نشان تجارت - مجید رضازاده؛ رئیس مرکز فناوری اطلاعات، تحول اداری و توسعه خدمات بهزیستی با اعلام این خبر گفت: بر اساس آیین نامه اجرایی هیأت دولت در خصوص ماده ۹ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، افراد جامعه هدف سازمان بهزیستی که دارای معلولیت متوسط، شدید و خیلی شدید هستند و در هفت دهک پایین درآمدی قرار دارند؛ مشمول قانون تحصیل رایگان میشوند که برای اجرای این مصوبه وظایفی نیز برای سازمان بهزیستی، سازمان سنجش آموزش و سازمان برنامه و بودجه تعریف شده است.
وی افزود: به این ترتیب دانشجویان دارای معلولیت مشغول به تحصیل در دانشگاههای دارای مجوز از وزارت علوم و وزارت بهداشت که تحصیل در آنها منجر به اخذ مدرک تحصیلی شود و مستلزم پرداخت هزینه باشد، مثل دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و دانشگاههای علمی کاربردی، میتوانند از این قانون بهرهمند شوند.
رضا زاده گفت: برای ساماندهی به این موضوع و به دستور رییس سازمان بهزیستی کشور کمیتهای یا محوریت مرکز فناوری اطلاعات و عضویت معاونت اجتماعی، توانبخشی و پشتیبانی سازمان بهزیستی تشکیل شد تا بتواند امر تحصیل رایگان دانشجویان تحت پوشش را مدیریت کند.
وی افزود: سه ماه پیش نیز سامانهای به همین منظور طراحی شد تا اطلاعات افراد تحت پوشش مشغول به تحصیل در دانشگاهها را به صورت منظم و دقیق و با سرعت بالا در اختیار ما بگذارد و در این خصوص نیز اطلاعرسانی انجام شد تا دانشجویان وارد سامانه شوند و اطلاعات و مدارک لازم را بارگذاری کنند تا بر اساس نوع معلولیت و یا دلیل تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتن، تقسیمبندی شوند و اقدامات بعدی برای آنها انجام شود.
رضا زاده همچنین به به تصویب شیوه نامهای در خصوص پرداخت کمک هزینه تشویقی به دانشجویان دانشگاههای دولتی اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون و آیین نامه اجرایی ماده ۹ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت و همچنین با توجه به بند «ر» ماده ۶۴ برنامه پنجساله ششم و شرح وظایف سازمان بهزیستی؛ به افرادی که در دانشگاههای دولتی و بدون پرداخت هزینه مشغول به تحصیل هستند نیز کمک هزینه تشویقی دریافت میکنند.
رضا زاده همچنین به گروه دیگری از افراد تحت پوشش بهزیستی که مشمول پرداخت صد درصدی شهریه دانشگاه از سوی سازمان بهزیستی میشوند اشاره کرد و افزود: فرزندان تحت پوشش سازمان بهزیستی اعم از فرزندانی که در مراکز نگهداری شده اند، فرزندانی که در خانوادههای جایگزین مستقر شده اند، فرزندانی که به فرزندخواندگی رفتهاند و یا آنها که زندگی مستقل را آغاز کرده باشند نیز دسته دیگری هستند که مشمول این قانون خواهند شد.
وی گفت: دسته دیگری که در این قانون ذکر نشده هم افرادی هستند که بر اساس مسئولیتهای بهزیستی و قوانین و مقررات حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، افراد نیازمند و افراد آسیبپذیر با مصوبه شورای معاونین سازمان بهزیستی، مشمول پرداخت بخشی از شهریه تا سقف در نظر گرفته شده از بودجه سازمان بهزیستی خواهند شد و تلاش میشود تا حداکثر بودجه دریافت شود تا سقف پرداخت این شهریه نیز افزایش یابد.
وی افزود: شهریههای دانشجویانی که اطلاعات آنها در مرحله اول راه اندازی سامانه به دست آمده است در حال پرداخت است و در مرحله دوم نیز بعد از پرداخت شهریه افرادی که بر اساس الزام قانونی صد درصد شهریه آنها پرداخت میشود؛ پرداخت افراد گروههای بعدی آغاز میشود و تمامی دانشجویانی که از قبل وارد دانشگاه شدهاند و هم دانشجویان اخیر، تا پایان دوره تحصیل آنها پرداخت خواهد شد و نگران قطع شهریه نباشند.
وی همچنین به پرداخت شهریه افراد دارای معلولیت با سه دهک بالای درآمدی نیز اشاره کرد و گفت: با مصوبه شورای معاونین بهزیستی و دستور رییس سازمان؛ مقرر شده است تا به افراد دارای معلولیت خفیف و افراد دارای معلولیتی که در ۳ دهک بالای در آمدی قرار دارند نیز کمک هزینهای برای شهریه دانشگاه پرداخت شود، زیرا این افراد به دلیل شرایط خاص زندگیشان هزینههای بیشتر از افراد عادی جامعه دارند.
رضا زاده در پایان به بازگشایی مجدد سامانه دانشجویی سازمان بهزیستی کشور از هفته آینده اشاره کرد و گفت: برای کسانی که نقص مدارک دارند و یا اینکه به طور کلی ثبت نام نکردهاند فرصتی برای ثبت نام و تکمیل اطلاعات در نظر گرفته شده است تا بتوانند از این پرداختها بهرهمند شوند.