اما قطعا افت عملکرد گله‌ها محسوس خواهد بود.

آمار تلفات مشخص نیست، اما مسلما افت عملکرد در گله‌ها خواهیم داشت

«غلامعلی فاروغی» کارشناس بخش جوجه یکروزه نیز در این خصوص به «بازار» گفت: مسلما قطعی برق در تمام بخش‌ها با عارضه‌هایی همراه خواهد بود بخصوص اینکه کاملا پیش بینی نشده و غافلگیرانه بوده است.

فاروغی افزود: اگرچه هیچ آمار دقیقی هنوز از میزان تلفات و ضرر‌های مالی ناشی از قطعی برق اعلام نشده است، اما قطعا افت عملکرد گله‌ها محسوس خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: در حقیقت میزان تلفات در مناطق مختلف متفاوت است، چون برخی واحد‌ها توان مالی دارند و از ژنراتور‌های قوی استفاده می‌کنند و برخی دیگر این توان را ندارند و لذا قطعا دچار تلفات و ضرر و زیان‌های زیادی می‌شوند.

فاروغی خاطر نشان کرد: علاوه بر این قطعا تلفات در جنوب کشور و مناطقی که آب و هوای گرمتر دارند بیشتر از تلفات در مناطق سردسیر کشور می‌شود.

منبع: بازار
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون