نشان تجارت - پدر و مادر با هم، آبگوشت مرغ درست میکنند، آبگوشتی با طعم قرصهای بیهوش کننده، پسر میخورد، بیهوش میشود. طبق ادعای پدر، پسر که میخوابد با چاقو به جان پسرش میافتد. پسر را میکشد. سپس بر جسد جنایت را مرتکب میشود و پیکر بی جان پسر را تکه تکه میکند. جسد مثله شده پسرش را با همدستی همسرش در ۸ کیسه میکنند و با همکاری هم در چمدانی چیده، از خانه خارج میکنند و در اولین سطل زباله محله که در منطقه فاز ۳ شهرک اکباتان رها میکنند.
رفتگر محل، نیمه شب باچمدان مشکوک مواجه میشود. جسد تکه تکه شده کشف میشود. پلیس و مقامات قضایی در محل حاضر میشوند و با تحقیقات تخصصی کارآگاهان تشخیص هویت و اداره دهم آگاهی تهران، هویت مقتول که بابک خرمدین است شناسایی میشود.
بیشتر بخوانید: روایت کامل کشته شدن کارگردان معروف به دست والدینش + تصاویر
بابک خرمدین – کارگردان و هنرمند عرصه سینما، قربانی نقشه جنایت خانوادگی شد. محل زندگی او شناسایی میشود. دوربینهای برج محل زندگی آنها در فاز یک شهرک اکباتان نشانگر این بود که مادر و پدرش، چمدان حاوی جسد او را از خانه خارج کرده اند و در فاز ۳ اکباتان رها کرده اند.
پدر و مادر بابک خرمدین با دستور بازپرس پرونده بازداشت میشوند و هر دو به قتل فرزند اعتراف میکنند.
پرونده وارد مراحل رسیدگی قضایی شده است. حال سوال این است با توجه به قوانین مجازات اسلامی ایران، ولی دم بابک خرمدین پدر و مادر او هستند. قاتل اصلی پدرش است که طبق قانون مجازات اسلامی ایران، پدر بعد از قتل فرزند قصاص نمیشود و تنها حبس از ۳ تا ۱۰ سال دارد.
زوایای خاص بررسی قضایی این پرونده باعث شد برای اطلاع از شرایط تعیین مجازات این پرونده با فخرالدین جعفرزاده – رئیس سابق دادسرای جنایی تهران و وکیل پایه یک دادگستری گفت و گویی داشته باشیم که در ادامه میخوانید.
فخرالدین جعفرزاده در خصوص حکم پدر و مادر بابک خرمدین که به قتل پسرشان اعتراف کرده اند چنین به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: پدر و مادر اگر در قتل فرزندشان به شکل مشارکتی دخالت داشته باشند، ولی بودنشان باطل میشود. قتل از مبانی ارث است. اولیادم مقتول، طبق ماده ۳۵۱ قانون مجازات اسلامی، ولی دم همان ورثه مقتول میشوند. ورثه اولیای دم هستند، در این پرونده، چون اولیای دم خودشان درقتل نقش دارند، سمت اولیای دم بودنشان ضایع میشود و کنار میرود.
مقتول فرزند و همسرندارد پس اولیای دم درجه یک ندارد. پدر قاتل مشمول قانون ۶۱۲ قصاص نمیشود و ۳ تا ۱۰ سال حبس دارد، مادر اگر معاون باشد مشمول ماده ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی میشود و بیش از ۱۵ سال حبس خواهد داشت.
جعفرزاده در خصوص اینکه در این پرونده با اینکه مادر معاونت در ارتکاب قتل دارد، ولی بیشتر از قاتل حکم مجازات برایش تعیین میشود چنین گفت: بله مادر حکم بیشتری خواهد داشت.
وی تاکید داشت: ماده ۶۱۲ تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ است، و قانون ۱۲۷ مصوب سال ۱۳۹۲ است. قانون ۶۱۲ در حال اصلاح شدن است و مجازات مباشر قتل به ۲۰ سال حبس تغییر مییابد، ولی هنوز تصویب نشده است و در مجلس مطرح است واشکالات فعلا به این قانون وارد است. بر این اساس، با قوانین مصوب، اکنون حکم معاونت در قتل بیشتر از مباشرت در قتل در چنین پروندههایی است.
فخرالدین جعفرزاده در ادامه در خصوص اینکه در این پرونده ورثه مقتول چه کسانی هستند با اشاره به اینکه بابک خرمدین یک برادر و دو خواهر دارد بیان داشت: با ارتکاب قتل توسط اولیای دم درجه یک، ورثه مقتول، اولیای دم درجه دو که خواهر و برادرهایش هستند میشوند.
اولیای دم درجه دو در این پرونده با توجه به قوانین مجازاتی موجود، نمیتوانند خواستار قصاص پدر شوند. میتوانند اگر مادر قاتل باشد تقاضای قصاص مادر را داشته باشند، ولی اگر مادر معاونت در قتل داشته باشد که طبق قانون مجازات میشود واشد مجازات معاونت نیز مشخص است و طبق بند الف ماده ۱۲۷ مجازات میشود که بیش از ۱۵ سال حبس است.
فخرالدین جعفرزاده در پایان تاکید داشت: این پرونده در مراحل اولیه تحقیق است و صرف اعتراف متهمان نمیتوان صحبت کرد و باید دقیق مشخص شود که والدین قاتل پسرشان هستند یا به جای دیگری اعتراف کرده اند. به فرض اگر حقیقت ماجرا همین اعترافات این مادر و پدر باشد، پدر قصاص نمیشود، مادر اگر معاون در ارتکاب قتل باشد بیش از ۱۵ سال حبس در انتظار خواهد بود.