کد خبر: ۲۳۶۵۹
۱۱:۵۸ -۰۱ اسفند ۱۳۹۹
غلامعلی جعفرزاده در گفت‌وگو با نشان تجارت مطرح کرد

بودجه ۱۴۰۰ درگیر سیاسی‌کاری مجلس شده است

جعفرزاده گفت: مطابق قانون اساسی، مجلس حق بودجه‌نویسی ندارد. مجلس فقط باید بودجه را با اسناد بالادستی تطبیق داده و مغایرت‌های قانونی آن را دربیاورد و بعد ببیند آیا دولت به تکالیف خودش عمل کرده است یا خیر؟

غلامعلی جعفرزاده

نشان تجارت - محمد آیتی: سه‌شنبه هفته پیش و پس از هفته‌ها کش و قوس بالاخره کلیات اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ به تصویب مجلس رسید تا اسفندماه و احتمالاً در یک برنامه‌ریزی پرفشار، نمایندگان کار بر روی جزئیات لایحه بودجه را شروع کنند.

برخی از افراد معتقدند مجلس در بررسی لایحه بودجه تا حدی روی به سیاسی‌کاری آورد و لج‌بازی‌ها منجر به عدم‌تصویب لایحه بودجه در اواسط بهمن‌ماه شد.

در همین رابطه، غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی نماینده سابق رشت به نشان تجارت گفت: بودجه، سند دخل و خرج کشور است و برش یک سال از پنج سال برنامه کشور است و بودجه‌ای که قرار است روی هوا باشد، یعنی برنامه کشور تعطیل است، یعنی هزینه‌کرد و درآمد و اقتصاد کشور را باید بلاتکلیف بدانیم.

وی افزود: قیمت نرخ ارز، عوارض گمرک، مالیات، جرایم و... همه در بودجه، تعیین تکلیف و پیش‌بینی می‌شوند، حال شما حساب کنید بودجه‌ای که تصویب نمی‌شود و هر عبارتی که از کمیسیون تلفیق بیرون می‌آید و بازار را بهم می‌ریزد و صحبت بعضی نمایندگان، چه خساراتی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

مجلس در هویت خودش گیر کرده است

عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: مطابق قانون اساسی، مجلس حق بودجه‌نویسی ندارد. مجلس فقط باید بودجه را با اسناد بالادستی تطبیق داده و مغایرت‌های قانونی آن را دربیاورد و بعد ببیند آیا دولت به تکالیف خودش عمل کرده است یا خیر؟ مجلس محل صدور مجوز است، نه اینکه دوباره بودجه جدیدی وضع کند.

رییس فراکسیون مستقلین مجلس دهم یادآور شد: دولت می‌گوید می‌خواهیم دو میلیون و سیصد هزار بشکه نفت بفروشیم و تحریم را بشکنیم، ولی مجلس به او می‌گوید تو نمی‌توانی بیشتر از ۱.۵ میلیون بشکه نفت بفروشی! این هم از مجلس انقلابی! و تازه با این حساب درآمد هم بالا رفته است!

جعفرزاده اظهار داشت: مجلس در هویت خودش گیر کرده است و نمایندگانی به مجلس وارد شده‌اند که مثلاً در شهر خود ۱۰ درصد رای آورده بودند. در درجه اول اینکه مردم اکثر این نمایندگان را قبول ندارند و آن‌ها را نمایندگان خود نمی‌دانند و از طرف دیگر، همین نمایندگان در حوزه‌های انتخاباتی خود به‌شدت گرفتار شده‌اند، چون شعار‌های اقتصادی زائدی داده‌اند، اما اقتصاد مردم بدتر هم شده است. مجلس تا به امروز هیچ اقدامی در جهت رفاه حال مردم انجام نداده است و اکنون همه در حال زدن دولت هستند.

کشوری که این‌قدر تلاطم اقتصادی دارد و تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای علیه ما وضع شده و کرونا، مردم را اذیت می‌کند، نباید به‌صورت سیاسی اداره شود.

وی در ادامه گفت: تمام اقدامات بهارستان‌نشینان، سیاسی‌کاری است و این آفت بزرگی برای مجلس است.

جعفرزاده‌ایمن‌آبادی در پاسخ به این پرسش که آیا رد کلیات لایحه بودجه در اواسط بهمن‌ماه را سیاسی‌کاری می‌دانید؟ گفت: رد کلیات بودجه باید در کمیسیون تلفیق اتفاق می‌افتاد. در مجلس دهم نیز گزارش تلفیق در صحن رد شد. گزارش تلفیق به رای گذاشته می‌شود نه لایحه! مجلس اصلاً لایحه را رد نکرد، در اصل، گزارش تلفیق در آن روز‌ها رد شد. از این‌رو من این نقد را به دولت دارم که آن‌ها بدعت بدی را گذاشتند. به چه علت گزارش تلفیقی که در مجلس رد شده بود را تحویل گرفت و درست کرد؟ مجلس نباید تحویل می‌گرفت و بودجه باید برمی‌گشت کمیسیون تلفیق تا مجدداً اصلاح شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کشوری که این‌قدر تلاطم اقتصادی دارد و تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای علیه ما وضع شده و کرونا، مردم را اذیت می‌کند، نباید به‌صورت سیاسی اداره شود. مجلس به‌خاطر مردم باید دست از سیاسی‌بازی بردارد، چون دود آن به چشم مردم می‌رود. متاسفانه باید بگویم این مجلس تخصص و سواد لازم را ندارد. دیوار‌های مجلس و دیواهار تلفیق فریاد می‌کشند که آقای تاجگردون کجاست؟ من به آقای نادران ارادت دارم، ولی آیا می‌توان منکر تجربه آقای تاجگردون شد؟ کاش مجلس یازدهم تاجگردون را اخراج نمی‌کرد!

ارسال نظرات
گوناگون