کد خبر: ۲۷۰۰۰
۱۸:۲۴ -۳۰ فروردين ۱۴۰۰

مهدی آیتی: کارگزاران منشأ انشعاب گسترده در بین اصلاح‌طلبان خواهد شد

مهدی آیتی گفت: این دوره انتخابات، دوره اصلاح‌طلبان نیست و باید کنار بنشینند.

مهدی آیتی

نشان تجارت - دو ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری باقی است و هنوز مشخص نیست نامزدهای اصلاح‌طلبان چه اشخاصی هستند و آیا اساسا اصلاح‌طلبان می‌خواهند با نامزد اصلاح‌طلب وارد انتخابات شوند یا مانند سال‌های 92 و 96 با گزینه‌ای ائتلافی یا به تعبیری عاریتی وارد انتخابات می‌شوند. علاوه بر این نام محمدجواد ظریف هم در جبهه اصلاحات به شدت به گوش می‌رسد و هنوز مشخص نیست که او نامزد می‌شود یا نه؟

مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این موضوع به «مثلث‌آنلاین» گفت: «آقای ظریف بهترین گزینه برای جبهه اصلاحات است؛ همان‌طور که آقای سید حسن خمینی بدترین گزینه اصلاحات بود و اگر در انتخابات نامزد می‌شد، هم به اعتبار سیاسی خاندان خمینی آسیب می‌زد، هم اعتبار خودش زیر سؤال می‌‌رفت. آقای روحانی هم مانند آقای سیدحسن خمینی بود؛ او هم جز سخنرانی کاری بلد نبود و نتیجه‌اش را هم اکنون می‌بینیم که دولتی ضعیف هشت سال کشور را اداره کرد. من بسیار خوشحالم که رهبر انقلاب با توصیه‌شان باعث عدم ورود سید حسن خمینی به انتخابات شد و رهبری بهترین کار را کردند زیرا تردید نکنید که اگر سید حسن خمینی وارد انتخابات می‌شد، همه ضرر می‌کردند».

او ادامه داد: «اما درباره آقای ظریف قاعده فرق می‌کند. اگر ظریف نامزد شود به مصلحت اصلاح‌طلبان است البته من باور دارم او اولا نامزد نمی‌شود و ثانیا به فرض محال اگر نامزد شود، نفر دوم انتخابات می‌شود؛ به بیان دیگر رأی می‌آورد اما نه رأیی که باعث پیروزی‌اش شود. باید بپذیریم که این دوره انتخابات، دوره اصلاح‌طلبان نیست و آنها باید کنار بنشینند و عرصه را رصد کنند و خود را آماده ورود به سیاست برای هشت‌سال آینده کنند. اصلاح‌طلبان باید به بازسازی خود برسند تا آنکه مدام تلاش بیهوده برای انتخابات کنند».

این فعال سیاسی درباره اینکه چرا ظریف نامزد نخواهد شد، بیان کرد: «با شناختی که از آقای ظریف دارم، تصور می‌کنم او انسان باهوشی است و می‌داند که رأی کافی نمی‌آورد و اگر نامزد شود صرفا ابزاری در دست اصلاح‌طلبان خواهد شد».

او درباره اینکه آیا ظریف اصلاح‌طلب محسوب می‌شود یا نه، اظهار کرد: «به هر حال آقای ظریف در حزب اعتدال و توسعه می‌گنجد و این حزب هم که به تأسی از شعار مرحوم هاشمی مبنی بر اعتدال ادامه یافت. گرچه این حزب کار خاصی نمی‌کند و بیشتر روی کاغذ است اما به هر حال اصلاح‌طلب فرض می‌شود. از سوی دیگر حتما آقای ظریف اصولگرا نیست و نمی‌توان او را نامزد عاریتی دانست؛ برخلاف آقای لاریجانی که بارها اعلام کرده اصلاح‌طلب نیست و حتی گفته است نیاز چندانی به حمایت اصلاح‌طلبان ندارد. حالا اگر ظریف نامزد اصلاح‌طلبان نباشد، نیروهای اصلاح‌طلب به سمت گزینه‌های درچه دو و سه مانند عارف، جهانگیری و پزشکیان می‌روند و اگر اینها هم نامزد نهایی نشوند به سمت گزینه دست چهارم مانند کواکبیان می‌روند».

او در خصوص اینکه بهترین تصمیمی که نهاد اجماع‌ساز می‌تواند اتخاذ کند، خاطرنشان کرد: «من باور دارم عاقلانه‌ترین تصمیم نهاد اجماع‌ساز عدم ارائه نامزد است. به نظرم در حال حاضر گزینه نظامی می‌تواند مناسب باشد؛ در دنیا هم مرسوم است که افرادی که مانند جمال عبدالناصر، ژنرال دوگل و... به عنوان رئیس‌جمهور نظامی آمده‌اند و خوب هم عمل کرده‌اند. اکنون هم اگر گزینه‌ای نظامی بتواند با برنامه‌ای دقیق رئیس‌جمهور شود، اوضاع کشور بهبود می‌یابد».

آیتی در پایان در پاسخ به این پرسش که اگر نهاد اجماع‌ساز نامزدی ارائه نکند، آیا حزبی مانند کارگزاران مانند آنچه در فرایند انتخابات مجلس یازدهم دیدیم، نامزد مستقل خود را ارائه می‌کند یا نه و اینکه آیا چنین شرایطی به انشعاب در میان اصلاح‌طلبان منجر می‌شود یا نه، گفت: «ارائه نامزد از سوی کارگزاران جدای از نهاد اجماع‌ساز آسیب جدی به جبهه اصلاحات خواهد زد و در این صورت کارگزاران منشأ انشعاب گسترده در بین اصلاح‌طلبان خواهد شد. واقعیت این است که بعد از فوت آقای هاشمی چراغ کارگزاران خاموش شد و دیگر جایگاهی در جامعه و سیاست ندارد».

منبع: مثلث آنلاین

ارسال نظرات
گوناگون