نشان تجارت - قاسمعلی حسنی، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در خصوص قیمت انواع مواد غذایی گفت: فعلا قیمتها ثابت است. درواقع در امسال افزایشهای بسیار شدیدی را تجربه کرده است و در برخی اقلام مثل چای افزایش ۴۵ درصدی، در برنج افزایش ۲۰ درصدی و در شکر ۷۵ درصدی را شاهد بوده ایم.
حسنی افزود: با افزایش قیمتهای صورت گرفته از ابتدای سال تا امروز، الان دیگر جایی برای افزایش قیمتها نیست، چون توان خرید برای مردم نیست که بتوانیم افزایشی بیش از این داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بنده معتقدم که تا شب عید قیمتها تغییر نخواهد کرد، گفت: مضاف بر اینکه الان بازار بیش از حد در حال رکود است و کسبه و مردم انتظار کاهش قیمت را دارند به همین دلیل شاهد هستیم مردم از خریدهای انبوه خودداری میکنند.
بازار بیش از حد در حال رکود است و کسبه و مردم انتظار کاهش قیمت را دارند به همین دلیل شاهد هستیم مردم از خریدهای انبوه خودداری میکنند.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در خصوص کم و کسری کالا در بازار نیز اظهار داشت: به غیر از روغن بقیه اقلام به وفور موجود است. البته منتظریم که با سیاستهای جاری دولت و اگر اجازه بدهند، بتوان با ارز آزاد روغن نیز وارد شود تا از این طریق بازار ساماندهی شود.
حسنی در پاسخ به این سوال که چرا روغن در برخی فروشگاهها موجود است و برخی خالی از این کالا است، گفت: همانطور که میدانید سیاست گذاری محصول روغن به طور کلی در اختیار دولت است و با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه میشود و با توجه به اینکه هر کالایی که با ارز دولتی وارد شود یکسری سودجوییها در آن وجود دارد، شاهد این اتفاقات هم هستیم.
وی افزود: در واقع در شرایطی که روغن با ارز دولتی وارد میشود احتمال دارد قاچاق صورت بگیرد بنابراین تنها راهش این است که با ارز آزاد وارد شود و از سوی دیگر اجازه بدهند بخش خصوصی نیز وارد کننده این محصول باشد و عطش بازار را کم کند.
حسنی در خصوص حذف ارز دولتی واردات کالاهای اساسی نیز گفت: بنده شخصا از روز اول جزو مخالفین تخصیص ارز دولتی بوده ام. ارز دولتی جز رانت، باند و فساد هیچ عایدی ندارد لذا اگر ارز نباشد سودجوییها کم میشود.
وی تصریح کرد: مسلما وقتی برای واردات یک کالا ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده میشود و قیمت این کالا در آن طرف مرز ۶ برابر است مسائل بسیاری پیش میآورد و یه همین دلیل بارها گفته ایم ارز دولتی باید حذف شود تا بازار سامان بگیرد. البته بایستی در راستای حمایت از اقشار اسیب پذیر، کارگران، کارمندان و ... اقداماتی صورت بگیرد.
در مورد محصول روغن سالانه ۱میلیون و ۲۰ هزار تومان یارانه هر فرد ایرانی است که اگر دولت این یارانه را به صورت نقدی به مصرف کنندگان بپردازد و بگذارد روغن آزاد وارد شود بازار ساماندهی میشود.
حسنی ادامه داد: به عنوان مثال در مورد محصول روغن سالانه ۱میلیون و ۲۰ هزار تومان یارانه هر فرد ایرانی است در شرایطی که تقریبا به ۶۵ درصد از افراد کشور یارانه تعلق میگیرد؛ بنابراین دولت برای حمایت از این افراد باید یارانه را به صورت نقدی به مصرف کنندگان بپردازد و بگذارد روغن آزاد وارد شود.
وی گفت: اگر یارانه کالاهای اساسی به صورت نقدی به دست مصرف کنندگان برسد نه قاچاقی صورت میگیرد نه کمبودی در بازار به وجود میآید. از سوی دیگر میزان مصرف و میزان اسراف این کالاها نیز کاهش مییابد.
حسنی خاطرنشان کرد: متاسفانه در هر آنچه که با ارز دولتی وارد کشور میشود مثل شکر و روغن مصرف مان بی رویه است اگرچه در بلند مدت به سلامت ما لطمه میزند؛ لذا با آزاد سازی میتوان از این مصرف بی رویه نیز جلوگیری کرد.
وی در پایان تاکید کرد: مردم و ما انتظار داریم با تحولاتی که در دنیا رخ داده و همچنین با مذاکراتی که قرار است صورت بگیرد به زودی شاهد کاهش قیمتها باشیم.