نشان تجارت - وام نوعی قرض دادن پول سوددار است وام ویژه دادن پول، ملک یا سایر کالاها به طرف دیگر در عوض بازپرداخت اصل سرمایه در آینده به همراه بهره یا سایر هزینههای مالی به حساب میآید.
بیشتر بخوانید: وام ۱۶۰ میلیونی استثنایی + جزئیات
وام ویژه ممکن است یک مقدار خاص و برای یک بار بوده و یا اینکه به عنوان یک اعتبار باز تا یک سقف خاصی برقرار باشد.
وام ویژه میتوانند انواع شخصی، شرکتی، مؤسسات مالی و دولتی داشته باشند.
وام ویژه منبع اصلی سود برای بسیاری از مؤسسات مالی مثل بانکها و فروشندگان خرد از طریق استفاده از اعتبار، به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: جزئیات میزان وام ازدواج و مسکن در سال ۱۴۰۰
وام ویژه انواعی از وامهای ویژه خودرو، کالا، ازدواج، کارمندی، بازنشستگان، مسکن، وام دانشجویی، وام اشتغال و... را شامل می شود که توسط بانکها، موسسات دولتی و خصوصی پرداخت میشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به پرداخت ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان وام کمبهره در قالب طرح جهش تولید و تأمین مسکن، گفت: بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ساله است.
صدیف بدری درباره جزئیات طرح جهش تولید و تأمین مسکن که از سوی مجلس یازدهم مطرح شده اظهار کرد: در قالب این طرح تسهیلات ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیونتومانی کمبهره پرداخت خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که سود این وام چه میزان است، افزود: میزان سود را دولت و شورای پول و اعتبار تعیین میکند، اما در مجموع در طرح جهش تولید و تأمین مسکن تسهیلات مانند مدل طرح مسکن مهر پرداخت خواهد شد. به عبارت دیگر سود تسهیلات طرح جهش تولید برای شهرهای کوچک چهار درصد، مراکز استانها هفت درصد و تهران ۹ درصد خواهد بود.
وی با یادآوری اینکه قرار بود دوشنبه هفته جاری طرح جهش تولید و تأمین مسکن به صحن علنی بیاید، گفت: طرح مذکور احتمالا اول بهمنماه در صحن مطرح میشود. این احتمال نیز وجود دارد که بررسی طرح مذکور به بعد از تکمیل بررسی لایحه بودجه سال آینده موکول شود.
محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ و هدایت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی به حوزه ساخت مسکن، گفت: در شرایط کنونی پیگیری از بانک مرکزی به منظور تخصیص سهمیه هر بانک برای پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۱.۲ میلیون متقاضی واجد شرایط در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در بیان این نکته که طبق قانون بانک مرکزی تا انتهای فروردین ماه باید سهمیه هر بانک برای پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت مسکن را مشخص و روند پرداخت را به صورت برخط گزارش دهد، تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی این بحث را در قالب مکاتبهای به بانک مرکزی ارسال میکند تا شاهد اجرای دقیق قانون بودجه باشیم.
وی در تشریح تبصره ۱۸ قانون بودجه، افزود: براساس این تبصره، در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی در قالب تسهیلات پرداختی برای ساخت در مجموع ۱.۲ میلیون واحد مسکونی شهری و روستایی در قالب تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی به متقاضیان واجد شرایط ارائه خواهد شد.
محمودزاده در پاسخ به این سوال که آیا وزرات راه و شهرسازی امکان تامین زمین و همچنین معرفی افراد واجد شرایط برای استفاده از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به منظور ساخت مسکن را دارد یا خیر؟ گفت: به طور کلی باید گفت، این آمادگی در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد و برنامه ریزی برای تامین زمین ۵ میلیون واحد مسکونی در سطح کشور انجام شده است و از نظر آمادگی و اقدام مشکلی برای ساخت ۱.۲ میلیون واحد مسکونی در سال ۱۴۰۰ وجود ندارد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن تاکید بر اینکه تامین منابع مالی روند ساخت مسکن را تسهیل خواهد کرد، گفت: در قانون ذکر شده، الویت ساخت واحدهای مسکونی با بافتهای فرسوده است که نیازی به تامین زمین و زیرساختهای مورد نیاز ندارد و منابع مالی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی ساخت مسکن میتواند به ارتقای این بافت کمک شایانی کند.
محمود زاده در پایان گفت: در مجموع مشکل خاصی از سوی وزارت راه و شهرسازی به منظور جهش تولید مسکن وجود ندارد، چون برنامهریزیهای آن لازم برای تامین زمین و ثبت نام متقاضیان واجد شرایط از پیش انجام شده است.
منبع: نشان