کد خبر: ۲۴۵۶۱
۰۹:۳۳ -۱۸ اسفند ۱۳۹۹
محمدآقاطاهر، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی بیان کرد
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی معتقد است؛ برای رسیدن به ثبات قیمت کالا‌های اساسی باید مواد اولیه تولید با قیمت مناسب به دست تولید کننده برسد در غیر این صورت وعده کاهش قیمت نمی‌تواند در بازار، به ویژه در این روز‌های پایانی سال را محقق شود.

گران فروشی مواد غذایی

نشان تجارت - هرچند مقامات وزارت صمت تأکید دارند که هیچ کمبودی در بازار نیست و تنها با اصلاح نظام توزیع کالا‌های شب عید در شبکه منتخب، اجناس با قیمت مصوب به دست مصرف کنندگان خواهد رسید، اما مردم با نگرانی از افزایش مستمر قیمت‌ها، روز‌های پایانی سال را با امید به تحقق وعده متولیان سپری می‌کنند.

شاید به اعتقاداین مسئولان، کالا و محصولات مورد نیاز مردم به حد کافی در بازار وجود دارد و انبار‌ها از کالا‌های ضروری پُر شده، اما واقعیت این است که مصرف کننده نهایی در تعجب است که با اینکه موجودی انبار‌ها مثال زدنی شده چرا اینقدر کالای اساسی گران می‌شود؟!

هر چند در لابلای این گرانی‌ها مردم برای تهیه مواد مورد نیاز مصرف روزانه خود باید در صف‌های طولانی و گاهی با کارت ملی، روغن و مرغ و تخم مرغ و... را خریداری کنند که احتمالاً از چشم مسئولین دور مانده است!

محمدآقاطاهر، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: گرانی کالا و محصولات ضروری نشأت گرفته از گرانی آن‌ها در کارخانه هاست. مواد اولیه در مدت زمانی نه چندان طولانی با توجه به گرانی‌های نرخ ارز با شوک افزایش قیمت مواجه شده است که این موضوع بر قیمت نهایی کالای مورد نیاز مردم تأثیر گذار بوده است.

به گفته این فعال صنفی، مردم امروز تاوان گرانی‌هایی را پرداخت می‌کنند که هر روز به بهانه نوسان قیمت ارز رشد صعودی در پیش گرفته و در نهایت در بازار مصرف باید شاهد جهش قیمت به طور روزانه یا هفتگی باشند.

آقا طاهر با اشاره به اینکه هنوز برخی از کالا‌های مورد نیاز خانوار‌ها به ثبات قیمت نرسیده، گفت: تخم مرغ، برنج، روغن و سایر محصولات مورد نیاز مصرف خانواده‌ها در تلاطم قیمت و در برخی موارد با کمبود مواجه شده است که علی رغم وعده‌های مسئولین، صعود قیمت عرصه را بر مردم تنگ کرده است.

این فعال صنفی در پاسخ به این سوال که چرا اصناف را همواره مقصر گرانی محصولات می‌دانند؟ ، گفت: این بهترین راه برای طفره رفتن از علل اصلی گرانی هاست چرا که همه بر این موضوع هم نظرند که به ویژه در سال جاری کارخانه‌ها و بخش تولید با افزایش قیمت مواد اولیه روبرو شده‌اند. در حالی که فشار اصلی گرانی‌ها بر روی مصرف کننده است اما بنکداران مورد اتهام قرار گرفته‌اند چرا که هیچ بهانه‌ای بهتر از مقصر نشان دادن این بخش نیست.

به گفته آقا طاهر، بازگشت ثبات قیمت و توزیع عادلانه کالا‌های اساسی متأثر از تأمین به موقع واحد‌های تولیدی و کارخانه‌هاست. اگر بر این موضوع تمرکز شود قطعاً قیمت کالا‌های اساسی به روند کاهش قیمت خواهد رسید.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون